Ceremonies

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Agnihotra ritueel

Miranda Huising, ECOlonie
Ceremonie

HEEL DE ATMOSFEER MET AGNIHOTRA: De oude wetenschap van pyramidevuur afgestemd op het bioritme van zonsopgang en zonsondergang. Agnihotra is heilzaam vuur dat voortkomt uit de wijze oude wetenschap die Ayurveda heet. Het is een proces waarbij de atmosfeer wordt gezuiverd door middel van een speciaal geprepareerd vuur, bij voorkeur preciés tijdens zonsopgang of zonsondergang.

Pad van de Gouden Driehoek

ECOlonie
Ceremonie, Mystiek

Afgelopen jaar is er op het terrein van Forge Neuve het Pad van de Gouden Driehoek ontstaan. Een mystiek inwijdings- en ervaringspad. De achtergrondinformatie van dit pad vind je hier. Dit pad kun je individueel lopen. De tekst kun je op het organisatiekantoor krijgen. Op Forge Neuve wijzen de bordjes je de weg.

Symboliek van het medicijnwiel

ECOlonie
Ceremonie, Mystiek

Stel je voor dat je de zon bent, dat je iedere dag in het oosten opkomt en in het westen de dag weer verlaat om Grootmoeder Maan haar rondgang te schenken. Iedere dag kom je weer schitterend op en 'plop' je opeens met je eerst zonnestralen boven de horizon om je licht te schenken aan een nieuwe dag.

Ceremonie: Ritueel van de Grote Avond

Stichting Aliran Tenaga Dalam
Ceremonie, Mystiek

Het Ritueel van de Grote Avond, ofwel het "Upacara Malam Raya" is een verbindingsceremonie. De verbinding die je in eerste instantie aangaat met jouzelf. En van daaruit herkent in de weerspiegeling met de ander.

Antwoorden bij het Vuur - Toegang tot een wereld van Licht en Stilte

Harmen de Haas & Gerwine Wuring, Aerda praktijk mens&natuur
Ceremonie, Mystiek

Ware rijkdom zit van binnen In het vuur van het Festival zit de spirit en bezieling van ieder van ons als deelnemers. Samen bouwen we aan de kracht en schoonheid van deze Eigentijdse samenkomst, op de prachtige locatie van Ecolonie. Vuur verbindt, verteert, verwoest en verbeeldt alles wat er speelt in ons en buiten ons.