Workshopprogramma Dinsdagmiddag

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Dit is het totaaloverzicht van het workshop programma van 2017. De workshops zijn gerangschikt op twee manieren: per thema en per dagdeel. Je kunt ook de pdf van het totale weekprogramma downloaden met daarin alle workshops per dagdeel op een rij. 

Zondag: avond | Maandag: ochtendmiddagavond | Dinsdag: ochtendmiddagavond 
Donderdag: ochtendmiddagavond | Vrijdag: ochtendmiddag

Download het workshopprogramma met plattegond in pdf

Alle workshops Persoonlijke ontwikkeling Duurzaamheid Mystiek

Aanwezig zijn is een kunst

Wilka Zelders, Shadeshifter
Workshop, Mystiek

Waar ben jij aanwezig, nu je deze tekst leest? Ben jij waar je lichaam is? Of ben je eigenlijk in je hoofd, denkend aan daar en straks? En misschien ben jij, net als ik nu, eigenlijk in twee tijdsruimtes tegelijk … een beetje hier, terwijl je dit berichtje leest, en een beetje daar, waar we elkaar straks wellicht gaan ontmoeten.

Beleef je horoscoop in beeld en muziek

Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Mystiek

Heb je moeite met het begrijpen van een horoscoopkaart? In deze workshop leggen we eerst beeldend uit hoe de onderdelen ervan met jezelf samenhangen. Nog duidelijker wordt het wanneer we die onderdelen in ritme en muziek laten beleven. We laten je de Ascendant, de zon en de maan beleven, en ook andere planeten. Dat geeft handvatten op jezelf.

De blote voetendokter onderweg

Saskia Nieboer, De Groene Zon
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Eenvoudige klachten behandelen met hulp van kruiden uit de natuur? Op deze speciale wandeling leer je verschillende kruiden kennen en toepassen als kompres, druppels, verbandje etc. Om nooit te vergeten...

Genieten en seksualiteit

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Seksualiteit en sensualiteit horen bij ieder levensaspect. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes omarmt of streelt. In Biodanza wordt dit aspect van het leven op genietende en zachte wijze herontdekt. Je vermogen tot intimiteit en sensualiteit nemen toe. Seksualiteit begint met verlangen, genieten en bij het ontdekken en wakker maken van plezier in jezelf.

Healing Tao: Organen in hun element

Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Elk seizoen is verbonden met een element en kent een andere energie die je fysiek, emotioneel en spiritueel beïnvloedt. Elk seizoen is ook verbonden met een orgaan-paar, dat het beheer voert hierover in het lichaam. Door eenvoudige taoïstische oefeningen en geleide meditaties ervaar je de beweging en kwaliteiten van de seizoenen fysiek en energetisch in je lijf. Vind je balans.

Indiase Muziek luisteren en ervaren

Toss Levy Indian Musical Instruments
Workshop, Mystiek

Voor iedereen die zich afvraagt hoe Indiase muziek eigenlijk in elkaar zit, waarom het geen harmonieën en modulatie kent en wel vreemde ritmische patronen, gespeeld met de zeer bijzondere klank van de instrumenten.

Klein Keramiek

Gelske Mout, Kleiacademie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kralen, knopen en kleingoed van klei - Het maken van sieraden, knopen, amuletten, hangers uit klei is een oeroude vorm van keramiek. Met behulp van makkelijke, effectieve decoratie methodes en gekleurde kleislib maak je hoogstpersoonlijke siervoorwerpen. Klein maar fijn en makkelijk te vervoeren.

Mandalatekenen met je horoscoop

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontdek op creatieve wijze je innerlijke belevingswereld. Het woord 'mandala' betekent in het Sanskriet cirkel en is het meest bekend als meditatievorm in Tibet en India, waar de mandala gebruikt wordt om kosmische principes en het leven weer te geven. Jung herontdekte de mandala als creatieve uitingsvorm voor integratie en heling voor de ziel.

Mantra's, een krachtig hulpmiddel

Wendy Compeer, Himalaya Yoga Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een van de belangrijkste oorzaken van lijden is de vereenzelviging met het denken. Een mantra is een krachtig hulpmiddel voor de geest. Die je kan helpen te concenteren. Waardoor je uit het hoofd naar het hart kan gaan en meer in verbinding kan komen met je Zelf.   

Maskers af! Intuïtief theater

Karla Nuyts, De gevleugelden
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze workshop, die uit vier sessies bestaat, halen we het cliché dat je als je theater speelt een masker opzet, helemaal onderuit. In de workshop intuïtief theater, vallen de maskers juist af. En dat is fijn om te zien, te voelen, te ontdekken bij jezelf en bij je medecursisten.  

Natuurlijk bouwen met leem en stro

Jos Buyze en Anja de With
Workshop, Duurzaamheid

Dit jaar wordt er een extra compost toilet wordt gebouwd. In deze workshops wordt er met name aandacht besteed het werken met stro en leem. Deze workshop wordt geleid door Jos Buyze en Anja de With, een nieuwe generatie natuurlijke bouwers die ook verantwoordelijk waren voor de bouw van de hexagons.

Percussie op djembee

Gerard Blacquiere, Boda
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

De oerklank van de aarde. Polyfonische, Afrikaanse ritmes met een rijke schakering aan mooie tonen. Ritmes zijn niet statisch, maar levend en uniek. Geboren uit het hart. Krachtige levensritmes die gehoord mogen worden en in stilte vibreren. En ja, we zingen erbij!

Tuina Zen Massage workshop

Bert Bouwman, Jevitaal
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

TuiNa ZEN massage Tuina (uit te spreken als Twie na) is een lichaamsmassage en –therapie en wordt in China al meer dan 2000 jaar toegepast. Het doel van Tuina is om een uitgebalanceerde en vrije stroom van Qi te bewerkstelligen, waardoor lichaam en geest kunnen helen. 

Yoga meets Massage

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het valt ons als lichaamswerkers op dat Thai massage en yoga vaak in combinatie met elkaar worden aangeboden. Beide vormen zijn ontstaan vanuit twee verschillende oude culturen die hun tradities goed hebben gedocumenteerd en doorgegeven van generatie op generatie. De twee vormen sluiten vullen elkaar heel goed aan en dit willen wij in deze workshop naar voren brengen.

Zang/Stembevrijding 'The Hero Within'

Jan-Hendrik Veenkamp, De Notenboom
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

'The Hero Within' (giving the keys to the kingdom back to ordinary people so they can live extraordinary lives). Ik bied een combinatie van stemwerk en archetypen, krachtige energieën die zowel in als buiten ons werkzaam zijn. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Het gaat over expressie geven aan jouw (binnen)wereld via jouw klank en stem. 

Zweethut

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Workshop, Mystiek

Deze oeroude ceremonie gaat over een mysterieuse reis naar binnen. Op verschillende momenten gedeurende deze ceremonie kennen we de kracht van elke windrichting. Midden in het oog van dit alles ´is´ of ´leeft´het onmoembare, het mysterie.In de donkterte van de hut gloeien de stenen en geven hun kracht zodat wij vinden wat wij zoeken.

Alle workshops Persoonlijke ontwikkeling Duurzaamheid Mystiek
Zondag: avond | Maandag: ochtendmiddagavond | Dinsdag: ochtendmiddagavond 
Donderdag: ochtendmiddagavond | Vrijdag: ochtendmiddag