Workshopprogramma

Dit is een overzicht van de workshops waaruit jij je voorkeur mag uitspreken. We werken met drie betekenislagen: die van de persoonlijke ontwikkeling, de duurzaamheid en de mystiek. Je herkent ze aan de symbolen. Blader door het aanbod of filter de lijst per thema.

Alle workshops Persoonlijke ontwikkeling Duurzaamheid Mystiek

Intuïtieve benadering van kruiden en planten

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Hebt u er wel eens bij stilgestaan waarom er in uw tuin een bepaalde kleur aan bloemen de boventoon hebben en waarom je valt op bepaalde planten of bloemen, die in de tuin of onze omgeving voorkomen.. Een plant die ons triggert kan een bijzondere, persoonlijke boodschap voor ons hebben.

Aromatherapie: Zelf huidzorgingsproducten maken

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Wat je op je huid smeert zou je eigenlijk moeten kunnen eten, want het wordt door je lichaam opgenomen! Veel producten die je in de winkel kunt kopen bevatten schadelijke ingrediënten. Leer hier om in een handomdraai je eigen puur natuur verzorgingsproducten te maken.

Zweethut

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Workshop, Mystiek

Deze oeroude ceremonie gaat over een mysterieuse reis naar binnen. Op verschillende momenten gedeurende deze ceremonie kennen we de kracht van elke windrichting. Midden in het oog van dit alles ´is´ of ´leeft´het onmoembare, het mysterie.In de donkterte van de hut gloeien de stenen en geven hun kracht zodat wij vinden wat wij zoeken.

Zhineng Qigong

Jolanda Klaassen, Projects of Light
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Bevorder je levenskracht, harmoniseer je geest en bekrachtig je Spirit! Zhineng Qigong biedt je de mogelijkheid om je lichaamswijsheid te bekrachtigen en genezing te bewerkstellingen bij (chronische) klachten. Zhineng Qigong is veel meer dan een bewegingsleer, meditatietechniek of healingsysteem, het is een 'way of life' die jezelf en anderen gezondheid, vitaliteit en harmonie schenkt.  

Ritual Trance Dance "Magical Forest"

Brenda van Broekhoven, Heart Beat Evolution
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Beweeg jezelf in het donker, ontdek je innerlijk zicht en ervaar de staat van “no mind”. Met een blinddoek dans je alsof je droomt terwijl je klaarwakker bent. Zonder dat je elkaar ziet, dans je vrij en maak je je jouw unieke reis vanuit je hart.

Gidstekeningen maken

Annelies de Vreeze, Healing Balance
Workshop, Mystiek

Laat je na een korte stilte of meditatie intuïtief leiden naar de vormen en kleuren van jouw tekening. Op een canvas doek breng je de kleuren, symbolen en vormen aan. Dat geeft ontspanning en rust. Intuitief tekenen kan de deur openen om bijvoorbeeld een tekening te maken van de begeleider op je levenspad zoals een totemdier, engel of gids. 

Serie van 3: Werken met Soulretrieval

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Traumatiserende ervaringen, zoals extreem (seksueel) geweld of zware ongelukken, kunnen ook trauma's aan de ziel veroorzaken. Het beschadigde deel van de ziel wordt dan afgescheurd en blijft in de Andere Werkelijkheid achter. Tijdens een soulretrieval kunnen verloren gegane delen van de ziel worden hervonden en teruggeplaatst.

Flirten, hoe doe je dat en WAT DAN

Anneke Wittermans, Stichting Beweegreden en Diadans
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Op vrijersvoeten is opwindend en geeft vuur aan je leven. Flirten is voorzichtig een balletje opgooien, een oogje hebben op, leven in de brouwerij brengen. Luister naar je grens, neem de tijd om je lichaam en dat van de ander eindeloos te verkennen, zintuigen te verfijnen, lichaamssappen te laten spelen, zodat, wanneer je echt  klaar bent voor een verbinding,  je daar zelf voor kunt kiezen.

Vuren bouwen

Gerard Blacquiere, Boda
Workshop, Duurzaamheid

Zelf iets bouwen in je tuin of elders om op te koken of in te bakken? We gebruiken leem, wand stenen, dakpannen en hout uit de omgeving. Op een simpele manier kunnen je snel een kookvuur bouwen. Zoals een tafelvuur, een Nepalese kookoven, een bakoven met aarde en steen en een pot aan een driepoot boven een kampvuur.

ClownSpirit- Spelen met emoties

Kirsten Lüpke, ClownSpirit
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Thuiskomen bij jezelf, bij elkaar, thuiskomen in ZIJN. En SPELEN met alles wat zich aandient. Samen de magie ervaren van elk moment, van het leven zelf… Daar staat ClownSpirit voor. In deze workshop gaan we spelen met en vanuit emoties.

Waar droom jij over?

Valérie Tichelman, Waar droom jij over?
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Workshop droomduiding bij Waar droom jij over? Lijkt het je leuk om in een kleine groep dromen te duiden? Wat aangereikt te krijgen om meer uit je dromen te halen? De workshop Waar droom jij over? is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar de inzichten die dromen je aanreiken.

Van schaduwkant naar krachtbron

Kirsten Lüpke, Play to Be
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Play to Be: De 7 Kellerkinder (volgens Galli) ®- spelend van je schaduwkanten krachtbronnen maken. De slome, de roddelaar, het snolletje, de driftkop, de blaaskaak, de vrek en de loser... Zeven schaduwkanten, die staan voor zeven universele levensenergieën, over die we beschikken. 

Traditionele Thai Massage

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Maak kennis met een eeuwenoude vorm van lichaamswerk uit de rijke mix van meridianenleer en yoga.

Elementwezens in het landschap beleven

Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Duurzaamheid

Alle verschijningsvormen in de natuur worden gevormd en onderhouden door natuurgeesten die werken in de vier elementen. Hiervan gaan we een paar groepen waarnemen. We doen dat door ons innerlijk af te stemmen op hun wereld met samenzang en ritmen. Dan werken we heel gericht met ritmen en spreuken naar hen toe. Na het waarnemen boetseren we onze waarnemingen uit.

Kunst van het Creëren

Henkjan de Blaauw, ECOlonie
Workshop, Duurzaamheid

Tijdens deze workshop gaan we naar de kern van  de kunst van het creëren. Je gaat zelf ontdekken wat het verschil is tussen re-actieve en scheppende wensen. Want als dat verschil niet gekend wordt, blijft de wensende persoon in wenscirkeltjes ronddraaien, zonder dat er wezenlijk iets veranderd, cq gecreëerd wordt.  

Vreugde en vitaliteit

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Vreugde laat ons stralen en onze blijdschap voelen om die te delen met de wereld. In deze workshop maak je contact met jouw vitaliteit en dansen we de sprankelende levendigheid om met elkaar het leven te vieren. Vitaliteit voedt blijdschap, levenslust en geeft je het vermogen om levendig in je lichaam te zijn en een goede balans vinden tussen actie en rust. 

Genieten en seksualiteit

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Seksualiteit en sensualiteit horen bij ieder levensaspect. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes omarmt of streelt. In Biodanza wordt dit aspect van het leven op genietende en zachte wijze herontdekt. Je vermogen tot intimiteit en sensualiteit nemen toe. Seksualiteit begint met verlangen, genieten en bij het ontdekken en wakker maken van plezier in jezelf.

Intuïtief Klankzingen

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

De taal van Stemklank is universeel. Je hebt geen woorden nodig om klank te geven aan je gevoel, je stemming, wie je bent. Vrij klanken, vanuit je intuïtie, is bevrijdend en helend. In deze workshop vind je je eigen klank, je eigen lied. Vanuit die klanken maak je een persoonlijke klankmantra, die je kan helpen in je kracht te staan.

Therapeutische Guasha

Bert Bouwman, Jevitaal
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Guasha therapie vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft zijn weg naar het Westen gevonden. Guasha therapie betekent het wegschrapen van pijn die ontstaan is door blokkades in de levensenergie die door de meridianen en acupunten van ons lichaam loopt.

Adem bewustzijn

Wendy Compeer, Himalaya Yoga Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Adem is belangrijker dan eten, toch wordt daar meestal minder aandacht aan besteed. Een goede ademhaling zorgt voor een goede gezondheid, een rustig lichaam en een rustige mind. De adem is de brug tussen het lichaam en de mind.

Aromatherapie: Eerste hulp bij ongemak

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

De belangstelling in kruiden en het gebruik ervan wordt steeds groter en er zijn steeds meer producten te koop waar op de verpakking is aangegeven dat er kruiden in verwerkt zijn. Zou het niet mooi zijn als je zelf deze producten zou kunnen maken?

Maskers af! Intuïtief theater

Karla Nuyts, De gevleugelden
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze workshop, die uit vier sessies bestaat, halen we het cliché dat je als je theater speelt een masker opzet, helemaal onderuit. In de workshop intuïtief theater, vallen de maskers juist af. En dat is fijn om te zien, te voelen, te ontdekken bij jezelf en bij je medecursisten.  

Leem! En de mineralen- en sporenelementen in de kringloop

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

In deze workshop laat Marry je zien hoe de aarde, de natuur en de mensen met elkaar verbonden zijn. Wanneer de aarde een tekort heeft, hebben de planten en de mensen dat ook. En wat je aan de aarde terugggeeft, komt weer vrij voor de planten en de mensen.

Godinnen Dagworkshop

Remke Schermer en Susanne Graf
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In deze workshop leer je de 7 Godinnen uit de klassieke Griekse mythologie kennen; de drie maagdelijke, de 3 kwetsbare en de alchemistische Godin, Afrodite. In de eerste workshop maak je op "creatieve" wijze kennis met deze 7 Godinnen. In de tweede workshop ga je op zoek naar de Godin in jezelf. En in de laatste workshop worden je vragen beantwoord door te gaan ervaren hoe de godinnen in jouw systeem zitten.

Healing met de stem

Belinda Keyzers, Belina's Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Energie is net als geluid trilling. Door de juiste trilling kan er veel teweeg gebracht worden in het lichaam. Je ervaart het effect van de helende kracht van je stem op je eigen lijf. Daarna ga je doormiddel van leuke oefeningen aan de slag met het gebruik van jouw stem voor healing op het lichaam van een ander.

Kruidenwandeling in de omgeving

Saskia Nieboer, De Groene Zon
Workshop, Duurzaamheid

Genieten van alles wat er om je heen groeit?  Op Ecolonie zijn vele kruiden te vinden. Met enthousiasme neem ik je mee op een kruidenwandeling; dat is toch de mooiste manier om de kruiden te leren kennen; gewoon op hun eigen plekje in de natuur. 

Zang/Stembevrijding 'The Hero Within'

Jan-Hendrik Veenkamp, De Notenboom
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

'The Hero Within' (giving the keys to the kingdom back to ordinary people so they can live extraordinary lives). Ik bied een combinatie van stemwerk en archetypen, krachtige energieën die zowel in als buiten ons werkzaam zijn. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Het gaat over expressie geven aan jouw (binnen)wereld via jouw klank en stem. 

Healing Tao: Diepe ontspanning

Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een druk leven, stress, de kick van deadlines, koffie en films jagen adrenaline door ons lijf. Ons systeem staat in een permanente stand van paraatheid. Ook onderdrukte angsten en gevoelens die we buiten ons bewustzijn willen, zetten zich vast: in onze spieren en in de fascia. Deze workshop brengt door middel van fijne, geleide meditaties en psoas-oefeningen een diepe ontspanning.

Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans

Djenna van der Vliet
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Meeslepende ritmes en melodieën 'set the mood' voor deze mystieke en sensuele dansvorm. Enkele simpele basisbewegingen helpen je om helemaal in de sfeer te komen. Het bewegingsvocabulaire van de oriëntaalse dans wordt stap voor stap verkend aan de hand van enkele zogeheten isolaties, de onafhankelijke bewegingen van verschillende lichaamsdelen, typerend voor deze dans. 

Cosmetische Guasha

Bert Bouwman, Jevitaal
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Algemeen Guasha (刮痧) betekent het schrapen van de huid. De Guasha Gezichtsmassage is zeer heilzaam die zijn wortels heeft in de Chinese geneeskunde. Nu in de 21st eeuw wordt Guasha steeds vaker gebruikt in het gelaat, om de huid jong te houden zonder gifstoffen, injecties of medicatie is het een van de natuurlijkste manieren om de huid stralend en jong te houden.

Omgaan met emoties

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Veel mensen worstelen met hun emoties: boosheid, angst en jaloezie. Deze emoties verstoren hun eigen leven, hun relaties en de contacten met collega's. We hebben een training ontwikkeld om anders om te leren gaan met emoties. Dan wordt het mogelijk om te leven als een liefdevoller mens, wat jezelf gelukkiger maakt en waar je omgeving blij mee zal zijn.

Natuurlijke sieraden maken

Mathea de Koning
Workshop, Duurzaamheid

De natuur schenkt ons heel veel mooie producten die we kunnen (her)gebruiken voor het maken van prachtige sieraden. Sieraden voor jezelf of voor een ander. Deze workshop is gebaseerd op respect en eerbied voor en met de natuur. Met materiaal als zaden, takjes, veren, schelpen, stenen, grassen enz. maakt men de mooiste natuursieraden.  

Kruiden en ontgifting (detox) en lymphe drainage

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Het lymfestelsel is onbekend en onbemind in tegenstelling tot het hart en de bloedvaten. Terwijl de lymfevaten minstens zo uitgebreid en fijnmazig zijn als de bloedsomloop. De lymfevaten zijn het riool dat zorgt voor de afvoer en stagnatie hierin te voorkomen.

Tuina Zen Massage workshop

Bert Bouwman, Jevitaal
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

TuiNa ZEN massage Tuina (uit te spreken als Twie na) is een lichaamsmassage en –therapie en wordt in China al meer dan 2000 jaar toegepast. Het doel van Tuina is om een uitgebalanceerde en vrije stroom van Qi te bewerkstelligen, waardoor lichaam en geest kunnen helen. 

Tibetaans KHAITA, joyfull (cirkel) dansen

Stoffelina Verdonk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het Tibetaanse Khaita dansen leert ons bewust te zijn van onze eigen beweging in de ruimte, met elkaar. Al dansend worden we aandachtig en aanwezig in de innerlijke bewegingen van onze gedachten en emoties. Khaita betekent "Harmonie in de Ruimte". 

Flower of Life Experience

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Mystiek

Na een inleidende presentatie over de Flower of Life is je hoofd vol en komt de informatie en de gelaagdheid van dit figuur tot op zekere hoogte binnen. Door daarna met de groep deelnemers samen te werken met de Flower freqentie wordt een persoonlijke connectie gemaakt en vind er een activering plaats. Stap weer in je eigen pure creatie frequentie.  

Verborgen drijveren van de grootmoeders

Anneke Wittermans, Stichting Beweegreden en Diadans
Workshop, Mystiek

Danstraining Ieder mens is uniek. Van de voormoeders komen verborgen drijfveren. Kies uit de stroom wat bij je hoort en wat je in de wereld wilt uitstralen. Open voor alle zonen en dochters van een moeder. In andere culturen zijn voorouders een onderdeel van het nu, maar ook in onze lichamen dragen we de sporen en kennis van hen die ons voor zijn gegaan.

Yoga meets Massage

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het valt ons als lichaamswerkers op dat Thai massage en yoga vaak in combinatie met elkaar worden aangeboden. Beide vormen zijn ontstaan vanuit twee verschillende oude culturen die hun tradities goed hebben gedocumenteerd en doorgegeven van generatie op generatie. De twee vormen sluiten vullen elkaar heel goed aan en dit willen wij in deze workshop naar voren brengen.

Tantrisch genieten

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tantrisch genieten. Bij deze bijzondere workshop gaan we heerlijk genieten van tantrische dans, meditatie en massages. In deze workshop zal het accent op het ervaren en genieten liggen. In die ervaring zoeken we zoals altijd een balans in verlangen, en een houding van liefdevolle aandacht die we met elkaar kunnen delen.

Dru Yoga

Tineke van Dieren, Dru Yoga en Meditatie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Dru Yoga: in de Dru Yoga ochtendworkshops werken we vanuit de elementen, met houdingen en bewegingsreeksen. Zoals de aardesequentie, de water-, vuur- en luchtsequentie. Werken aan het hartcentrum is in iedere les geïntegreerd. De intentie van de les is gericht op helen, een prachtige toekomst die helend is voor onze planeet, onze atmosfeer en elkaar.

Spirit en transcendentie

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Transcendentie is het moment waarin je jezelf overstijgt en je verbindt met het grotere geheel. Het is openen naar het totale menselijk potentieel. In deze Biodanza workshop dansen we een diepe verbinding met onze natuurlijke staat van zijn en in contact met je spirit.

Vrijgeven, vieren van verbintenissen

Anneke Wittermans, Diadans
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Als we al onze zorgen, verlangens, dierbare, kinderen zomaar zouden loslaten en hun letterlijk laten vallen ligt er overal zwerfvuil. Als we loslaten doen we alsof de verantwoording ons niet toebehoort, maar het blijft vaak knagen omdat losgelaten zaken , nu ombekommerd in een niemandsland rond slingeren in de hoop, dat iemand anders de rommel voor ons opruimt.

Mindful masseren

José van de Wouw, Balans Massagepraktijk Utrecht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Masseren is meer dan het toepassen van massagetechnieken. De kwaliteit van de aanraking, de houding (innerlijk en uiterlijk) van de masseur en diens afstemming op de gemasseerde bepalen voor een groot deel het effect van de massage. In deze workshop leer je ontspannende massagetechnieken voor rug, nek en schouders én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. 

Klankhealingconcert

José van de Wouw, Balans Massagepraktijk Utrecht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Laat je meenemen door een wereld van zachte klanken, om zo te ontspannen en te onthaasten. Liggend op een matrasje word je ondergedompeld in een klankbad van zang, klankschalen en akoestische instrumenten uit alle delen van de wereld, zoals sansula, sjamanendrum en Indiaanse fluit.

Mantra’s en Come Together Songs

Jan-Hendrik Veenkamp, De Notenboom
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kracht en Vreugde putten uit Zingen! In deze bijeenkomsten kun je zingen, zingen en nog eens zingen (en luisteren mag ook). Liederen uit echt alle windstreken, volgens het concept zoals ik dat nu ruim vijf jaar wekelijks tijdens zangavonden van KoorAmor, in Amsterdam en Haarlem (en ook al jaren op Ecolonie) aanbied.

The Sacred Yoni - Poort van Creatie

Jolanda Klaassen, Projects of Light
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Hoe diepgaand en vertrouwd is jouw relatie met je Yoni? Met die Heilige Poort des Levens, waardoor wij allen zijn ingedaald. In deze workshop dalen we af in de diepe rijken van de Vrouw, de Godin en de Priesteres in ons. Om ons weer te herinneren aan de zachte en toch zo Krachtige creatie(ve) Bron die we zijn.

Aanwezig zijn is een kunst

Wilka Zelders, Shadeshifter
Workshop, Mystiek

Waar ben jij aanwezig, nu je deze tekst leest? Ben jij waar je lichaam is? Of ben je eigenlijk in je hoofd, denkend aan daar en straks? En misschien ben jij, net als ik nu, eigenlijk in twee tijdsruimtes tegelijk … een beetje hier, terwijl je dit berichtje leest, en een beetje daar, waar we elkaar straks wellicht gaan ontmoeten.

Wandelen met de Druïden

Rob ter Steege
Workshop, Mystiek

Sommige plaatsen zoals bijvoorbeeld Stonehenge spreken direct tot onze verbeelding. De dingen die er zijn, de geschiedenis, de sfeer, geeft alles tezamen ons op die plek een gevoel van verbondenheid met onszelf, de aarde en de kosmos.

Beleef je horoscoop in beeld en muziek

Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Mystiek

Heb je moeite met het begrijpen van een horoscoopkaart? In deze workshop leggen we eerst beeldend uit hoe de onderdelen ervan met jezelf samenhangen. Nog duidelijker wordt het wanneer we die onderdelen in ritme en muziek laten beleven. We laten je de Ascendant, de zon en de maan beleven, en ook andere planeten. Dat geeft handvatten op jezelf.

Serie van 3: Werken met de Voorouders

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Deze serie van drie workshops is bestemd voor mensen die hun eigen band met de voorouders verder willen verdiepen, en voor degenen die de aangeboden methoden en technieken in het eigen (sjamaanse) praktijkwerk willen integreren. Het programma wordt opgebouwd uit verschillende rituelen en oefeningen: trancereizen, (familie-)opstellingen, terugstapceremonie, stenenlijnen en meer. 

Meditation meets Massage

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Door iemand aan te raken en te verzorgen vanuit een volledige aandacht, wordt een voelbare sfeer van diepe kalmte gecreëerd. De massage stimuleert het lichaam en de geest tot harmonisering en creëert helderheid voor de meditatie. Meditatie is een belichaamde beoefening, dat wil zeggen dat het lichaam volledig betrokken is bij de beleving van de beoefening van het ‘zitten’ en ‘er zijn’.

Natuurlijke superfoods, supplementen uit de vrije natuur

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Je kunt natuurlijk allerlei potjes met pillen aanschaffen die veel geld kosten en ons leven super en langer en gezonde doen beloven. Maar Marry verteld en laat zien dat met met kruiden, blaadjes en twijgjes de gezondheid kunt ondersteunen.

DolFijne Klank Reis

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Mystiek

Deze klank reis is een geleide meditatie waarin je dolfijnen ontmoet en hun helende aanwezigheid kan ervaren. Reis in volledige ontspanning speels mee op de klanken van een uniek instrument (een Hangdrum) in combinatie met treffende geluiden. De verkregen inzichten van je reis kan je vastleggen en meenemen.

Pago a la Tierra – Offer aan Pachamama

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Mystiek

We doen een dankceremonie voor Pachamama voor alles wat we in ons leven hebben mogen ervaren. Vaak wordt gedacht dat Pachamama hetzelfde is als Moeder Aarde. Echter, Pachamama staat voor de vrouwelijke, scheppende, kosmische kracht en omvat alle materie van het Universum. Onze energie die wij met het offer meegeven en aanbieden aan Moeder Aarde wordt dan dus door haar doorgeven aan de hogere macht die haar geschapen heeft.

Zelfgenezend vermogen van de aarde en je lichaam staan in relatie

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Is het u wel eens opgevallen dat stukjes aarde die niet verzorgd worden een wilde groei aan planten hebben. Deze planten staan/groeien daar met een reden. De aarde zorgt goed voor zichzelf, als het die mogelijkheid krijgt. Zo werkt dat ook met ons lichaam. Marry zal u daar het nodige over vertellen.

Ritual Trance Dance "Native Indians"

Brenda van Broekhoven, Heart Beat Evolution
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Beweeg jezelf in het donker, ontdek je innerlijk zicht en ervaar de staat van “no mind”. Met een blinddoek dans je alsof je droomt terwijl je klaarwakker bent. Zonder dat je elkaar ziet, dans je vrij en maak je je jouw unieke reis vanuit je hart.

Intuïtieve Yoga met klankschalen

Claire Piters, Intuïtieve Yoga en Helende Massage
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Onderdompeling in de YIN! Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam. Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk en steeds dichter en dichter bij de natuur, de sessies vinden zoveel mogelijk buiten plaats.  

De blote voetendokter onderweg

Saskia Nieboer, De Groene Zon
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Eenvoudige klachten behandelen met hulp van kruiden uit de natuur? Op deze speciale wandeling leer je verschillende kruiden kennen en toepassen als kompres, druppels, verbandje etc. Om nooit te vergeten...

De landschapdeva op haar punten beleven

Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Elk energetisch landschap wordt beheerd door een engel van Moeder Aarde, een landschapsdeva. We gaan haar op haar drie gevoelige punten waarnemen en ook contact maken. We voelen de verschillen en ook mogelijkheden om met haar te werken. Zo krijg je de mogelijkheid om ook landschapsdeva's in jouw buurt te gaan ontdekken en zo nodig met haar samen te werken.

Balfolk dansen

Niek van Uden, Windwijs
Workshop

Annelies en Niek nemen je tijdens deze workshop bij de hand om door een eenvoudige traditie al snel samen te kunnen dansen.  Binnen een uur ken je verschillende dansen en –technieken. De eenvoudige basis stelt je in staat om elkaar te kunnen begrijpen, en geeft vervolgens alle vrijheid om zelf verder te gaan improviseren binnen de groep of met een partner. Met de ervaring van de workshop kan je waar dan ook in Europa terecht om verder te dansen.

Natuurlijk bouwen op het Eigentijds Festival 2017

Jos Buyze en Anja de With
Workshop, Duurzaamheid

Dit jaar wordt er een enkelvoudige hut wordt gebouwd, die een bestaande huurtent (een de Waardtent) gaat vervangen. In deze workshops wordt er met name aandacht besteed aan de bijzondere zelfdragende constructie van het dak en de wanden. Deze workshop wordt geleid door Jos Buyze en Anja de With, een nieuwe generatie natuurlijke bouwers die ook verantwoordelijk waren voor de bouw van de hexagons.

Smeden in verbinding

Taru Anne van den Born
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het werken met heet ijzer nodigt je uit om te zijn in het hier en nu. Alleen door het gebruik van de juiste handelingen, timing en aandacht komt het gewenste resultaat naar voren. Geduld en aandacht wordt beloond met resultaat, waardoor het werk je vraagt ook met geduld een aandacht naar jezelf te kijken.

Bars® Clearing in de Stargate Energie

Bonzena Boszczyk, Boconsult
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een “verbale clearing” sessie in de Energie van de Stargate. We lokaliseren de energie die je onbewust hebt gecreëerd en in stand houdt, en veranderen die.

Klankmeditatie

Peter Wilms, Open Heart Music & Meditation (OHMM)
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontspanning is een belangrijke ingang voor een spirituele ervaring. Meditatie is een goede manier om je in die ontspanning te brengen en je die sprituele ervaring te geven. Door onze mind kan het soms moeilijk zijn dit te bereiken. Klankmeditatie is echter een manier die je er moeiteloos en snel naar toe brengt.

Dagworkshop: Eigen Sjamanendrum maken

Andre de Lima, Earth-Vision
Workshop, Duurzaamheid

Dit heb je vast al lang op je verlanglijstje staan: je eigen sjamanentrommel bouwen! Al veertien jaar heeft André de Lima ervaring in het maken van drums van klein naar groot.

Date with Destiny

Belinda Keyzers, Belinda's Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze 3workshops staan de blauwdruk van je leven centraal. Van geboorte tot bestemming en wat je allemaal tegenkomt op je levenspad. We gaan aan de slag met je valkuilen, welke lessen, wat zijn je blinde vlekken. Maar bovenal, wat laat je sprankelen en stralen.

Indiase Muziek luisteren en ervaren

Toss Levy Indian Musical Instruments
Workshop, Mystiek

Voor iedereen die zich afvraagt hoe Indiase muziek eigenlijk in elkaar zit, waarom het geen harmonieën en modulatie kent en wel vreemde ritmische patronen, gespeeld met de zeer bijzondere klank van de instrumenten.

Geluidssculpturen in Beweging

Stoffelina Verdonk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een serie van workshops over de creatieve kracht van de coördinatie van stem, geluid en beweging. Lucht geven aan het lichaam en geest, vrij en geestig, in luchtig gekleurde beelden, songs, gospels en geluids improvisaties: in group, duo's, trios en wie weet, een solo? Een unieke workshop door Stoffelina Verdonk, performer en danseres van moderne dans! 

Bewust (lucide) dromen

Dreamshield, Annelies de Vreeze, Healing Balance
Workshop, Mystiek

Wil je technieken leren om je dromen te kunnen sturen? Om meer vat te krijgen op jouw dromen? In deze workshop kun je via praktische oefeningen je dromen nieuw leven inblazen.

Hormonale Onbalans Herstellen

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Heel veel ongemakken kunnen veroorzaakt worden door onze hormonen die van slag zijn. Hiermee kunt u natuurlijk naar uw dokter gaan, maar eens kijken naar de voeding en luisteren naar het lichaam kan ook helpen. Marry geeft diverse handvatten om te kijken hoe voeding en kruiden de hormonale ongemakken in balans kunt brengen.

Gemberpakking, relax!

Claire Piters, Intuïtieve Yoga en Helende Massage
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontspannen en opladen door een Gemberpakking. Een Gemberpakking is een warm compres, dat samen met een kruik op je onderrug (nieren) komt te liggen. Het compres wordt gemaakt door verse gember te laten trekken in zeer heet water.

Klankhealing concert

Peter Wilms, Open Heart Music & Meditation (OHMM)
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In dit unieke healingconcert, dat ik met Petro van de Pas geef, kun je liggend op een matras volledig ontspannen. De helende klanken van o.a. klankschalen, marimba, drum en gong zullen je in een hernieuwde staat van harmonie brengen.

Sjamanistische krachtdier reis

Dreamshield, Annelies de Vreeze, Healing Balance
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

We gaan in deze workshop op zoek naar je krachtdier en we halen met hulp van je krachtdier informatie op die jou inzicht geeft in je vraag en je persoonlijke ontwikkeling ondersteunt.

Bomen ontmoeten - bostocht

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Bomen zijn bijzondere wezens. Ik vertel je graag over wie ze zijn. Nog leuker vind ik het om je hen te laten ervaren. Tijdens de tocht staan we stil en ontmoeten we het wezen van de boom. De boom leeft ook in jou!

Mozaïeken met natuurlijke materialen

ECOlonie
Workshop, Duurzaamheid

In deze mozaïekworkshop gaan we mozaïeken met natuurlijke materialen rechtstreeks uit ons prachtige bos zoals stukken schors, takjes, eikels en wat er nog meer te vinden is. Als je eenmaal op zoektocht gaat, ontdek je hoeveel verschillende kleuren aan materiaal je kunt vinden. 

Schilderworkshop: Jouw beeld van de I Ching.

Rob ter Steege
Workshop, Mystiek

Niet iedereen kent de I Ching. Maar ook de organisatoren van het Eigentijds Festival maakten gebruik van dit boek om hun koers te bepalen. De I CHING is het boek der veranderingen – op deze aarde is immers alles veranderlijk! De energieën verschillen per situatie. Het boek geeft als antwoord op je persoonlijke vraag een beeld over hoe de energieën in jouw persoonlijke geval op jouw persoonlijke situatie inwerken.

Mantra's, een krachtig hulpmiddel

Wendy Compeer, Himalaya Yoga Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een van de belangrijkste oorzaken van lijden is de vereenzelviging met het denken. Een mantra is een krachtig hulpmiddel voor de geest. Die je kan helpen te concenteren. Waardoor je uit het hoofd naar het hart kan gaan en meer in verbinding kan komen met je Zelf.   

Brandnetel in de hoofdrol

Saskia Nieboer, De Groene Zon
Workshop, Duurzaamheid

Als ik één kruid mocht kiezen om mee te nemen naar een onbewoond eiland zou het de brandnetel zijn. Zo veelzijdig en rijk aan inhoudsstoffen.  Deze workshop staat in het teken van de brandnetel; we gaan hem (of haar?) eten, verzamelen de wortels en misschien het zaad, maken touw van brandnetels en je leert ook meer over de geneeskracht.

Hartekracht II

Hetty Meijer, Celestial Care
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Stilstaan, een moment van rust, inkeer en stroming ervaren vanuit je Hart is een prachtig thema. De basis van deze workshop is een diepgaande bewegingsmeditatie die ons telkens terugvoert naar het midden. Daarmee versterk jij jouw alignement en ervaar je jouw hartsverlangen.

Bewustzijnsmeditatie

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkel je sensitiviteit, bewustzijn en wijsheid. Met bewustzijnsmeditatie gaan we met aandacht, dus bewust, naar dat wat er in het lichaam of geest gebeurt.

Tijd voor jezelf

Remke Schermer, B-energie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een inspirerend warm bad. Tijdens deze workshop maak je Tijd voor jezelf èn maak je opnieuw kennis met jezelf. Er is voldoende tijd om bij jezelf stil te staan, jezelf vragen te stellen en beantwoord te krijgen. Natuurlijk Genieten....

Tantra, het verlangen naar verbinding

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tantra: het verlangen naar verbinding. Deze workshop gaat over wat voor ons de essenties van tantrisch leven zijn. Veel mensen worstelen met hun verlangen, in hun leven en in hun relatie. Door tantrische meditatie kun je leren dat er een middenweg van het verlangen is, waarin niets moet en alles mogelijk is. Je kunt leren genieten van het verlangen.

Creativiteit en identiteit

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het is een kunst om expressie te geven aan wie je bent. Biodanza wordt ook wel de poëzie van de ontmoeting genoemd. We creëren onze wereld en identiteit continu: in elk moment en in elke ontmoeting. Met ons hele lichaam geven we vorm en maken beweging. Creativiteit heeft te maken met hoe je leeft, uiting geeft en je leven schept.

Het Volk van de Stenen

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Het Stenenvolk, de wezens van het Mineralenrijk, werd ooit beschouwd als de oudste levende entiteit op Aarde. Elke steen, groot of klein, draagt de overlevering van talloze generaties in zich mee. Iedere steen is uniek: in vorm, in kleur, in samenstelling en in uitstraling, en heeft daarmee een eigen verhaal te vertellen. 

Boekbinden van handgeschept papier

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Geef je oude papier een tweede leven, maak luxe handgeschept papier en bind het in in een persoonlijk boek/journaal.

Ademhaling voor iedereen

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ademhaling is de bron van verbinding tussen emoties, het lichaam, energie, mentale neigingen, en spiritualiteit. Dit maakt het een middel om onze blik op onszelf, de ander en de wereld op holistische wijze te ontwikkelen. Door middel van Pranayama, de ademhalingsleer uit yoga, gaan we er mee aan de slag.

9 aspecten om te excelleren

Anneke Wittermans, Stichting Beweegreden en Diadans
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Als het besef wakker is, het leven is eindig verandert de attitude in het leven. " From the moment you are born, you could die. I think as an artist it is important to meditate on that. Marina Abramovic"

Maak je eigen kruidenmedicijn: pillen draaien en/of capsuleren

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

In de workshop leert Marry je om met behulp van gedroogde kruiden en planten je eigen medicijn te maken. Marry kan je daarbij alles vertellen over welke planten en kruiden je gebruikt voor welke toepassingen. 

De Verdieping: Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans

Djenna van der Vliet
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Na een uitgebreide opwarming met de isolaties, komt meer aandacht voor bewegingscombinaties en pasjes. De zeggingskracht van een stuk muziek leren we vertalen in bewegingscombinaties. Wederom is hier alle ruimte voor jouw persoonlijke expressie en sensualiteit. Ook in deze workshop speelt de voile een grote rol door haar uiteenlopende toepassingen.

Bodypercussion

Niek van Uden, Windwijs
Workshop

Bij bodypercussion gaan we met het meest directe instrument wat ons ter beschikking staat aan de slag: ons eigen lichaam, inclusief de stem. Dat wil zeggen dat we gaan voelen, verkennen en uiteindelijk samen een stuk ritmische muziek gaan maken, waarbij we ons als een levend orkest in verschillende ‘instrumentgroepen’ onderverdelen.

Meditatie

Tineke van Dieren, Dru Yoga en Meditatie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Meditatie; voordat we in de stilte zijn doen we ter voorbereiding enkele yogahoudingen en ademhalingstechnieken. Dit is om het fysieke, mentale en emotionele lichaam in balans te brengen, en in het moment te komen. In verbinding met onszelf, en het lichtveld wordt ons potentieel beschikbaar voor onszelf en ons/het leven.

Aromatherapie: Mondverzorging

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Tandpasta met chemische bestanddelen en zelfs synthetische pepermunt? Lip'verzorging' met paraffine? Dat kan beter! Maak je eigen lippenbalsem en tandpasta. 

Jaarwiel Zomerzonnewende

Hetty Meijer, Celestial Care
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Met het Eigentijds Festial in de Zomer is de workshop Jaarwielcyclus Zomerzonnewende gericht op de energie en thema's die de zomer met zich meebrengt. Met de zon die net op haar hoogste punt is geweest, ervaren we een verhoogde energie van Helderheid en Creativiteit. Daarnaast brengt deze piek in zonnekracht, Heling met zich mee. Kom je koesteren in (je eigen) Zonnekracht!

Kom Schilderen 2017!

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kom spelen met fysieke expressie in kleur vanuit je hele lichaam. Dans je eigen reis door gevoel en je eigen zijn. De compositie geeft een weergave van jou op dat moment en is een bericht aan jezelf. Samen kijken we hoe jij daarmee verder kan in je persoonlijke ontdekkingsreis naar je zelf. 

Aromatherapie: Massageolie

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Een heerlijke workshop, niuewe geuren ontdekken en combineren, je eigen massageolie maken en als toetje een ontspannende handmassage.

Transformeer je werkelijkheid

Wilka Zelders, Shadeshifter
Workshop, Mystiek

We zien de wereld niet zoals hij is, maar zoals wij zijn. De bril waardoorheen jij kijkt, wordt gevormd door de staat van je eigen lichaam, gedachtes, emoties en bewustzijn. Hoe zou het zijn als je energie kunt gebruiken om die bril helder te houden en je bewustzijn wat op te rekken, zelfs als je niet begrijpt hoe?

Percussie op djembee

Gerard Blacquiere, Boda
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

De oerklank van de aarde. Polyfonische, Afrikaanse ritmes met een rijke schakering aan mooie tonen. Ritmes zijn niet statisch, maar levend en uniek. Geboren uit het hart. Krachtige levensritmes die gehoord mogen worden en in stilte vibreren. En ja, we zingen erbij!

Serie van 2: Werken met Dromen

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Diepe nachtelijke dromen, nachtmerries, verwerkingsdromen, voorspellende dromen, leuke dromen, angstige dromen, rommelige dromen. Maar ook de dromen die we hebben zonder te slapen; spontane droombeelden, trancedromen, sjamaanse dromen. 

Aarden vanuit Innerlijke Kracht

Stichting Aliran Tenaga Dalam
Workshop, Mystiek

De workshops 'Aarden vanuit Innerlijke Kracht' zijn workshops gebaseerd op de eeuwenoude bewegings tradities (Kembangan Silat) van de Indonesische volkeren. Stichting Aliran Tenaga Dalam biedt je deze sfeervolle workshops waarin het helend vermogen van je eigen Aarding zal worden ervaren. De workshop wordt deze week tweemaal aangeboden, met elk een eigen karakter.

Dagworkshop: Kleding ontwerpen en recycling

Mathea de Koning
Workshop, Duurzaamheid

Als je in je klerenkast kijkt zul je kleding zien die je draagt, maar misschien ook kleding die je niet meer kunt of wilt dragen. Te groot of te klein geworden, het past niet meer bij je, je hebt er herinneringen aan, enzovoort. Al deze kleding kan een nieuw leven krijgen door het te veranderen of te vermaken. In deze workshop gaan we een prachtig kledingstuk maken, door het te veranderen en te versieren. Een kledingstuk maken die jou laat zien zoals je bent. 

EnergieBalans

Remke Schermer, B-energie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een workshop vol passie, ontdekkingen en verbindingen. Wat als de passie is verminderd? Wat doet negatieve energie met jou? Een drie-luikworkshop over energie, het energieveld en kwantumenergie.  Voelen, bewegen, stromen, dansen, aan-raken, wiegen & wandelen.

Werken met het Stenen Wiel

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Steencirkels, groot en klein, maken overal ter wereld deel uit van oeroude (sjamaanse) tradities, als afdruk van de kosmos in de aardse werkelijkheid. Ook in Europa zijn talloze restanten van zulke wielen teruggevonden, die duizenden jaren geleden zijn neergelegd. Op ECOlonie is deze traditie nieuw leven ingeblazen met een levend Stenen Wiel op de Zonneweide. 

ClownSpirit - Het wonder van NU

Kirsten Lüpke, ClownSpirit
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In deze workshop ga je vanuit de clown, op een speelse manier, contact maken met de kwaliteit van verwondering. Ervaren we weer de rijkdom en volheid van alles wat is, ook van elkaar en van onszelf. Verfrissend, vernieuwend, wakker makend…

Tiffany glashanger maken

ECOlonie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze workshop maak je kennis met allerlei soorten handgewalst gekleurd glas, waarmee je door middel van de Tiffany-techniek een unieke glashanger kunt maken. Deze techniek is vrij eenvoudig en je hoeft geen glas te kunnen snijden.

Ontdek je Aura

Belinda Keyzers, Belinda's Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Als je belangstelling hebt in het ontdekken van nieuwe wegen, als je je blik wil verruimen, je inzicht wil verscherpen, je vermogen om mensen beter aan te voelen wil verbeteren is dit de workshop voor jou. In deze introductie workshop ga je aan de slag op een speelse manier om je waarnemingsvermogen te verruimen. 

ClownSpirit- Spelen met het leven zelf

Kirsten Lüpke, ClownSpirit
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In deze workshop gaan we spelen met wat er is. We hoeven niks te bedenken want er is al zoveel, altijd. Dat betekent ook dat we geen verschil maken tussen ‘spelen’ en ‘wat we echt voelen’. Alles wat we echt voelen, gebruiken we voor het spel.

Reading en healing met tekenen en schilderen

Belinda Keyzers, Belinda's Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Wat vertellen de kleuren jou? In deze serie van 3 workshops laat je de kleuren spreken en ga je ontdekken wat ze jou te vertellen hebben. Je gaat intuïtief aan de slag met kleuren; leert deze kleuren ook duiden voor jezelf en ook voor anderen.

Krijgskunst – Natuurkracht

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Krijgskunst is anders dan vechtsport. De kunst van het krijgen gaat over het verdiepen van je eigen bewustzijn waarbij de ander jou helpt. Hoe kom je te weten waar je blindenvlek zit? Juist, doordat de andere jou deze wijst.

Kuilvuur stoken - Keramiek potten maken

Hans Ludenhoff, Kleiacademie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het stoken van aardewerk potten in een kuilvuur is een van de oudste en primitiefste manieren van het produceren van keramiek. In deze workshop leer je hoe je een mooie voorraadpot van klei kunt maken met behulp van verschillende technieken. Ook behandelen we de bijzondere decoratietechnieken die bij deze manier van maken erg passen. Zoals polijsten, stempelen en gutsen.

Yama's Niyama, aanbevelingen vanuit yoga

Wendy Compeer, Himalaya Yoga Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Dit zijn de eerste 2 stappen van de yoga, zij vormen de basis. Een huis bouw je niet op los zand. Zo werkt het ook bij yoga. Het gaat niet om regels wat wel of niet mag maar om een morele houding die uit vrije wil, door meer bewustzijn geschiedt. Het gaat juist om te komen tot bevrijding.  

Aromatherapie: Etherische oliën innemen?

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Etherische oliën worden in de voedingsindustrie reeds lang gebruikt om voedingsmiddelen en medicijnen op smaak te brengen. In deze workshop bekijken we de mogelijkheden om je thee en andere drankjes op smaak te brengen en evt therapeutisch in te zetten.

Eetbare kruiden

Saskia Nieboer, De Groene Zon
Workshop, Duurzaamheid

Eetbare kruiden zijn hip, maar je moet wel zeker weten welk kruid je eet... Op deze wandeling leer je een aantal eetbare kruiden kennen en we gaan er ook een paar lekkere hapjes mee maken...

Somatics - verbindend lichaamswerk

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je meer kan ontspannen? Ben je benieuwd hoe je meer bewust kan zijn van je lichaam? Voel je je soms wat beperkt in je eigen fysieke mogelijkheden? Somatisch lichaamswerk is lichaamswerk waarin de functie van en de relatie met het lichaam ontwikkeld en verbeterd wordt. 

Theatertableaus in beweging

Karla Nuyts, De gevleugelden
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Zin om in één theatersessie vanuit een verhaal te vertrekken, tableau vivants te ontwerpen en uit te komen op echte theaterscènes? Zin om je daarbij te laten inspireren door elkaar, het festival, de Ecolonie? Dan is deze workshop iets voor jou. 

Beleef de elementwezens in een plant

Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Mystiek

Een plant in zijn verschijnen, groei en bloei wordt samengedanst en gezongen door natuurgeesten die vanuit de vier elementen werken. Dat zie je normaliter niet. Pas als je je hart en ziel openzet, kun je deze wezens waarnemen. We doen dat door samen te zingen en dan waar te nemen. Vervolgens boetseren we die waarnemingen uit en zo 'zien' we ze.

Indianenliederen zingen in de Wolvenvallei

Gerard Blacquiere, Boda
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

We zingen in én met de natuur! We gaan naar een hele mooie plek en luisteren naar de geluiden en ritmes van de natuur. We zingen prachtige indianenliederen bij het gemurmel van het water en in een grot. 

ClownSpirit - Vrijheid in verbondenheid

Kirsten Lüpke, ClownSpirit
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Thuiskomen bij jezelf, bij elkaar, thuiskomen in ZIJN. En SPELEN met alles wat zich aandient. Samen de magie ervaren van elk moment, van het leven zelf… Daar staat ClownSpirit voor. Deze workshop van twee dagdelen laat je kennismaken met ClownSpirit en met basisprincipes van de clown.

Hoe tantra je liefdesleven kan verrijken

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Dit is de workshop over Tantra en relaties. Zowel om je relatie te verrijken als je die hebt, als om te leren relateren als je geen relatie hebt. Zo leren we van elkaar. Het gaat niet alleen over liefdesrelaties, het kan ook je relatie met jezelf en met vrienden, familie en collega's verrijken.

Aromatherapie: ook voor mannen!

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Als het gaat over aromatherapie denken veel mensen meteen aan lekkere luchtje en vrouwen. Daar is niets mis mee, maar etherische oliën zijn meer dan alleen een luchtje en wordt gebruikt in veel natuurlijke verzorgingsproducten, voeding en als geneesmiddel. In deze workshop passen we aromatherapie toe in scheerproducten.

Mandalatekenen met je horoscoop

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontdek op creatieve wijze je innerlijke belevingswereld. Het woord 'mandala' betekent in het Sanskriet cirkel en is het meest bekend als meditatievorm in Tibet en India, waar de mandala gebruikt wordt om kosmische principes en het leven weer te geven. Jung herontdekte de mandala als creatieve uitingsvorm voor integratie en heling voor de ziel.

Verwen je voeten!

José van de Wouw, Balans Massagepraktijk Utrecht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In deze workshop leer je ontspannende technieken uit de klassieke massage en de Westerse en Chinese voetreflexologie (m.n. enkele  ADHD-reducerende en aardende grepen). Je kunt deze op eenvoudige wijze thuis toepassen.

Zelfkennis door de zintuig indrukken

Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Je eigen binnenwereld is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Wanneer je echter een zintuigindruk heel bewust in je na gaat, kun je hier vat op krijgen. We doen dat met gerichte boetseeropdrachten, waarbij je meditatief je handen laat werken. Zo ontdek je paden in jezelf. En ontstaat er een yoga door de zintuigindrukken

Luisteren naar de Oorsprong - Tao

Rob ter Steege
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tao is het Chinese woord voor.... ja, voor wat eigenlijk? Als je Tao zou kunnen omschrijven, zou het Tao niet meer zijn, zegt de Tao-teh-King. Van Tao gaat alles uit en alles keert terug naar TAO. Luisteren naar de OOR-sprong: De trillingen tillen je naar een hoger niveau van bewustzijn - het niveau van het hart. Luisteren naar Tao gaat over luisteren naar wat je hart je vertelt.

Zweethut; Een kleine dood en een nieuw begin.

Gerard Blacquiere, Boda
Workshop, Mystiek

Van de windrichtingen is het noorden, waar de zon niet komt, symbool van de dood. Of beter van de overgang. In het donker van de aarde hut leggen we het zaad van de zon. Hieruit komt een levenskrachtige nieuwe cyclus voort.

Massage voor dummies

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Heb je ooit je partner willen laten ontspannen en dat je geen idee had waar te beginnen? Of dat je een vriend wilde helpen door te masseren, maar onzeker was op welke manier? In deze workshop gaan we aan de slag met lichaamswerk tussen mensen - als iets wat natuurlijk is, makkelijk is en bevredigend werkt.

Spiritueel reizen: Helpers en Totems

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Tijdens een spirituele reis is het ritme van de sjamaantrom je voertuig op verkenningen in de Andere Werkelijkheid. Tijdens zo'n reis kun je contact maken met je helpers, totems, voorouders en andere spirits, voor eerste kennismaking of weerzien, uit vrijblijvende nieuwsgierigheid of doelgericht.

Gaia Verbinding

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kom luisteren, voelen en verbinden in deze verhaal-reis met Moeder Aarde schatten die op ons pad zijn gekomen. Je kan je er energetisch mee verbinden en je bewust worden van de onderliggende eenheid in de natuur. Na de inleiding gaan we proberen die verbinding diep te voelen. Als afsluiting maak je een persoonlijk portaal naar jouw energetische verbinding.

'Ontwerp' je persoonlijke natuurlijk parfum

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een persoonlijk, natuurlijk parfum en kan een luchtje uit de winkel je niet verleiden? In deze workshop creëer je je eigen persoonlijke parfum, van zuivere etherische oliën.

Verbindende relaties, liefde als keuze

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Relaties vragen een investering, zowel als je gelukkig bent samen als wanneer je steeds meer verwijdering voelt. In deze workshop willen we met jullie onderzoeken hoe je elke keer opnieuw de weg naar de liefde kunt vinden. Juist dat gezamenlijk onderzoek in een groep kan heel verrijkend zijn voor je liefdesrelatie: delen en leren van elkaar.

Kaarten van Stille Kracht

Stichting Aliran Tenaga Dalam
Workshop, Mystiek

Deze workshop staat in het teken van een wereldwijd uniek orakeldeck. De mooi geïllustreerde kaarten en handleiding behandelen 33 waardevolle lessen voor het verkrijgen van Innerlijke Kracht. Als rode draad loopt de mystiek en toepassing van de helende Indonesische Stille Kracht.

Healing Tao: Organen in hun element

Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Elk seizoen is verbonden met een element en kent een andere energie die je fysiek, emotioneel en spiritueel beïnvloedt. Elk seizoen is ook verbonden met een orgaan-paar, dat het beheer voert hierover in het lichaam. Door eenvoudige taoïstische oefeningen en geleide meditaties ervaar je de beweging en kwaliteiten van de seizoenen fysiek en energetisch in je lijf. Vind je balans.

Stargate Experience

Bonzena Boszczyk, Boconsult
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

De Stargate is een interdimensionale portal. De Stargate straalt een krachtige bewustzijnsenergie uit. Het begeleidt iedereen die aanwezig is in de verandering van het eigen energieveld.

Trancereis door de 3 Pacha’s - Andestraditie

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Mystiek

Deze trancereis voert je door de 3 werelden uit de Andes traditie: Ukhu pacha =benedenwereld met als krachtdier de slang; Kay pacha=middenwereld met als krachtdier de poema en Hanaq pacha= bovenwereld met als krachtdier de condor.

Stiltewandeling

Casper, ECOlonie
Workshop, Mystiek

Een ongeveer 3 uur durende stiltewandeling brengt je door de schitterende Wolvenvallei met zijn rotspartijen, watervallen en ongekende mooie natuur. Tijdens de wandeling mag er niet gesproken worden. De ervaring heeft geleerd dat dit gegeven een extra dimensie geeft voor wat betreft de beleving van de natuur.