Workshops - Mystiek

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Dit is het totaaloverzicht van het workshop programma van 2017. De workshops zijn gerangschikt op twee manieren: per thema en per dagdeel. Je kunt ook de pdf van het totale weekprogramma downloaden met daarin alle workshops per dagdeel op een rij. 

Zondag: avond | Maandag: ochtendmiddagavond | Dinsdag: ochtendmiddagavond 
Donderdag: ochtendmiddagavond | Vrijdag: ochtendmiddag

Download het workshopprogramma met plattegond in pdf

Alle workshops Persoonlijke ontwikkeling Duurzaamheid Mystiek

Aanwezig zijn is een kunst

Wilka Zelders, Shadeshifter
Workshop, Mystiek

Waar ben jij aanwezig, nu je deze tekst leest? Ben jij waar je lichaam is? Of ben je eigenlijk in je hoofd, denkend aan daar en straks? En misschien ben jij, net als ik nu, eigenlijk in twee tijdsruimtes tegelijk … een beetje hier, terwijl je dit berichtje leest, en een beetje daar, waar we elkaar straks wellicht gaan ontmoeten.

Aarden vanuit Innerlijke Kracht

Stichting Aliran Tenaga Dalam
Workshop, Mystiek

De workshops 'Aarden vanuit Innerlijke Kracht' zijn workshops gebaseerd op de eeuwenoude bewegings tradities (Kembangan Silat) van de Indonesische volkeren. Stichting Aliran Tenaga Dalam biedt je deze sfeervolle workshops waarin het helend vermogen van je eigen Aarding zal worden ervaren. De workshop wordt deze week tweemaal aangeboden, met elk een eigen karakter.

Beleef de elementwezens in een plant

Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Mystiek

Een plant in zijn verschijnen, groei en bloei wordt samengedanst en gezongen door natuurgeesten die vanuit de vier elementen werken. Dat zie je normaliter niet. Pas als je je hart en ziel openzet, kun je deze wezens waarnemen. We doen dat door samen te zingen en dan waar te nemen. Vervolgens boetseren we die waarnemingen uit en zo 'zien' we ze.

Beleef je horoscoop in beeld en muziek

Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Mystiek

Heb je moeite met het begrijpen van een horoscoopkaart? In deze workshop leggen we eerst beeldend uit hoe de onderdelen ervan met jezelf samenhangen. Nog duidelijker wordt het wanneer we die onderdelen in ritme en muziek laten beleven. We laten je de Ascendant, de zon en de maan beleven, en ook andere planeten. Dat geeft handvatten op jezelf.

Bewust (lucide) dromen

Dreamshield, Annelies de Vreeze, Healing Balance
Workshop, Mystiek

Wil je technieken leren om je dromen te kunnen sturen? Om meer vat te krijgen op jouw dromen? In deze workshop kun je via praktische oefeningen je dromen nieuw leven inblazen.

DolFijne Klank Reis

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Mystiek

Deze klank reis is een geleide meditatie waarin je dolfijnen ontmoet en hun helende aanwezigheid kan ervaren. Reis in volledige ontspanning speels mee op de klanken van een uniek instrument (een Hangdrum) in combinatie met treffende geluiden. De verkregen inzichten van je reis kan je vastleggen en meenemen.

Flower of Life Experience

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Mystiek

Na een inleidende presentatie over de Flower of Life is je hoofd vol en komt de informatie en de gelaagdheid van dit figuur tot op zekere hoogte binnen. Door daarna met de groep deelnemers samen te werken met de Flower freqentie wordt een persoonlijke connectie gemaakt en vind er een activering plaats. Stap weer in je eigen pure creatie frequentie.  

Gidstekeningen maken

Annelies de Vreeze, Healing Balance
Workshop, Mystiek

Laat je na een korte stilte of meditatie intuïtief leiden naar de vormen en kleuren van jouw tekening. Op een canvas doek breng je de kleuren, symbolen en vormen aan. Dat geeft ontspanning en rust. Intuitief tekenen kan de deur openen om bijvoorbeeld een tekening te maken van de begeleider op je levenspad zoals een totemdier, engel of gids. 

Het Volk van de Stenen

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Het Stenenvolk, de wezens van het Mineralenrijk, werd ooit beschouwd als de oudste levende entiteit op Aarde. Elke steen, groot of klein, draagt de overlevering van talloze generaties in zich mee. Iedere steen is uniek: in vorm, in kleur, in samenstelling en in uitstraling, en heeft daarmee een eigen verhaal te vertellen. 

Indiase Muziek luisteren en ervaren

Toss Levy Indian Musical Instruments
Workshop, Mystiek

Voor iedereen die zich afvraagt hoe Indiase muziek eigenlijk in elkaar zit, waarom het geen harmonieën en modulatie kent en wel vreemde ritmische patronen, gespeeld met de zeer bijzondere klank van de instrumenten.

Intuïtief Klankzingen

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

De taal van Stemklank is universeel. Je hebt geen woorden nodig om klank te geven aan je gevoel, je stemming, wie je bent. Vrij klanken, vanuit je intuïtie, is bevrijdend en helend. In deze workshop vind je je eigen klank, je eigen lied. Vanuit die klanken maak je een persoonlijke klankmantra, die je kan helpen in je kracht te staan.

Kaarten van Stille Kracht

Stichting Aliran Tenaga Dalam
Workshop, Mystiek

Deze workshop staat in het teken van een wereldwijd uniek orakeldeck. De mooi geïllustreerde kaarten en handleiding behandelen 33 waardevolle lessen voor het verkrijgen van Innerlijke Kracht. Als rode draad loopt de mystiek en toepassing van de helende Indonesische Stille Kracht.

Pago a la Tierra – Offer aan Pachamama

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Mystiek

We doen een dankceremonie voor Pachamama voor alles wat we in ons leven hebben mogen ervaren. Vaak wordt gedacht dat Pachamama hetzelfde is als Moeder Aarde. Echter, Pachamama staat voor de vrouwelijke, scheppende, kosmische kracht en omvat alle materie van het Universum. Onze energie die wij met het offer meegeven en aanbieden aan Moeder Aarde wordt dan dus door haar doorgeven aan de hogere macht die haar geschapen heeft.

Schilderworkshop: Jouw beeld van de I Ching.

Rob ter Steege
Workshop, Mystiek

Niet iedereen kent de I Ching. Maar ook de organisatoren van het Eigentijds Festival maakten gebruik van dit boek om hun koers te bepalen. De I CHING is het boek der veranderingen – op deze aarde is immers alles veranderlijk! De energieën verschillen per situatie. Het boek geeft als antwoord op je persoonlijke vraag een beeld over hoe de energieën in jouw persoonlijke geval op jouw persoonlijke situatie inwerken.

Serie van 3: Werken met Soulretrieval

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Traumatiserende ervaringen, zoals extreem (seksueel) geweld of zware ongelukken, kunnen ook trauma's aan de ziel veroorzaken. Het beschadigde deel van de ziel wordt dan afgescheurd en blijft in de Andere Werkelijkheid achter. Tijdens een soulretrieval kunnen verloren gegane delen van de ziel worden hervonden en teruggeplaatst.

Spiritueel reizen: Helpers en Totems

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Tijdens een spirituele reis is het ritme van de sjamaantrom je voertuig op verkenningen in de Andere Werkelijkheid. Tijdens zo'n reis kun je contact maken met je helpers, totems, voorouders en andere spirits, voor eerste kennismaking of weerzien, uit vrijblijvende nieuwsgierigheid of doelgericht.

Stiltewandeling

Casper, ECOlonie
Workshop, Mystiek

Een ongeveer 3 uur durende stiltewandeling brengt je door de schitterende Wolvenvallei met zijn rotspartijen, watervallen en ongekende mooie natuur. Tijdens de wandeling mag er niet gesproken worden. De ervaring heeft geleerd dat dit gegeven een extra dimensie geeft voor wat betreft de beleving van de natuur. 

Trancereis door de 3 Pacha’s - Andestraditie

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Mystiek

Deze trancereis voert je door de 3 werelden uit de Andes traditie: Ukhu pacha =benedenwereld met als krachtdier de slang; Kay pacha=middenwereld met als krachtdier de poema en Hanaq pacha= bovenwereld met als krachtdier de condor.

Transformeer je werkelijkheid

Wilka Zelders, Shadeshifter
Workshop, Mystiek

We zien de wereld niet zoals hij is, maar zoals wij zijn. De bril waardoorheen jij kijkt, wordt gevormd door de staat van je eigen lichaam, gedachtes, emoties en bewustzijn. Hoe zou het zijn als je energie kunt gebruiken om die bril helder te houden en je bewustzijn wat op te rekken, zelfs als je niet begrijpt hoe?

Wandelen met de Druïden

Rob ter Steege
Workshop, Mystiek

Sommige plaatsen zoals bijvoorbeeld Stonehenge spreken direct tot onze verbeelding. De dingen die er zijn, de geschiedenis, de sfeer, geeft alles tezamen ons op die plek een gevoel van verbondenheid met onszelf, de aarde en de kosmos.

Zweethut

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Workshop, Mystiek

Deze oeroude ceremonie gaat over een mysterieuse reis naar binnen. Op verschillende momenten gedeurende deze ceremonie kennen we de kracht van elke windrichting. Midden in het oog van dit alles ´is´ of ´leeft´het onmoembare, het mysterie.In de donkterte van de hut gloeien de stenen en geven hun kracht zodat wij vinden wat wij zoeken.

Zweethut; Een kleine dood en een nieuw begin.

Gerard Blacquiere, Boda
Workshop, Mystiek

Van de windrichtingen is het noorden, waar de zon niet komt, symbool van de dood. Of beter van de overgang. In het donker van de aarde hut leggen we het zaad van de zon. Hieruit komt een levenskrachtige nieuwe cyclus voort.