Lezingen

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Op de woensdag staan er verschillende lezingen op het programma. De indeling is als volgt:

10.00 - 11.30 uur
14.00 - 15.30 uur
Visie presentatie ECOlonie Kelten en Druïden
Hoe gedraag ik me verlicht? De Kleine Hemelse Kringloop
Tepels en Voorstander bronnen van levenselixer Woorden bij het vuur
De droombode van Winti Andes spiritualiteit, traditie en hedendaagse invulling
   
16.00 - 17.30 uur 19.30 - 21.00 uur
Zelfrealisatie Bomen, wie zij zijn & de oeroude relatie tussen mensen en bomen
Activatie en upgrade van je krachtveld De verbogen krachten van planten
Zuur en base evenwicht Iklichaam - manifest van het lichaam
Chakra's & archetypes Innerlijke kracht vanuit Indonesisch cultureel erfgoed

 

Activatie en upgrade van je krachtveld

Wilka Zelders, Shadeshifter
Lezing, Mystiek

Ook dit jaar gaan we weer met elkaar een interactieve energetische activatie en upgrade ervaren tijdens deze ‘lezing’. Ieder jaar is het weer een verrassing met welke energie we samen komen en wat we met elkaar gaan uitwisselen. Welke krachten dienen zich aan? Waar kunnen we individueel en collectief hulp bij gebruiken? Waaraan dragen we bij door deel te nemen?

Andes spiritualiteit, traditie en heden- daagse invulling

Helma Derksen, Qoya T'ika
Lezing, Mystiek

De grote zoektocht naar spiritualiteit en zingeving van het leven die in de jaren '60 begonnen is, heeft de nodige bewegingen gemaakt en lijkt zich nu met name te richten op een behoefte aan verbinding met de aarde en tradities die dit ondersteunen. 

Bomen, wie zij zijn & de oeroude relatie tussen mensen en bomen

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Lezing, Duurzaamheid

We kijken vanuit de oerboom. Bomen zijn bijzondere wezens. Jeroen werkt veel met oerbomen en deelt zijn kennis zowel in de professionele wereld als met mensen die opzoek zijn naar een diepere verbinding met zich zelf.. Hoeveel mensen weten hoe een oeroude eik er uitziet, of hoe onsterfelijk een taxus is…? 

Chakra’s en archetypes

Marianne van den Akker, Handen Raken, praktijk voor massage en healing&reading
Lezing, Persoonlijke ontwikkeling

We maken een reis door de chakra's en de archetypes die erbij horen. We gaan op een creatieve en speelse manier ontdekken en ervaren wat de chakra's voor ons kunnen betekenen. Want je hoort en leest erover maar wat heb je er eigenlijk aan? Door de chakra's te leren kennen ga je ook jezelf beter leren kennen en kun je met meer zelfvertrouwen en stevigheid het leven van alle dag aan en je eigen pad volgen.

De droombode van Winti

Dreamshield, Annelies de Vreeze, Healing Balance
Lezing, Mystiek

Dreamshield alias Annelies de Vreeze is auteur van Running Deer en de Liefde van de Tweede Werkelijkheid. Zij schreef over haar persoonlijke weg in de kunst van het bewust dromen. Een traditie die in Noord Amerikaanse Indiaanse stammen werd doorgegeven. Echter, nog altijd wordt ze achtervolgd door een zich herhalende droom.

De Kleine Hemelse Kringloop

Marion Groenendal, Healingworkz
Lezing, Mystiek

De Kleine Hemelse Kringloop is overgeleverd uit het oude China en bezit hoge kennis omtrent de energiestromen in de mens en hoe je deze kunt optimaliseren. Als je Innerlijke Kringloop 'stroomt', ben je verbonden met hemel, aarde en met jezelf en volg je automatisch je eigen pad, en omarm je de wereld tegelijkertijd.

De verborgen krachten van planten

Saskia Nieboer, De Groene Zon
Lezing, Duurzaamheid

Wat maakt dan een (on)kruid genezend werkt? En hoe zijn mensen daar achter gekomen? Ik neem je mee op vogelvlucht door de geschiedenis van geneeskrachtige kruiden en langs de vele manieren waarop kruiden kunnen werken op lichaam, ziel en geest. Met interessante afbeeldingen en voorbeelden en de nodige humor. 

Hoe gedraag ik me verlicht?

Bert Bouwman, Jevitaal
Lezing, Persoonlijke ontwikkeling

We zijn vaak niet bewust dat we verlicht zijn geboren en de 3 Hun, de Gui en de 7 Po ons van het verlichte gedrag weerhouden. De 5 elementen theorie binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), gaat ook over de 5 krachten en de 5 grote emoties, de 5 landschappen en de 5 zielsdelen. Vlieg mee in deze lezing in het landschap van de Po, loop mee in het landschap van de Hun en ontmoet hier je Yin en Yang draak. Zie hoe deze draken je in je scheppingskracht of in je destructieve emoties kunnen zetten. 

Iklichaam - manifest van het lichaam

Somatic People
Lezing, Persoonlijke ontwikkeling

Een groot deel van mijn werk is onderzoek. En ik houd me de afgelopen tijd bezig met de vraag wat het veranderen van de tijdsgeest betekent voor ons lichaam. Of beter gezegd, wat dit betekent voor de verbinding met ons lichaam. Deze vraag is centraal komen te staan: Hoe verhoudt onze kwaliteit van leven zich tot bewegelijkheid en lichamelijkheid?

Innerlijke kracht vanuit Indonesisch cultureel erfgoed

Stichting Aliran Tenaga Dalam
Lezing, Mystiek

In deze lezing zullen zowel het principe alswel de praktische toepassing worden belicht van het Indonesisch Energiewerk. Een lezing die een kijk geeft in het rijke cultureel erfgoed van de Indonesische natuurvolkeren. Een reis door de tijd waarnaast uitleg zal worden geven hoe Indonesische innerlijke kracht voor diverse wijze van energiewerk kan worden toegepast.

Kelten en Druïden - vergeten culturen

Rob ter Steege
Lezing, Mystiek

Voordat de Romeinen onze streken veroverden was er al een hele cultuur gaande die zo goed als vergeten is. Omdat de Kelten het ongezond vonden om dingen op te schrijven, en ook omdat het de kerkvaders beter uitkwam deze cultuur te vergeten. In feite zijn die kerkvaders meer dan 1000 jaar bezig geweest om de restanten te vernietigen. Dat is treurig, want het zijn onze wortels en als je er op let zie je de sporen nog overal. 

Tepels en Voorstander bronnen van levenselixer

Anneke Wittermans, Stichting Beweegreden en Diadans
Lezing, Mystiek

Ontboezemingen over borsten, tepels, amazones en borstvoeding. Over Voorstander zijn en voorstander klier. ‘De boezem is in onmin. Verfijnde weelde van welzijn, gevoed door instemmende ogenblikken. Tepels tonen de stilte van de Melkweg, de weg naar huis, zij stillen het verlangen naar meer.De prostaat is essentieel vaak pas bekend wanneer er klachten zijn. Diadans herstelt al dansend de Mammae in ere, een oxytocine wisselwerking tussen man en vrouw. ’ 

Visie presentatie ECOlonie

Henkjan de Blaauw, ECOlonie
Lezing, Duurzaamheid

Bewoner Henkjan de Blaauw geeft in een inleiding uitleg over de visie, uitgangspunten, organisatie en ontwikkeling van ECOlonie. Deze inleiding duurt ongeveer een half uur. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen waardoor, zo leert de ervaring, interessante gesprekken kunnen ontstaan over thema's die veel mensen aanspreken.

Woorden bij het vuur

Harmen de Haas & Gerwine Wuring, Aerda praktijk mens&natuur
Lezing, Duurzaamheid

Harmen en Gerwine nemen je mee in de wereld van de drie-hoeken van het bestaan.... kijkend met drie ogen vergroten we ons gewaarzijn van de werkelijkheid en de bewustwording van onze plaats in het universum. Een lezing over vuur en stilte, de driehoek en de piramide, gevolgd door eigen waarnemingen en een gesprek onder de heilige berken. 

Zelfrealisatie

Nicolaas de Jong, Jaspis
Lezing, Duurzaamheid

Nicolaas de Jong vertelt over zijn zoektocht naar methoden van innerlijke realisatie door je binnenwereld van organen, chakra's en idealen te leren kennen en hiermee te werken. Een beschrijving van de wegen die hij heeft bewandeld om hiertoe te komen, via het ontwikkelen van methoden van landschapsheling en cursussen. Met een powerpoint presentatie worden de onderdelen aangeduid.

Zuur en base evenwicht

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Lezing, Duurzaamheid

Marry is al jaren bekend om haar kennis van, en passie voor kruiden, planten en bomen. Ze volgde in Wageningen een opleiding voedingsleer en dieetkok en is geschoold in de orthomoleculaire voedingsleer. In deze lezing vertelt Marry Foelkel alles wat je moet weten over de zuur en base evenwicht .