Workshops - Persoonlijke ontwikkeling

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Op de website vind je nu een groot deel van het uitgebreide voorlopige workshop programma. Het heet voorlopig omdat er zich nog steeds workshopleiders aanmelden. Tot ongeveer 1 maart kan het overzicht daardoor nog steeds veranderen. Overigens dit overzicht houdt niet in dat al deze activiteiten ook definitief op het festival zelf zullen plaats vinden! Jij als festival bezoeker hebt namelijk invloed op de samenstelling van het programma! Nadat je je hebt ingeschreven voor het festival incl. betaling, kun je namelijk je persoonlijke voorkeur kenbaar maken door op op de website jouw 8 prioriteiten aan te kruisen. Daarvoor krijg je een persoonlijke link toegezonden. Tussentijds kun je zelfs je voorkeuren tot 1 mei a.s. nog wijzigen. (Lezingen en andere activiteiten zijn van deze werkwijze uitgesloten.)

Alle workshops Persoonlijke ontwikkeling Duurzaamheid Mystiek

9 aspecten om te excelleren

Anneke Wittermans, Stichting Beweegreden en Diadans
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Als het besef wakker is, het leven is eindig verandert de attitude in het leven. " From the moment you are born, you could die. I think as an artist it is important to meditate on that. Marina Abramovic"

A brand new D.A.Y.

Petro van de Pas en Wendy Compeer
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

D.A.Y. staat voor: Dance, Awareness (breath and gesture) en Yoga. We beginnen met dans om in het lichaam aan te komen en jezelf te bevrijden van blokkades en overtollige energie. Na de dans komen we dan ontspannen in de stilte voor de ademoefeningen, lichaams-bewustzijns activatie en de yoga sessie.

Adem bewustzijn

Wendy Compeer, Himalaya Yoga Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Adem is belangrijker dan eten, toch wordt daar meestal minder aandacht aan besteed. Een goede ademhaling zorgt voor een goede gezondheid, een rustig lichaam en een rustige mind. De adem is de brug tussen het lichaam en de mind.

Ademhaling voor iedereen

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ademhaling is de bron van verbinding tussen emoties, het lichaam, energie, mentale neigingen, en spiritualiteit. Dit maakt het een middel om onze blik op onszelf, de ander en de wereld op holistische wijze te ontwikkelen. Door middel van Pranayama, de ademhalingsleer uit yoga, gaan we er mee aan de slag.

Bars® Clearing in de Stargate Energie

Bozena Boszczyk, Boconsult
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een "verbale clearing" sessie in de Energie van de Stargate. We lokaliseren de energie die je onbewust hebt gecreëerd en in stand houdt, en veranderen die. Tijdens een Stargate Experience word je meegenomen naar verschillende dimensies die toegang geven tot wijsheid, kennis vanuit andere dimensionale werkelijkheden. 

Bevrijd je Brein

Wilka Zelders, Shadeshifter
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een workshop in drie delen, om je mind te bevrijden van ondermijnende gedachtes. We gaan onze relatie met ons briljante brein een stevige en liefdevolle upgrade geven om het daarna helder en vriendschappelijk te laten weten welke kant we wèl op willen met ons leven. Je ontvangt meer dan voldoende inspiratie om mee door te gaan in je verdere leven. 

Bewustzijnsmeditatie

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkel je sensitiviteit, bewustzijn en wijsheid. Met bewustzijnsmeditatie gaan we met aandacht, dus bewust, naar dat wat er in het lichaam of geest gebeurt.

Bomen ontmoeten - bostocht

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Bomen zijn bijzondere wezens. Ik vertel je graag over wie ze zijn. Nog leuker vind ik het om je hen te laten ervaren. Tijdens de tocht staan we stil en ontmoeten we het wezen van de boom. De boom leeft ook in jou!

ClownSpirit - Vrijheid in verbondenheid

Kirsten Lüpke, ClownSpirit
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Thuiskomen bij jezelf, bij elkaar, thuiskomen in ZIJN. En SPELEN met alles wat zich aandient. Samen de magie ervaren van elk moment, van het leven zelf… Daar staat ClownSpirit voor. Deze workshop van twee dagdelen laat je kennismaken met ClownSpirit en met basisprincipes van de clown.

ClownSpirit- Spelen met emoties

Kirsten Lüpke, ClownSpirit
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Thuiskomen bij jezelf, bij elkaar, thuiskomen in ZIJN. En SPELEN met alles wat zich aandient. Samen de magie ervaren van elk moment, van het leven zelf… Daar staat ClownSpirit voor. In deze workshop gaan we spelen met en vanuit emoties.

ClownSpirit- Spelen met het leven zelf

Kirsten Lüpke, ClownSpirit
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In deze workshop gaan we spelen met wat er is. We hoeven niks te bedenken want er is al zoveel, altijd. Dat betekent ook dat we geen verschil maken tussen ‘spelen’ en ‘wat we echt voelen’. Alles wat we echt voelen, gebruiken we voor het spel.

Cosmetische Guasha

Bert Bouwman, De OHM-Academy
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Guasha (刮痧) betekent het schrapen van de huid. De Guasha Gezichtsmassage is zeer heilzaam die zijn wortels heeft in de Chinese geneeskunde. Nu in de 21st eeuw wordt Guasha steeds vaker gebruikt in het gelaat, om de huid jong te houden zonder gifstoffen, injecties of medicatie is het een van de natuurlijkste manieren om de huid stralend en jong te houden.

Dans en stilte - Biodanza

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Voel de aangename bedding van de stilte. In deze vivencia (Biodanza workshop) dansen we op een transcendente wijze. Een sensitieve dans vol verstilling, zodat het luisteren naar jouw innerlijke stem helderder is. Een opening naar een hogere staat van bewustzijn die voorbij de woorden en voorbij "ik" gaat. We komen samen in een eenheid van verbondenheid en diepe ontmoetingen van mens tot mens.

Date with Destiny

Belinda Keyzers, Belinda's Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze 3workshops staan de blauwdruk van je leven centraal. Van geboorte tot bestemming en wat je allemaal tegenkomt op je levenspad. We gaan aan de slag met je valkuilen, welke lessen, wat zijn je blinde vlekken. Maar bovenal, wat laat je sprankelen en stralen.

De Verdieping: Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans

Djenna van der Vliet
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Na een uitgebreide opwarming met de isolaties, komt meer aandacht voor bewegingscombinaties en pasjes. De zeggingskracht van een stuk muziek leren we vertalen in bewegingscombinaties. Wederom is hier alle ruimte voor jouw persoonlijke expressie en sensualiteit. Ook in deze workshop speelt de voile een grote rol door haar uiteenlopende toepassingen.

Dru Yoga

Tineke van Dieren, Dru Yoga en Meditatie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Dru Yoga: in de Dru Yoga ochtendworkshops werken we vanuit de elementen, met houdingen en bewegingsreeksen. Zoals de aardesequentie, de water-, vuur- en luchtsequentie. Werken aan het hartcentrum is in iedere les geïntegreerd. De intentie van de les is gericht op helen, een prachtige toekomst die helend is voor onze planeet, onze atmosfeer en elkaar.

Een bad van liefde - Biodanza

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Liefde is een pulsatie en heel krachtig. Biodanza geeft je heel veel handvatten om liefde te omarmen, te laten stromen en in je leven uit te nodigen om nog voller aanwezig te zijn. Deze vivencia (Biodanza workshop) is vol tederheid, zachtheid en liefdevol voedend contact. We dansen en openen ons hart voor onszelf en voor de ander. Liefde stroomt als beiden geven én ontvangen. Deel jij ook jouw liefde met ons in deze dans?

Flirten, hoe doe je dat en WAT DAN

Anneke Wittermans, Stichting Beweegreden en Diadans
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Op vrijersvoeten is opwindend en geeft vuur aan je leven. Flirten is voorzichtig een balletje opgooien, een oogje hebben op, leven in de brouwerij brengen. Luister naar je grens, neem de tijd om je lichaam en dat van de ander eindeloos te verkennen, zintuigen te verfijnen, lichaamssappen te laten spelen, zodat, wanneer je echt  klaar bent voor een verbinding,  je daar zelf voor kunt kiezen.

Gemberpakking, relax!

Claire Piters, Intuïtieve Yoga en Helende Massage
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontspannen en opladen door een Gemberpakking. Een Gemberpakking is een warm compres, dat samen met een kruik op je onderrug (nieren) komt te liggen. Het compres wordt gemaakt door verse gember te laten trekken in zeer heet water.

Healing met de stem

Belinda Keyzers, Belinda's Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Energie is net als geluid trilling. Door de juiste trilling kan er veel teweeg gebracht worden in het lichaam. Je ervaart het effect van de helende kracht van je stem op je eigen lijf. Daarna ga je doormiddel van leuke oefeningen aan de slag met het gebruik van jouw stem voor healing op het lichaam van een ander.

Healing Qigong for Body, Mind & Soul

Jago Koch, Heel je wezen
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Qigong betekent het cultiveren, onderhouden van je lichaamsenergie. In deze workshop gaan we staand verschillende lichamelijke qigong oefeningen uitvoeren om de meridianen te reinigen en organen te versterken. Het lichaam wordt weer in balans gebracht. Zittend gaan we werken met subtiele energetische oefeningen, meditatieve oefeningen en spirituele handgebaren (mudras). 

Healing Tao: Diepe ontspanning

Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

“Voor mij is het het belangrijkst om heel erg ontspannen te zijn“, zegt Daphne Schippers na het winnen van de 200 meter sprint op het WK Atletiek vorige zomer. Hoe meer ontspannen, des te makkelijker stroomt de energie. Deze workshops brengen door middel van geleide meditaties en psoas-oefeningen een diepe ontspanning.

Healing Tao: Leven vanuit je centrum

Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Je kent dat wel: tijdens de vakantie of een mooi festival ben je weer wat meer tot jezelf gekomen, lekker ontspannen en opgeladen. Vastbesloten om dat gevoel vast te houden, keer je terug naar huis. Maar hoe handhaaf je dat in je drukke bestaan?

Het grote geheim van de liefde. Een effectieve liefdes training - voor singles en stellen

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

We gaan vele jaren naar school en oefenen uren op het tennisveld of de piano. Maar in de liefde hebben we de romantische opvatting het er vanzelf moet zijn. En als het dan misgaat gaan we met onszelf of (als we een partner hebben) elkaar de strijd aan, storten ons in een langdurige therapeutisch traject of zoeken we weer een volgende partner.  

Hoe tantra je liefdesleven kan verrijken

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Dit is de workshop over Tantra en relaties. Zowel om je relatie te verrijken als je die hebt, als om te leren relateren als je geen relatie hebt. Zo leren we van elkaar. Het gaat niet alleen over liefdesrelaties, het kan ook je relatie met jezelf en met vrienden, familie en collega's verrijken.

Ik ben niet van deze wereld

Pauline Strijbis, 'Liefde komt tot leven'
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Hoe ziet jouw wereld er meestal uit? Gedoe, gedonder, gehaast of rustig en vredig? Ben je je ervan bewust dat dit laatste je natuurlijke staat is? Hoe kun je hiernaar terugkeren? In deze workshop laat ik je het verschil ervaren tussen de gedonderwereld en de wonderwereld. Met welke bril kijk je naar de wereld? Wat geloof jij? Ervaar het effect. 

Innerlijke Glimlach Meditatie met muziek

Jaspis School
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In een geleide meditatie word je naar je innerlijke organen gevoerd en kunt ervaren wat erin leeft. Het spel op de lier met de klanken en ritmen van je organen helpt je op deze innerlijke reis. Zo werk je op een zachte wijze een voor een je organen af en vult deze met helende levensenergie.

Intuïtieve Yoga met klankschalen

Claire Piters, Intuïtieve Yoga en Helende Massage
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Onderdompeling in de YIN! Je voeten ontdekken de aarde, je longen openen zich met vreugde om zich helemaal te vullen, allerlei gewrichtjes doen niets liever dan bewegen … Zo gaan we op reis door ons lichaam. Op diverse manieren doen we dit, altijd heel eenvoudig en toegankelijk en steeds dichter en dichter bij de natuur, de sessies vinden zoveel mogelijk buiten plaats.  

Je helende stem ontdekken

Jago Koch, Heel je wezen
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Onze stem kan op allerlei manieren klinken. De klanken zijn een drager van energie. In deze workshop ga je steeds meer bewust worden van de energie van klanken en deze vanuit je diepste wezen in alle puurheid laten horen.

Klankhealing concert

Peter Wilms, Open Heart Music & Meditation (OHMM)
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In dit unieke healingconcert, dat ik met Petro van de Pas en Henk van Glabbeek geef, kun je liggend op een matras volledig ontspannen. De helende klanken van bijzondere instrumenten waaronder klankschalen, marimba, Iraanse Tar, Turkse shurangiz, duduk, indiaanse fluit, verschillende drums en gong staan garant voor een diepe innerlijke reis. 

Klankhealingconcert

José van de Wouw, Balans Massagepraktijk Utrecht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Laat je meevoeren in een oceaan van natuurlijke klanken, om zo te ontspannen en genieten. Liggend op een matrasje word je ondergedompeld in een klankbad van zang, sjamanentrommel, klankschalen en akoestische ritme- en melodische instrumenten. 

Klein Keramiek

Gelske Mout, Kleiacademie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kralen, knopen en kleingoed van klei - Het maken van sieraden, knopen, amuletten, hangers uit klei is een oeroude vorm van keramiek. Met behulp van makkelijke, effectieve decoratie methodes en gekleurde kleislib maak je hoogstpersoonlijke siervoorwerpen. Klein maar fijn en makkelijk te vervoeren.

Kom Schilderen!

Mark Bresser en Eve Oevering, Oerakel
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kom intuïtief spelen met kleur vanuit fysieke expressie met je hele lichaam. Na een intentieverklaring stemmen we energetische af en brengen je in verbinding. Dan ga je schilderen vanuit je eigen kracht, je gevoel en je lichaam. Met een unieke muziekselectie en persoonlijke aandacht inspireren wij jou te komen tot een afbeelding die klopt voor dat moment. 

Krijgskunst – Natuurkracht

Jeroen Heindijk, Geronimo Training & Advies
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Krijgskunst is anders dan vechtsport. De kunst van het krijgen gaat over het verdiepen van je eigen bewustzijn waarbij de ander jou helpt. Hoe kom je te weten waar je blindenvlek zit? Juist, doordat de andere jou deze wijst.

Luisteren naar de Oorsprong - Tao

Rob ter Steege
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tao is het Chinese woord voor.... ja, voor wat eigenlijk? Als je Tao zou kunnen omschrijven, zou het Tao niet meer zijn, zegt de Tao-teh-King. Van Tao gaat alles uit en alles keert terug naar TAO. Luisteren naar de OOR-sprong: De trillingen tillen je naar een hoger niveau van bewustzijn - het niveau van het hart. Luisteren naar Tao gaat over luisteren naar wat je hart je vertelt.

Mandalatekenen met je horoscoop

Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontdek op creatieve wijze je innerlijke belevingswereld. Het woord 'mandala' betekent in het Sanskriet cirkel en is het meest bekend als meditatievorm in Tibet en India, waar de mandala gebruikt wordt om kosmische principes en het leven weer te geven. Jung herontdekte de mandala als creatieve uitingsvorm voor integratie en heling voor de ziel.

Mannen-Vrouwen Vergeef Ritueel

Yvonne Driehuis, Poort van Licht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In onze route door vele levens hebben wij opgelegde beperkende condities opgelopen en in onze levens persoonlijk gemaakt. We zijn uit onze oorspronkelijke kracht gegaan in MAN-zijn en VROUW-zijn. We worden uitgenodigd onszelf diep in de ogen te schouwen en vergeving aan te bieden aan onze eigen en aan de andere sekse. Dit doen we via een Ho'oponopono–ritueel.

Mantra’s en Come Together Songs

Jan-Hendrik Veenkamp, De Notenboom
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kracht en Vreugde putten uit Zingen! In deze bijeenkomsten kun je zingen, zingen en nog eens zingen (en luisteren mag ook). Liederen uit echt alle windstreken, volgens het concept zoals ik dat nu ruim vijf jaar wekelijks tijdens zangavonden van KoorAmor, in Amsterdam en Haarlem (en ook al jaren op Ecolonie) aanbied.

Maskers af! Intuïtief theater

Karla Nuyts, De gevleugelden
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze workshop, die uit vier sessies bestaat, halen we het cliché dat je als je theater speelt een masker opzet, helemaal onderuit. In de workshop intuïtief theater, vallen de maskers juist af. En dat is fijn om te zien, te voelen, te ontdekken bij jezelf en bij je medecursisten.  

Massage voor dummies

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Heb je ooit je partner willen laten ontspannen en dat je geen idee had waar te beginnen? Of dat je een vriend wilde helpen door te masseren, maar onzeker was op welke manier? In deze workshop gaan we aan de slag met lichaamswerk tussen mensen - als iets wat natuurlijk is, makkelijk is en bevredigend werkt.

Meditatie

Tineke van Dieren, Dru Yoga en Meditatie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Meditatie; voordat we in de stilte zijn doen we ter voorbereiding enkele yogahoudingen en ademhalingstechnieken. Dit is om het fysieke, mentale en emotionele lichaam in balans te brengen, en in het moment te komen. In verbinding met onszelf, en het lichtveld wordt ons potentieel beschikbaar voor onszelf en ons/het leven.

Meditatie met Mantra's, als krachtig hulpmiddel

Wendy Compeer, Himalaya Yoga Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een van de belangrijkste oorzaken van lijden is de vereenzelviging met het denken. Een mantra is een krachtig hulpmiddel voor de geest. Die je kan helpen te concenteren. Waardoor je uit het hoofd naar het hart kan gaan en meer in verbinding kan komen met je Zelf.   

Mindful masseren

José van de Wouw, Balans Massagepraktijk Utrecht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Masseren is meer dan het toepassen van massagetechnieken. De kwaliteit van de aanraking, de houding (innerlijk en uiterlijk) van de masseur en diens afstemming op de gemasseerde bepalen voor een groot deel het effect van de massage. In deze workshop leer je ontspannende massagetechnieken voor rug, nek en schouders én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. 

Omgaan met emoties

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Veel mensen worstelen met hun emoties: boosheid, angst en jaloezie. Deze emoties verstoren hun eigen leven, hun relaties en de contacten met collega's. We hebben een training ontwikkeld om anders om te leren gaan met emoties. Dan wordt het mogelijk om te leven als een liefdevoller mens, wat jezelf gelukkiger maakt en waar je omgeving blij mee zal zijn.

Ontdek je Aura

Belinda Keyzers, Belinda's Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Als je belangstelling hebt in het ontdekken van nieuwe wegen, als je je blik wil verruimen, je inzicht wil verscherpen, je vermogen om mensen beter aan te voelen wil verbeteren is dit de workshop voor jou. In deze introductie workshop ga je aan de slag op een speelse manier om je waarnemingsvermogen te verruimen. 

Quantum Touch

Jaspis School
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Door deze methode wordt het zelfhelende vermogen gewekt en gericht. Met de body sweep wek je je eigen helende energie op. Je leert de eerste vaardigheden door je aandacht en energie te richten. De behandelde is de heler, de behandelaar schept alleen maar de mogelijkheid daartoe. 

Ritmes van Afrika - Biodanza

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Afrika heeft de ritmes van de drum en dans in al haar cellen! Drum, dans en zang zijn een essentieel onderdeel van het leven in de stam. In deze vivencia (Biodanza workshop) beleven we een vitale dans geinspireerd door de Afrikaanse drums, ritmes, aarde en oerbewegingen om het leven vol vuur te voelen. En ook de melodische kant die ons meeneemt naar een harmonische beweging in het samenkomen als one tribe. Dans mee, voel en deel jouw oerkracht met ons.

Ritueel: een Tibetaans gedicht maken

Jago Koch, Heel je wezen
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een Pantoum is een Tibetaans gedicht die een spiegel kan zijn voor wat er diep in jezelf leeft. Door zijn speciale vorm van maken wordt er op een innerlijke vraag in diepste essentie inzicht gegeven.

Self Healing met Jin Shin Jyutsu

Jago Koch, Heel je wezen
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

De Jin Shin Jyutsu geneeswijze komt voort uit hele oude kennis uit Azië, over energiestromen in het lichaam,  Je leert in deze workshop hoe je zelf je lichaam weer in balans kan brengen.

Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans

Djenna van der Vliet
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Meeslepende ritmes en melodieën 'set the mood' voor deze mystieke en sensuele dansvorm. Enkele simpele basisbewegingen helpen je om helemaal in de sfeer te komen. Het bewegingsvocabulaire van de oriëntaalse dans wordt stap voor stap verkend aan de hand van enkele zogeheten isolaties, de onafhankelijke bewegingen van verschillende lichaamsdelen, typerend voor deze dans. 

Sjamanistische krachtdier reis

Dreamshield, Annelies de Vreeze, Healing Balance
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

We gaan in deze workshop op zoek naar je krachtdier en we halen met hulp van je krachtdier informatie op die jou inzicht geeft in je vraag en je persoonlijke ontwikkeling ondersteunt.

Smeden in verbinding

Taru Anne van den Born
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het werken met heet ijzer nodigt je uit om te zijn in het hier en nu. Alleen door het gebruik van de juiste handelingen, timing en aandacht komt het gewenste resultaat naar voren. Geduld en aandacht wordt beloond met resultaat, waardoor het werk je vraagt ook met geduld een aandacht naar jezelf te kijken.

Somatics - verbindend lichaamswerk

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je meer kan ontspannen? Ben je benieuwd hoe je meer bewust kan zijn van je lichaam? Voel je je soms wat beperkt in je eigen fysieke mogelijkheden? Somatisch lichaamswerk is lichaamswerk waarin de functie van en de relatie met het lichaam ontwikkeld en verbeterd wordt. 

Stargate Experience

Bozena Boszczyk, Boconsult
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ervaar de energie van de stargate: een deur naar andere dimensies. Het bewustzijn van de Stargate maakt multi-dimensionele ervaringen mogelijk. De Stargate is een interdimensionale portal. De Stargate straalt een krachtige bewustzijnsenergie uit. Het begeleidt iedereen die aanwezig is in de verandering van het eigen energieveld. 

Stralende vreugde - Biodanza

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Als we stralen, lachen en ons vreugdevol voelen dan gaat het leven als een zonnetje! In deze Biodanza (workshop) maken we contact met ons vitale deel dat ons een gevoel geeft van er zin in hebben. Met elkaar vieren we het leven en delen we de vreugde van het samenzijn. Bereid je voor op een feestelijke workshop!

Tantra, het verlangen naar verbinding

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tantra: het verlangen naar verbinding. Deze workshop gaat over wat voor ons de essenties van tantrisch leven zijn. Veel mensen worstelen met hun verlangen, in hun leven en in hun relatie. Door tantrische meditatie kun je leren dat er een middenweg van het verlangen is, waarin niets moet en alles mogelijk is. Je kunt leren genieten van het verlangen.

Tantrische bliss: waar seksuele energie en meditatie samen smelten.

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een nieuwe, diepgaande en speelse workshop. Een workshop met actieve meditaties, alleen, samen en in de groep. Waar je kunt ervaren hoe seksuele extase en meditatie kunnen samen smelten in dans, ademen, bewegen en aanraken. Wij geven uitleg en betekenis tijdens de oefeningen, zodat je het in je dagelijks leven met je mee kunt nemen. 

Theatertableaus in beweging

Karla Nuyts, De gevleugelden
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Zin om in één theatersessie vanuit een verhaal te vertrekken, tableau vivants te ontwerpen en uit te komen op echte theaterscènes? Zin om je daarbij te laten inspireren door elkaar, het festival, de Ecolonie? Dan is deze workshop iets voor jou. 

Therapeutische Guasha

Bert Bouwman, De OHM-Academy
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Guasha therapie vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft zijn weg naar het Westen gevonden. Guasha therapie betekent het wegschrapen van pijn die ontstaan is door blokkades in de levensenergie die door de meridianen en acupunten van ons lichaam loopt. 

Tiffany glashanger maken

ECOlonie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens deze workshop maak je kennis met allerlei soorten handgewalst gekleurd glas, waarmee je door middel van de Tiffany-techniek een unieke glashanger kunt maken. Deze techniek is vrij eenvoudig en je hoeft geen glas te kunnen snijden.

Traditionele Thai Massage

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Maak kennis met een eeuwenoude vorm van lichaamswerk uit de rijke mix van meridianenleer en yoga.

Trancedans "A Jungle Journey"

Brenda van Broekhoven, Heart Beat Evolution
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Beweeg jezelf in het donker, ontdek je innerlijk zicht en ervaar de staat van “no mind”. Met een blinddoek dans je alsof je droomt terwijl je klaarwakker bent. Zonder dat je elkaar ziet, dans je vrij en maak je je jouw unieke reis vanuit je hart.

Trancedans "Surrender in freedom"

Brenda van Broekhoven, Heart Beat Evolution
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Beweeg jezelf in het donker, ontdek je innerlijk zicht en ervaar de staat van “no mind”. Met een blinddoek dans je alsof je droomt terwijl je klaarwakker bent. Zonder dat je elkaar ziet, dans je vrij en maak je je jouw unieke reis vanuit je hart.

TuiNa Relax Massage

Bert Bouwman, De OHM-Academy
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een ontspannende en helende oeroude Chinese lichaamsmassage. Tuina (uit te spreken als Twie na) is een lichaamsmassage en -therapie. Het wordt in China al meer dan 2000 jaar toegepast. Het doel van Tuina is om een uitgebalanceerde en vrije stroom van Qi te bewerkstelligen, waardoor lichaam en geest kunnen helen.

Van schaduwkant naar krachtbron

Kirsten Lüpke, Play to Be
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Play to Be: De 7 Kellerkinder (volgens Galli) ®- spelend van je schaduwkanten krachtbronnen maken. De slome, de roddelaar, het snolletje, de driftkop, de blaaskaak, de vrek en de loser... Zeven schaduwkanten, die staan voor zeven universele levensenergieën, over die we beschikken. 

Verwen je rug met Breuss-massage

Jago en Yvonne, Poort van Licht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In deze workshop leer je een diep ontspannende massage van de rug en wervelkolom. Tussenwervelschijven krijgen weer ruimte, het zenuwstelsel breng je tot rust. Er wordt op de blote rug gewerkt met olie en als afronding met papier. Breng een handdoek en omslagdoek mee. Je kunt deze massage op eenvoudige wijze thuis toepassen. Breuss-massage maakt deel uit van de Dorn-therapie.

Verwen je voeten!

José van de Wouw, Balans Massagepraktijk Utrecht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In deze workshop leer je ontspannende technieken uit de klassieke massage en de Westerse en Chinese voetreflexologie (m.n. enkele  ADHD-reducerende en aardende grepen). Je kunt deze op eenvoudige wijze thuis toepassen.

Vrije expressie - Biodanza

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Voel je vrij om expressie te geven aan wie jij bent en aan wie jij wilt zijn. We creeren ons leven door beweging en de richting die we kiezen. Ieder mens is uniek en daarmee heeft ook jouw leven een unieke vorm. In deze workshop kun je je creatieve levenspotentieel verder laten ontwaken om zo expressie te geven aan het leven dat binnenin jouw leeft en geleefd wil worden in de buitenwereld.

Waar droom jij over?

Valérie Tichelman, Waar droom jij over?
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Workshop Waar droom jij over?: lijkt het je leuk om in een kleine groep dromen te duiden en ben je benieuwd te ontdekken hoe je meer uit je dromen haalt? Tijdens de workshop bespreken we de dromen van de deelnemers en is contact met je eigen intuitie als een kompas voor het vinden van je eigen weg. Neem je je dromen mee?    

Werken met je dubbelganger

Jaspis School
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Alle tegenwerkingen, zowel in als om je heen, zijn aspect van jezelf die je nog niet helder hebt, en waaraan vaak anderen zich kunnen stoten. Ook hangen ze veelal samen met alles wat we in de cultuur als tegenwerkingen kunnen ervaren. Hierachter werken gevallen engelen, die hun thuisoord hebben in een van de negen onderaardse sferen.

Yama's Niyama, aanbevelingen vanuit yoga

Wendy Compeer, Himalaya Yoga Praktijk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Dit zijn de eerste 2 stappen van de yoga, zij vormen de basis. Een huis bouw je niet op los zand. Zo werkt het ook bij yoga. Het gaat niet om regels wat wel of niet mag maar om een morele houding die uit vrije wil, door meer bewustzijn geschiedt. Het gaat juist om te komen tot bevrijding.  

Yoga meets Massage

Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het valt ons als lichaamswerkers op dat Thai massage en yoga vaak in combinatie met elkaar worden aangeboden. Beide vormen zijn ontstaan vanuit twee verschillende oude culturen die hun tradities goed hebben gedocumenteerd en doorgegeven van generatie op generatie. De twee vormen sluiten vullen elkaar heel goed aan en dit willen wij in deze workshop naar voren brengen.

Zang/Stembevrijding 'The Hero Within'

Jan-Hendrik Veenkamp, De Notenboom
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

'The Hero Within' (giving the keys to the kingdom back to ordinary people so they can live extraordinary lives). Ik bied een combinatie van stemwerk en archetypen, krachtige energieën die zowel in als buiten ons werkzaam zijn. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Het gaat over expressie geven aan jouw (binnen)wereld via jouw klank en stem. 

Zangmeditatie

Peter Wilms, Open Heart Music & Meditation (OHMM)
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontspanning is een belangrijke ingang voor een spirituele ervaring. Meditatie is een goede manier om je in die ontspanning te brengen en je die sprituele ervaring te geven. Door onze mind kan het soms moeilijk zijn dit te bereiken. Klankmeditatie is echter een manier die je er moeiteloos en snel naar toe brengt.

Zelfkennis door de zintuig indrukken

Jaspis School
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Je eigen binnenwereld is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Wanneer je echter een zintuigindruk heel bewust in je na gaat, kun je hier vat op krijgen. We doen dat met gerichte boetseeropdrachten, waarbij je meditatief je handen laat werken. Zo ontdek je paden in jezelf. En ontstaat er een yoga door de zintuigindrukken.

Zoete sensualiteit - Biodanza

Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kom genieten! We zijn sensuele wezens en dat betekent dat we een belangrijke levenskwaliteit hebben om te kunnen genieten van het leven. Dat kan zich uiten in een zachte, stromende sensaties in je lichaam als je danst. En ook in een liefdevol en teder contact met een andere danser of meerdere dansers.