Hoe planten zichzelf beschermen tegen het plantroofdier de mens …

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Hoe planten zichzelf beschermen tegen het plantroofdier de mens …
Bert Bouwman, De OHM-Academy
Overige activiteit, Duurzaamheid

Ziek worden van "gezond" eten, onverklaarbaar overgewicht of ondergewicht? Een fascinerende zoektocht hoe planten dat regelen. Maak kennis met hoe je dat kunt voorkomen, door slimmer te zijn dan de planten. Maar kan dat wel?
In de natuur hebben lectines (anti nutriënten) in planten een belangrijke functie: ze beschermen planten en zaden tegen roofdieren. Het eten van lectines veroorzaakt reacties in ons lijf, waar we ons niet meer bewust van zijn: Lectines veroorzaken in ons lichaam een soort 'chemische oorlog' met ontstekingsreacties tot gevolg. Deze reacties kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen en tot gewichtstoename, maar kunnen ook bijvoorbeeld hartaandoeningen, auto-immuunaandoeningen en darmproblemen veroorzaken.

Beleef de intelligentie van de plant die haar baby's ten alle tijden zal beschermen.
Bert Bouwman neemt je mee in dit verassende informatieve verhaal.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Bert Bouwman
Organisatie: 
De OHM-Academy

Alle activiteiten van Bert Bouwman, De OHM-Academy

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling