Miljarden virussen vormen de basis van ons gezonde leven, wist je dat?

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Miljarden virussen vormen de basis van ons gezonde leven, wist je dat?
Bert Bouwman, De OHM-Academy
Overige activiteit, Duurzaamheid

Leven in de wereld van angst voor micro-organismen heet met recht viruswaanzin. Er zijn meer virussen in ons land dan sterren in het heelal. Geen enkel organisme komt zo veelvuldig op aarde voor dan virussen: Naar schatting bestaan er 10 quintiljoen (10 tot de 31e macht) afzonderlijke virussen op aard

Virussen zijn overal op onze planeet te vinden: ze dobberen in het zeewater, ze zweven in de atmosfeer en zitten tot in de kleinste korreltjes aarde. Ze hebben een centrale rol in het ontstaan en de ontwikkeling van leven op onze planeet.

Virussen worden in Georgië zelfs ingezet als geneesmiddel.

Elke dag vallen er 800 miljoen virussen per m2 uit de atmosfeer. Dat zijn gemiddeld 25 nieuwe virussen dagelijks voor elke persoon. Deze nieuwe virussen, maar ook het uitwisselen van virussen middels een handdruk is een belangrijke basis van onze immuniteit.
Waarom we niet ziek worden van virussen leg ik uit in deze lezing. Het allergrootste deel van de virussen op aarde heeft het helemaal niet op de mens voorzien, maar op bacteriën. Deze 'bacterie-eters' voorkomen dat ons lichaam overspoelt wordt met bacteriën. Je kunt niet zonder virussen.

Bert Bouwman neemt je tijdens de lezing mee in de verborgen wereld die je eigenlijk geheim moet blijven. Kennis is macht.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Bert Bouwman
Organisatie: 
De OHM-Academy

Alle activiteiten van Bert Bouwman, De OHM-Academy

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling