Algemeen programma

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Dit is een overzicht van het voorlopig algemeen programma. Komende maanden zal deze verder worden aangevuld, ook met muziek, dans en theater. Naast de vele workshops staan er ook andere activiteiten ook op het programma, deze staan ook hier in de lijst.  

Per activiteit wordt aangeven of je je hiervoor ter plaatse moet inschrijven (via lijsten op het informatiebord) of dat er spontaan naartoe gaan. De dag, tijdstip en locatie van deze activiteiten staan omschreven in de tekst, en worden in juni definitief. 

Songs van de vijf polaire sterrenbeelden

Nicolaas de Jong, Jaspis
Overige activiteit, Mystiek

Een innerlijke muzikale reis langs deze sterrenbeelden en wat zij in ons teweeg brengen. Met mooie innerlijke schilderingen van wat zij in de ziel teweeg kunnen brengen, en waar ze je heen kunnen voeren.

Dinsdag 16.30 - 17.30: Ceremonie: Werken aan het Stenen Wiel

Academia Šamanica
Overige activiteit

In dit ritueel dragen de deelnemers hun eigen stenen (en steentjes) bij aan het medicijnwiel op de Zilverweide. Je zoekt je eigen stenen: één voor jezelf om neer te leggen als persoonlijke verbinding met de eindeloze spiraal die het Wiel symboliseert, één voor het versterken van haar energie die je neerlegt op de plaats waar het Wiel hem nodig heeft, en desgewenst nog wat extra.

Maandag 21.45 - 23.00 uur: Concert Two catch a raindrop

Niek van Uden, Windwijs
Overige activiteit

Doorheen Europa wordt folkmuziek doorgegeven van muzikant op muzikant. En op evenzovele plekken komen mensen om daar te dansen. Annelies en Niek leerden de afgelopen jaren deze levende balfolktraditie kennen. Duo Two catch a raindrop nodigt u van harte uit ten bal, of u nu komt om de voetjes van de vloer te laten gaan of alleen om te luisteren.

De Droomtent van Waar droom jij over?

Valérie Tichelman, Waar droom jij over?
Overige activiteit, Persoonlijke ontwikkeling

De tent van Waar droom jij over?: Heb je vannacht gedroomd en ben je benieuwd naar de betekenis? Heb je behoefte aan input of inspiratie om de duiding ‘rond’ te krijgen? Elke ochtend ben je welkom om de droomtent binnen te stappen. Je kunt je droom inbrengen en met de aanwezigen bespreken we de oogst van de nacht.

Ochtend Chi Kung; voor een natuurlijke houding

Somatic People
Overige activiteit, Persoonlijke ontwikkeling

De Chinese Chi Kung beoefening is geworteld in de taoïstische opvattingen dat de mens holistisch kan groeien met de natuur en het universum als inspiratie. Tijdens de trainingen ligt er een nadruk natuurlijkheid en spontaniteit. Dit heeft niet alleen een psychologische en een emotionele kant, het kan ook in het lichaam gevonden en ontwikkeld kan worden. 

Zondag: Flower of Life maken op de Zilverweide

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Overige activiteit, Mystiek

De Flower of Life is een symbool van pure frequentie, die diepgaand effect heeft op degene die ermee in contact komt. Wij gebruiken de Flower als symbool en frequentie, omdat het ons inspireert en voedt. Door het maken van dit symbool in de natuur, activeren en voeden we de plek en maken we contact met onszelf.

Woensdag 16.00 - 17.00: Drumcirkel

Eve Oevering en Mark Bresser, Oerakel
Overige activiteit, Persoonlijke ontwikkeling

Doe mee met een gesprek waar woorden niet meer nodig zijn. Een gesprek waarin ritme en klank de communicatie harmonieus overnemen. Waar aarde en mensheling elkaar ontmoeten in de hoorbare hartslag van dankbaarheid voor Gaia die het bestaan van drums mogelijk maakt.

Modeshow van biologisch & recyclede kleding

Mathea de Koning
Overige activiteit, Duurzaamheid

Wist je dat voor één spijkerbroek en één t-shirt een halve kilo gif en 10.000 liter water wordt gebruikt?! Of dat er in Nederland 14 kilo kleding per persoon per jaar weggegooid? Totaal onnodig! Mathea de Koning ontwerpt en maakt al 30 jaar kleding. Uit dankbaarheid en respect voor de aarde gebruikt ze biologische stoffen. 

Woensdag 21.00 - 23.00 uur: Ecstatic Dance

Petro van der Pas, DJ
Overige activiteit

Dans je mee?! Petro zal op het Eigentijds Festival een set brengen welke niet geleid, begeleid of ingeleid wordt maar volledig door de muziek wordt gedragen. De set wordt opgebouwd vanuit melodie en sfeervolle speelse muziek en zal redelijk snel gevuld worden met wereldse ritmes en grooves. 

Zaterdag & Woensdag 21.30-23.30 uur: Verhalende kampvuurmuziek

Wouter van der Wal
Overige activiteit

Alle liedjes van Wouter zijn kleine verhaaltijes en wereldjes op zichzelf en die worden niet zomaar gezongen, ze worden verteld. Daarbij gebruikt Wouter zij stem en mimiek als veelzijdige instrumenten om sferen mee te creëren en vast te houden. 

Haar knippen

Jos Holland
Overige activiteit, Duurzaamheid

Door de goede ervaringen met het repaircafé breiden we onze service verlening in de festivalweek verder uit. We hebben Jos Holland bereidt gevonden om tijdens die week het haar te knippen van festivaldeelnemers en medewerkers. Dus stel je haarknip beurt voor het festival maar even uit. Jos Holland heeft een langdurige kapperservaring.

Heel de atmosfeer met Agnihotra

Miranda Huising, ECOlonie
Overige activiteit, Mystiek

Op het Eigentijds Festival kun je kennismaken met Agnihotra, een eenvoudig, krachtig helend vuur dat vele praktische toepassingen kent voor holistische heling, biologisch tuinieren en verjonging van de omgeving. Iedereen, ongeachte in welke levensfase, kan deze ceremonie doen en daarmee de atmosfeer helen in zijn huis of verblijfplaats. 

Start de dag met dans

Anneke Wittermans, Diadans
Overige activiteit, Persoonlijke ontwikkeling

Begin de dag met dans Diadans is niet perse uit je bol gaan, niet uitleven maar juist je inleven, verbinden, verdiepen. Dansen om te verfijnen of verstillen. Pak aan,  bundel je kracht, sta met beide benen op de grond. Kom in actie, dans en laad je energie op. De dans ordent en geeft je leefruimte.

Wakker worden met yoga - begin je dag goed!

Tineke van Dieren, Dru Yoga en Meditatie
Overige activiteit, Persoonlijke ontwikkeling

Wakker worden met de Zonnegroet de 'Surya Namaskar'. Deze sequentie activeert de energiebronnen in jezelf, en ondersteunt je gezondheid en conditie. De sessie wordt rustig en vloeiend opgebouwd. De yogahoudingen, de adem, de aandacht en het zetten van intenties; versterkt de verbinding met jezelf, de natuur, en de mensen om je heen.

Amasiko Greenschool

ECOlonie
Overige activiteit, Duurzaamheid

Tijdens het Eigentijds Festival willen we op verschillende plekken fondsen werven voor Amasiko. Amasiko Greenschool is een leefgemeenschap in Oeganda die ecologische, sociale en economische duurzaamheid nastreeft. Het doel hiervan is om het ecologische gedachtegoed en relevante kennis te verspreiden en hierdoor bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Amasiko is een zusterproject van ECOLonie & Eigentijds Festival. 

Eigentijds Boekenruil

ECOlonie
Overige activiteit, Duurzaamheid

Puilt je boekenkast uit met boeken en/of tijdschriften en wil je een ander hiermee een plezier doen? En wil je je tegelijk laten verrassen door het aanbod aan boeken die anderen meebrengen? Neem je gelezen boeken mee naar het Eigentijds Festival en zoek frisse exemplaren uit. Al tijdens het festival kun je hiervan genieten in het zonnetje op de camping. 

Weekdag rituelen in muziek en beweging

Jaspis School
Overige activiteit, Mystiek

Iedere dag van de week wordt door een specifieke planeetkracht beheerst. We stemmen ons 's ochtends hier op af met de muziek van die planeet en bewegen hierop, zodat we ermee in contact komen. Dit doen we ook voor de relevante sterrenbeelden. Zo stemmen we ons af op de krachten van die dag.

Duurzaam kippen houden - Rondleiding

ECOlonie
Overige activiteit, Duurzaamheid

Tijdens deze rondleiding maak je kennis met het duurzaam houden van kippen. volgens de principes van de permacultuur. Hierbij is het doel zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn en de technieken van de permacultuur te integreren. Tijdens de rondleiding delen we onze ervaring en geven we inzicht in de verdere plannen. 

Biologische geitenboerderij - Rondleiding

ECOlonie
Overige activiteit, Duurzaamheid

Leer meer over biologisch geitenhouden, neem een kijkje op de geitenboerderij van ECOlonie! Je kunt onze ambachtelijke geitenkazen proeven en van een afstand zien hoe de geiten gemolken worden.

Eigentijds Repair Café

ECOlonie
Overige activiteit, Duurzaamheid

Tijdens het Eigentijds Festival openen we een Eigentijds Repair Café, waar we elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Herstellen is een goed alternatief voor weggooien! Je helpt zo de afvalberg te verkleinen.