Workshops - Mystiek

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Op de website vind je nu een groot deel van het uitgebreide voorlopige workshop programma. Het heet voorlopig omdat er zich nog steeds workshopleiders aanmelden. Tot ongeveer 1 maart kan het overzicht daardoor nog steeds veranderen. Overigens dit overzicht houdt niet in dat al deze activiteiten ook definitief op het festival zelf zullen plaats vinden! Jij als festival bezoeker hebt namelijk invloed op de samenstelling van het programma! Nadat je je hebt ingeschreven voor het festival incl. betaling, kun je namelijk je persoonlijke voorkeur kenbaar maken door op op de website jouw 8 prioriteiten aan te kruisen. Daarvoor krijg je een persoonlijke link toegezonden. Tussentijds kun je zelfs je voorkeuren tot 1 mei a.s. nog wijzigen. (Lezingen en andere activiteiten zijn van deze werkwijze uitgesloten.)

Alle workshops Persoonlijke ontwikkeling Duurzaamheid Mystiek

Aarden vanuit Innerlijke Kracht

Stichting Aliran Tenaga Dalam
Workshop, Mystiek

De workshops 'Aarden vanuit Innerlijke Kracht' zijn workshops gebaseerd op de eeuwenoude bewegings tradities (Kembangan Silat) van de Indonesische volkeren. Stichting Aliran Tenaga Dalam biedt je deze sfeervolle workshops waarin het helend vermogen van je eigen Aarding zal worden ervaren. De workshop wordt deze week tweemaal aangeboden, met elk een eigen karakter.

Beleef de elementwezens in een plant

Jaspis School
Workshop, Mystiek

Een plant wordt samengedanst en gezongen door natuurgeesten die vanuit de vier elementen werken. Dat zie je normaliter niet. Pas als je je hart en ziel openzet, kun je deze wezens waarnemen. We doen dat door samen te zingen en dan waar te nemen. Vervolgens boetseren we die waarnemingen uit en zo 'zien' we ze.

Beleef je horoscoop in beeld en muziek

Jaspis School
Workshop, Mystiek

Heb je moeite met het begrijpen van een horoscoopkaart? In deze workshop leggen we eerst beeldend uit hoe de onderdelen ervan met jezelf samenhangen. Nog duidelijker wordt het wanneer we die onderdelen in ritme en muziek laten beleven. We laten je de Ascendant, de zon en de maan beleven, en ook andere planeten. Dat geeft handvatten op jezelf.

Bewust (lucide) dromen

Dreamshield, Annelies de Vreeze, Healing Balance
Workshop, Mystiek

Wil je technieken leren om je dromen te kunnen sturen? Om meer vat te krijgen op jouw dromen? In deze workshop kun je via praktische oefeningen je dromen nieuw leven inblazen.

Gidstekeningen maken

Dreamshield, Annelies de Vreeze, Healing Balance
Workshop, Mystiek

Laat je na een korte stilte of meditatie intuïtief leiden naar de vormen en kleuren van jouw tekening. Op een canvas doek breng je de kleuren, symbolen en vormen aan. Dat geeft ontspanning en rust. Intuitief tekenen kan de deur openen om bijvoorbeeld een tekening te maken van de begeleider op je levenspad zoals een totemdier, engel of gids. 

Grenzen aan Jezelf

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Mystiek

In deze workshop ervaar je wat je eigen energie is, hoe jij ermee omgaat en hoe je die bij je kan houden. We zijn een soort tuimelaar in ons leven, waarbij we soms onbewust onze energie weggeven en uitgeput raken wanneer we niet terug naar de balans kunnen komen. Een oorzaak zit vaak in je eigen onbewuste omgang met je energie.

Helende Hang en Klankreis

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Mystiek

Deze klankreis is een geleide meditatie waarin je ontspannen ligt en helende klankenergieën kan ervaren. Na een geleide ontspanningsmeditatie laten we de drums je brengen naar een hogere gevoeligheid voor de helende klank frequenties.

Het Volk van de Stenen

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Het Stenenvolk, de wezens van het Mineralenrijk, werd ooit beschouwd als de oudste levende entiteit op Aarde. Elke steen, groot of klein, draagt de overlevering van talloze generaties in zich mee. Iedere steen is uniek: in vorm, in kleur, in samenstelling en in uitstraling, en heeft daarmee een eigen verhaal te vertellen. 

Indiase Muziek luisteren en ervaren

Toss Levy Indian Musical Instruments
Workshop, Mystiek

Toss Levy op een zeer toegankelijke manier de principes achter klassieke Indiase muziek en de instrumenten uitleggen, om zodoende deze unieke muziek diepgaand te kunnen waarderen. Hij zal live spelen en verschillende video's vertonen. Kennis van muziek is niet perse nodig. De workshops zijn bedoeld voor de geïnteresseerde luisteraar.

Intuïtief Klankzingen

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

De taal van Stemklank is universeel. Je hebt geen woorden nodig om klank te geven aan je gevoel, je stemming, wie je bent. Vrij klanken, vanuit je intuïtie, is bevrijdend en helend. In deze workshop vind je je eigen klank, je eigen lied. Vanuit die klanken maak je een persoonlijke klankmantra, die je kan helpen in je kracht te staan.

Kaarten van Stille Kracht

Stichting Aliran Tenaga Dalam
Workshop, Mystiek

Deze workshop staat in het teken van een wereldwijd uniek orakeldeck. De mooi geïllustreerde kaarten en handleiding behandelen 33 waardevolle lessen voor het verkrijgen van Innerlijke Kracht. Als rode draad loopt de mystiek en toepassing van de helende Indonesische Stille Kracht.

Kelten: Wandelen met de Druïden.

Rob ter Steege
Workshop, Mystiek

Hoewel de meest mensen bij de Kelten vooral aan Ierland en Schotland denken, is juist hier, in Frankrijk en Midden-europa, 1000 jaar lang het kerngebied van de Kelten geweest. Voor de Kelten was de natuur, en daarin vooral de voedende (vrouwelijke) energie, belangrijk. Zo heeft ook de Vallée St. Martin (de Druïdenvallei), niet ver van Ecolonie, zichtbaar en voelbaar een spirituele oerkracht die nog steeds spreekt. 

Kristalhelder gewaarzijn en beyond...

Yvonne Driehuis, Poort van Licht
Workshop, Mystiek

Het kristal in het centrum van je hoofd, in je pijnappelklier, opschonen en uitlijnen om helder bewust je pad verder te dromen.

Pago a la Tierra – Offer aan Pachamama

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Mystiek

We doen een dankceremonie voor Pachamama voor alles wat we in ons leven hebben mogen ervaren. Vaak wordt gedacht dat Pachamama hetzelfde is als Moeder Aarde. Echter, Pachamama staat voor de vrouwelijke, scheppende, kosmische kracht en omvat alle materie van het Universum. Onze energie die wij met het offer meegeven en aanbieden aan Moeder Aarde wordt dan dus door haar doorgeven aan de hogere macht die haar geschapen heeft.

Serie van 3: Werken met Soulretrieval

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Traumatiserende ervaringen, zoals extreem (seksueel) geweld of zware ongelukken, kunnen ook trauma's aan de ziel veroorzaken. Het beschadigde deel van de ziel wordt dan afgescheurd en blijft in de Andere Werkelijkheid achter. Tijdens een soulretrieval kunnen verloren gegane delen van de ziel worden hervonden en teruggeplaatst.

Spiegel je aan de I CHING! Schilderworkshop.

Rob ter Steege
Workshop, Mystiek

De I CHING is het al duizenden jaren oude Chinese boek der veranderingen – op deze aarde is immers alles veranderlijk! Daarom duidt de I CHING ze in landschappelijke situaties. De energieën verschillen per situatie. In sommige situaties moet je handelen, in andere juist niet. Soms moet je veranderen, en soms juist wachten en terughouden. Waarom handel je steeds zoals je doet, terwijl je eigenlijk iets anders wil?

Spiritueel reizen: Helpers en Totems

Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Tijdens een spirituele reis is het ritme van de sjamaantrom je voertuig op verkenningen in de Andere Werkelijkheid. Tijdens zo'n reis kun je contact maken met je helpers, totems, voorouders en andere spirits, voor eerste kennismaking of weerzien, uit vrijblijvende nieuwsgierigheid of doelgericht.

Sterrenbeelden beleven in klank en ritme

Jaspis School
Workshop, Mystiek

We zijn opgebouwd uit de krachten en werkingen van sterren en planeten, en deze zitten in ons ingetoverd. Het zijn verstilde klanken in ons. We gaan ze beleven door je eigen organen in muziek wakker te maken en zo je weg tot hen door je heen te vinden. Je zult versteld staan wat je allemaal in je hebt als potenties.

Stiltewandeling

Casper, ECOlonie
Workshop, Mystiek

Een ongeveer 3 uur durende stiltewandeling brengt je door de schitterende Wolvenvallei met zijn rotspartijen, watervallen en ongekende mooie natuur. Tijdens de wandeling mag er niet gesproken worden. De ervaring heeft geleerd dat dit gegeven een extra dimensie geeft voor wat betreft de beleving van de natuur. 

Trancereis door de 3 Pacha’s - Andestraditie

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Mystiek

Deze trancereis voert je door de 3 werelden uit de Andes traditie: Ukhu pacha =benedenwereld met als krachtdier de slang; Kay pacha=middenwereld met als krachtdier de poema en Hanaq pacha= bovenwereld met als krachtdier de condor.

Transformeer je werkelijkheid

Wilka Zelders, Shadeshifter
Workshop, Mystiek

We zien de wereld niet zoals hij is, maar zoals wij zijn. De bril waardoorheen jij kijkt, wordt gevormd door de staat van je eigen lichaam, gedachtes, emoties en bewustzijn. Hoe zou het zijn als je energie kunt gebruiken om die bril helder te houden en je bewustzijn wat op te rekken, zelfs als je niet begrijpt hoe?

Water Meditatie Beleving bij Forge Neuve

Yvonne Driehuis, Poort van Licht
Workshop, Mystiek

Het levendige van levend en levenskrachtig water bezongen, beleefd, toegelicht en in jezelf verankerd in Forge Neuve. Met zwemmen toe.

Zweethut

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Workshop, Mystiek

Deze oeroude ceremonie gaat over een mysterieuse reis naar binnen. Op verschillende momenten gedeurende deze ceremonie kennen we de kracht van elke windrichting. Midden in het oog van dit alles ´is´ of ´leeft´het onmoembare, het mysterie.In de donkterte van de hut gloeien de stenen en geven hun kracht zodat wij vinden wat wij zoeken.