Verhalentheater

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Verhalentheater
Lieke Deelstra
Workshop

Verhalen theater-story telling. Weet jij nog hoe fijn spelen was? Als kind speelde je moeiteloos, je verzon verhalen, creëerde een wereld waarin alles kon, je was regisseur, acteur, circusdirecteur, held, boef, 100 jaar en baby, en dat alles in een wervelwind van plezier. En niemand had je dat geleerd.

Spelen ging vanzelf. Niemand zei dat je het moest. Je hoefde niets te presteren. Je genoot, je was even de baas over jouw wereld en je kon er eindeloos op los fantaseren. Je huppelde en sprong en lachte en deed gek en niemand hoefde je te vertellen of het goed was.
En het leuke was dat je ondertussen heel veel leerde....
En nu? Is het te laat? Ben je dat voor altijd kwijt?
Het goede nieuws is dat het niet kwijt is. Het mag nog steeds! Je kunt het nog steeds. Spelen verleer je niet. En het slechte nieuws...is er niet. !

Wil je op een andere manier toneel spelen?
De workshop Verhalen Theater is een actieve, speelse workshop waarin je zowel verteller, acteur, maker en publiek bent. Bestaande korte sprookjes zetten we op het toneel als verhalenverteller en presenteren ze op authentieke wijze.

Ervaring is niet nodig, wel openheid en nieuwsgierigheid.
Pen en papier (schrijfboekje) meebrengen. 

Over de docent

Lieke Deelstra (1967) is een ervaren biografisch coach, trainer, story teller, theatermaker en docent vanuit haar eigen Praktijk Werkplaats STAP. Ze geeft als biografiekundige les op diverse hbo-instellingen in Nederland, is Tutor 3e & 4e jaars Geestelijk Begeleider, docent/trainer Ouderdom & Verlies, Sprookjes & Narratieve begeleiding, creatieve gesprekstechnieken, en autobiografisch schrijven. Schrijfster van biografische sprookjes in opdracht.

Ik ervaar het leven vanuit het 'pars pro toto' principe, in het kleine spiegelt het grote en andersom.
Ik verheug me op iedereen die zich spiritueel wil ontwikkelen, die bewuster in het leven wil gaan staan. Die zich geroepen voelt vanuit de innerlijke bron af te stemmen op het geheel. Voor mij is van jongs af aan de 'niet zichtbare wereld' onlosmakelijk en vanzelfsprekend verbonden met de aardse. We zijn in een allen in een groot subtiel web, een teer weefsel van levensdraden verbonden, het web van Wyrd. We dragen van hieruit ook een grote verantwoordelijkheid voor elkaar en de aarde. Zo zijn we ook verbonden met de wezens en energieën die niet direct met het aardse oog waarneembaar zijn. In het biografische luister ik vanuit deze verbondenheid onder de woorden door, in het persoonlijke verhaal ontvouwt zich de essentie. Je wordt zichtbaar door de woorden en het verhaal heen.

Wie ben ik ten diepste, waar kom ik vandaan en waar ga ik heen? Wat vraagt het leven van mij? Wezenlijke essentiële vragen in deze tijd, en of je die nu pratend, schrijvend onderzoekt of in stille meditatie met de natuur of het groot mysterie dat sommigen God noemen, dat maakt in wezen weinig verschil. Door vanuit deze houding te luisteren en te verbinden, zul je antwoorden vinden en verbanden worden zichtbaar.

Ik bevraag, ondersteun en daag je graag uit in dit bewustzijns proces zodat je jezelf, vanuit je eigen levenservaring en biografie, verder kunt ontwikkelen. Om jouw gouden draad te vinden.

Door het jarenlang werken met heel diverse mensen en doelgroepen heb ik een stevige ervaring in het proces begeleiden en geven van trainingen.
Mijn intuïtie en vakmanschap zijn gescherpt door diverse scholingen op het gebied van levensfasen, Biografiekunde, systemisch werken, antroposofie, meditatie, verlies en stervensbegeleiding, coaching, sjamanisme, theater, clowning, story-telling, schrijven, imaginatie en energiewerk.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Lieke Deelstra
Telefoonnummer: 
06-41814596
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Lieke Deelstra

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling