Waterceremonie Vrouwen

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Waterceremonie Vrouwen
Lieke Deelstra
Workshop, Mystiek

Deze water ceremonie is een moment om af te stemmen en te eren. Niet om te nemen en te zuiveren voor persoonlijk gewin, maar om te schenken. En het water intenties te geven als en waar ze het nodig heeft. De vrouw is de hoedster van het water. Ze draagt het water in zich als een natuurlijke bron. Beiden zijn dragers van het leven. We bestaan als mens voor bijna 90 % uit water! We kunnen in principe weken zonder eten overleven maar langer dan drie/vier dagen zonder water is bijna onmogelijk..

Water is in deze tijd, met alle klimaatveranderingen soms te veel en soms veel te schaars. We nemen, gebruiken en vervuilen zo vaak gedachteloos ons water. terwijl water juist zo gevoelig is voor subtiele frequenties en trillingen, denk maar aan de kristal foto's van Masari Emoto- water heeft een geheugen. We dopen onze kinderen met heilig water. De levensbron, het heilige water of het levenswater speelt in vele sagen en mythen een grote rol. 

Deze water ceremonie is een moment om af te stemmen en te eren. Niet om te nemen en te zuiveren voor persoonlijk gewin, maar om te schenken. En het water intenties te geven als en waar ze het nodig heeft. 

We zullen in de middag voorbereiden en in afstemming een klein offer maken van natuurlijke materialen. Je kunt ook vanuit Nederland een klein flesje water van je woonplaats meenemen. 's Avonds zullen we ceremonieel contact maken met de waterwezens in het meertje van Forge Neuve.

Pen en papier (schrijfboekje) meebrengen. 

Over de docent

Lieke Deelstra (1967) is een ervaren biografisch coach, trainer, story teller, theatermaker en docent vanuit haar eigen Praktijk Werkplaats STAP. Ze geeft als biografiekundige les op diverse hbo-instellingen in Nederland, is Tutor 3e & 4e jaars Geestelijk Begeleider, docent/trainer Ouderdom & Verlies, Sprookjes & Narratieve begeleiding, creatieve gesprekstechnieken, en autobiografisch schrijven. Schrijfster van biografische sprookjes in opdracht.


Ik ervaar het leven vanuit het 'pars pro toto' principe, in het kleine spiegelt het grote en andersom.
Ik verheug me op iedereen die zich spiritueel wil ontwikkelen, die bewuster in het leven wil gaan staan. Die zich geroepen voelt vanuit de innerlijke bron af te stemmen op het geheel. Voor mij is van jongs af aan de 'niet zichtbare wereld' onlosmakelijk en vanzelfsprekend verbonden met de aardse. We zijn in een allen in een groot subtiel web, een teer weefsel van levensdraden verbonden, het web van Wyrd. We dragen van hieruit ook een grote verantwoordelijkheid voor elkaar en de aarde. Zo zijn we ook verbonden met de wezens en energieën die niet direct met het aardse oog waarneembaar zijn. In het biografische luister ik vanuit deze verbondenheid onder de woorden door, in het persoonlijke verhaal ontvouwt zich de essentie. Je wordt zichtbaar door de woorden en het verhaal heen.


Wie ben ik ten diepste, waar kom ik vandaan en waar ga ik heen? Wat vraagt het leven van mij? Wezenlijke essentiële vragen in deze tijd, en of je die nu pratend, schrijvend onderzoekt of in stille meditatie met de natuur of het groot mysterie dat sommigen God noemen, dat maakt in wezen weinig verschil. Door vanuit deze houding te luisteren en te verbinden, zul je antwoorden vinden en verbanden worden zichtbaar.

Ik bevraag, ondersteun en daag je graag uit in dit bewustzijns proces zodat je jezelf, vanuit je eigen levenservaring en biografie, verder kunt ontwikkelen. Om jouw gouden draad te vinden.

Door het jarenlang werken met heel diverse mensen en doelgroepen heb ik een stevige ervaring in het proces begeleiden en geven van trainingen.
Mijn intuïtie en vakmanschap zijn gescherpt door diverse scholingen op het gebied van levensfasen, Biografiekunde, systemisch werken, antroposofie, meditatie, verlies en stervensbegeleiding, coaching, sjamanisme, theater, clowning, story-telling, schrijven, imaginatie en energiewerk.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Lieke Deelstra
Telefoonnummer: 
06-41814596
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Lieke Deelstra

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling