Workshops - Duurzaamheid

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Op de website vind je nu een groot deel van het uitgebreide voorlopige workshop programma. Het heet voorlopig omdat er zich nog steeds workshopleiders aanmelden. Tot ongeveer 1 maart kan het overzicht daardoor nog steeds veranderen. Overigens dit overzicht houdt niet in dat al deze activiteiten ook definitief op het festival zelf zullen plaats vinden! Jij als festival bezoeker hebt namelijk invloed op de samenstelling van het programma! Nadat je je hebt ingeschreven voor het festival incl. betaling, kun je namelijk je persoonlijke voorkeur kenbaar maken door op op de website jouw 8 prioriteiten aan te kruisen. Daarvoor krijg je een persoonlijke link toegezonden. Tussentijds kun je zelfs je voorkeuren tot 1 mei a.s. nog wijzigen. (Lezingen en andere activiteiten zijn van deze werkwijze uitgesloten.)

Alle workshops Persoonlijke ontwikkeling Duurzaamheid Mystiek

Aromatherapie: Massageolie

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Tijdens deze workshop leer je hoe zelf een massageolie kunt maken. Door het gebruik van etherische olie in de massageolie kun je een massage meer ontspannend of juist activerend maken. Daarnaast kun je het zelfhelend vermogen ondersteunen, werken aan een betere gezondheid en specifieke klachten verminderen.

Aromatherapie: Zelf huidzorgingsproducten maken

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Wat je op je huid smeert zou je eigenlijk moeten kunnen eten, want het wordt door je lichaam opgenomen! Veel producten die je in de winkel kunt kopen bevatten schadelijke ingrediënten.

Boekbinden van handgeschept papier

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Geef je oude papier een tweede leven, maak luxe handgeschept papier en bind het in in een persoonlijk boek/journaal. Deze workshop bestaat uit twee delen. De eerste workshop draait om het zelf maken van handgeschept papier. Tijdens het tweede deel gebruik je het papier dat je hebt gemaakt om je eigen boek te binden.

Dagworkshop: Eigen Sjamanendrum maken

Andre de Lima, Earth-Vision
Workshop, Duurzaamheid

Dit heb je vast al lang op je verlanglijstje staan: je eigen sjamanentrommel bouwen! Al veertien jaar heeft André de Lima ervaring in het maken van drums van klein naar groot.

Dagworkshop: Kleding ontwerpen en recycling

Mathea de Koning
Workshop, Duurzaamheid

Als je in je klerenkast kijkt zul je kleding zien die je draagt, maar misschien ook kleding die je niet meer kunt of wilt dragen. Te groot of te klein geworden, het past niet meer bij je, je hebt er herinneringen aan, enzovoort. Al deze kleding kan een nieuw leven krijgen door het te veranderen of te vermaken. In deze workshop gaan we een prachtig kledingstuk maken, door het te veranderen en te versieren. Een kledingstuk maken die jou laat zien zoals je bent. 

Eerste hulp met aromatherapie

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Al duizenden jaren worden geneeskrachtige planten, in de volksmond ‘kruiden’ gebruikt om gezond te blijven en om ziekten en ongemakken te verhelpen. De belangstelling in kruiden en het gebruik ervan wordt steeds groter en er zijn steeds meer producten te koop waar op de verpakking is aangegeven dat er kruiden in verwerkt zijn. Zou het niet mooi zijn als je zelf deze producten zou kunnen maken?

Elementwezens in het landschap beleven

Jaspis School
Workshop, Duurzaamheid

Alle verschijningsvormen in de natuur worden gevormd en onderhouden door natuurgeesten die werken in de vier elementen. Hiervan gaan we een paar groepen waarnemen. We doen dat door ons innerlijk af te stemmen op hun wereld met samenzang en ritmen. Dan werken we heel gericht met ritmen en spreuken naar hen toe. Na het waarnemen boetseren we onze waarnemingen uit.

Hormonale Onbalans Herstellen

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Heel veel ongemakken kunnen veroorzaakt worden door onze hormonen die van slag zijn. Hiermee kunt u natuurlijk naar uw dokter gaan, maar eens kijken naar de voeding en luisteren naar het lichaam kan ook helpen. Marry geeft diverse handvatten om te kijken hoe voeding en kruiden de hormonale ongemakken in balans kunt brengen.

Intuïtieve benadering van kruiden en planten

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Hebt u er wel eens bij stilgestaan waarom er in uw tuin een bepaalde kleur aan bloemen de boventoon hebben en waarom je valt op bepaalde planten of bloemen, die in de tuin of onze omgeving voorkomen.. Een plant die ons triggert kan een bijzondere, persoonlijke boodschap voor ons hebben.

Kruiden en ontgifting (detox) en lymphe drainage

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Het lymfestelsel is onbekend en onbemind in tegenstelling tot het hart en de bloedvaten. Terwijl de lymfevaten minstens zo uitgebreid en fijnmazig zijn als de bloedsomloop. De lymfevaten zijn het riool dat zorgt voor de afvoer en stagnatie hierin te voorkomen.

Kunst van het Creëren

Henkjan de Blaauw, ECOlonie
Workshop, Duurzaamheid

Tijdens deze workshop gaan we naar de kern van  de kunst van het creëren. Je gaat zelf ontdekken wat het verschil is tussen re-actieve en scheppende wensen. Want als dat verschil niet gekend wordt, blijft de wensende persoon in wenscirkeltjes ronddraaien, zonder dat er wezenlijk iets veranderd, cq gecreëerd wordt.  

Leem! En de mineralen- en sporenelementen in de kringloop

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

In deze workshop laat Marry je zien hoe de aarde, de natuur en de mensen met elkaar verbonden zijn. Wanneer de aarde een tekort heeft, hebben de planten en de mensen dat ook. En wat je aan de aarde terugggeeft, komt weer vrij voor de planten en de mensen.

Maak je eigen kruidenmedicijn: pillen draaien en/of capsuleren

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

In de workshop leert Marry je om met behulp van gedroogde kruiden en planten je eigen medicijn te maken. Marry kan je daarbij alles vertellen over welke planten en kruiden je gebruikt voor welke toepassingen. 

Maak je eigen natuurlijke parfum

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een persoonlijk, natuurlijk parfum en kan een luchtje uit de winkel je niet bekoren? Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag met natuurlijke ingrediënten en creëer je een uniek parfum.

Mozaïeken met natuurlijke materialen

ECOlonie
Workshop, Duurzaamheid

In deze mozaïekworkshop gaan we mozaïeken met natuurlijke materialen rechtstreeks uit ons prachtige bos zoals stukken schors, takjes, eikels en wat er nog meer te vinden is. Als je eenmaal op zoektocht gaat, ontdek je hoeveel verschillende kleuren aan materiaal je kunt vinden. 

Natuurlijk bouwen met leem en stro

Jos Buyze en Anja de With
Workshop, Duurzaamheid

Dit jaar wordt er een extra compost toilet wordt gebouwd. In deze workshops wordt er met name aandacht besteed het werken met stro en leem. Deze workshop wordt geleid door Jos Buyze en Anja de With, een nieuwe generatie natuurlijke bouwers die ook verantwoordelijk waren voor de bouw van de hexagons.

Natuurlijke sieraden maken

Mathea de Koning
Workshop, Duurzaamheid

De natuur schenkt ons heel veel mooie producten die we kunnen (her)gebruiken voor het maken van prachtige sieraden. Sieraden voor jezelf of voor een ander. Deze workshop is gebaseerd op respect en eerbied voor en met de natuur. Met materiaal als zaden, takjes, veren, schelpen, stenen, grassen enz. maakt men de mooiste natuursieraden.  

Natuurlijke superfoods, supplementen uit de vrije natuur

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Je kunt natuurlijk allerlei potjes met pillen aanschaffen die veel geld kosten en ons leven super en langer en gezonde doen beloven. Maar Marry verteld en laat zien dat met met kruiden, blaadjes en twijgjes de gezondheid kunt ondersteunen.

Scheer- en baardproducten maken

Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Of je nu een snor, een baard hebt of een gladgschoren kin, je ontkomt niet aan verzorgingsproducten. Hoe stoer is het niet om je eigen natuurlijke producten te maken.

Zelfgenezend vermogen van de aarde en je lichaam staan in relatie

Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Is het u wel eens opgevallen dat stukjes aarde die niet verzorgd worden een wilde groei aan planten hebben. Deze planten staan/groeien daar met een reden. De aarde zorgt goed voor zichzelf, als het die mogelijkheid krijgt. Zo werkt dat ook met ons lichaam. Marry zal u daar het nodige over vertellen.