Reacties festival 2017

Selectie reacties van deelnemers aan het festival van 2017. Zie hier ook de reacties van vorig jaar.

Enerverend festival

Het is voor mij een enerverend festival geweest waarin ik weer (andere) mensen heb leren kennen die voor mij op het juiste moment (even) in mijn leven kwamen en die mijn persoonlijke ontwikkeling weer een stimulans (of zelfs een boost) hebben gegeven. Ik ben daar nog steeds dagelijks bewust van en dankbaar voor. Ik heb bij het punt "algemeen / organisatie" een positieve indruk overgehouden. Op mijn vraag via email kreeg ik een duidelijk antwoord en het programmaboekje was helder. Ik was snel met reserveren en heb alles wat ik wilde doen ook kunnen doen.

Prachtige plek

Wat een prachtige plek is Ecolonie! Echt heerlijk vertoeven daar… Mijn doel voor het festival was het samenzijn met mijn zoontje op een plek waar het fijn is, tussen mensen waar het fijn is en waar het gemakkelijk contact maken is. Dat is helemaal goed gekomen. Ik heb genoten van de camping en gasten, het gezamenlijk eten en zijn. Het eten was heerlijk! Echt elke dag weer een feestje. En natuurlijk een groot cadeau om maar te hoeven aansluiten. Een week niet koken. Super.

Zo veel mogelijkheden

Voor mij was de kennismaking met het Eigentijds Festival en Ecolonie nieuw. Wat een prachtig terrein is Ecolonie. Heel mooi zoals de tuinen er uitzien. De spreuken zo veelzeggend. Zo veel mogelijkheden voor activiteiten! De tenten zijn prima; was niet duidelijk of je matjes/stoelen kon verwachten, dat wisselde per workshop waar die af en toe wel nodig waren. Het (niet)gebruik van mobiel was even wennen, maar ook wel heel rustgevend.

Zó deskundig

Het aanbod was fenomenaal. Soulretrieval: had me ingeschreven voor de serie van 3. Heb er maar 1 gevolgd, omdat ik de leiding niet capabel vond om met (niet workshopgerelateerd) groepsproces om te gaan (laten weten aan de leiding); vernam dat andere deelnemers naderhand toch tevreden waren over de inhoud van de overgebleven 2 van de 3.
Biodanza 3 x: super, elke keer! En telkens op Forge neuve; zo inspirerend. Heb me in Ned. ook ingeschreven. Healing Tao 3x: Akki deed het zó goed, sprankelend! Het was niet een serie, toch kwam in alle workshops steeds weer iets nieuw leerzaams voor. Heb het zelfs kunnen toepassen in de loop van de week. Mindful masseren: Deelnemers moesten eerst terug om de nodige attributen op te halen. Verder lekker in tweetallen gewerkt. Flirten en WAT DAN? door Anneke: tja, dat klopt als een bus! Wat een vrouw! Ga in sept olv Anneke dansen op het strand. Zelfkennis door de zintuigindrukken: zó deskundig! Dank je Nicolaas. Om kort te gaan, je merkt het: ben geënthousiasmeerd teruggekomen.

Indrukwekkend

Openingsceremonie Indrukwekkend– Antwoorden bij het vuur – Pad van de Gouden Driehoek gelopen en genoten – Sluitingsceremonie. De regenboog was de kroon op het Festival.

Ik ben weer thuis

Eigenlijk ben ik opnieuw heel tevreden over het Festival!!! Het voelde voor mij (toen ik met de bus het terrein opreed) weer als; ik ben weer thuis! De bus ging goed, liep zoals gewoonlijk uit. Misschien optie om toch plekken zien te vinden waar de bus ook goed kan parkeren (en evt. keren)!!!

Eindceremonie

Dit jaar voelde ik voor het eerst geen verbinding met de stamgroep. Wilde er uitstappen, maar voordat ik dat kon melden, kwam het bericht dat de eindceremonie anders werd ivm het weer. Ik vond de eindceremonie op deze plek heel mooi!!! Hoeft van mij ook niet zo lang te duren. Was prima dus, ook al was het voorheen ook goed. Ik zat dit jaar denk ik anders in het Eigentijds Festival.

Dankbaar

Wat een heerlijk festival is het weer geweest! Ik heb een week lang genoten en zal mijn best doen wat constructieve feedback op een rijtje te zetten. 
Allereerst wil ik nog een benadrukken hoe ont-zet-tend fijn ik vind dat ik dankzij de gulle kortingsactie voor mensen met een laag inkomen (waar ik dus helaas onder val), mee heb kunnen doen met dit festival. Zonder deze regeling had ik hier niet bij mogen zijn en ik kan wel stellen dat ik dan een belangrijk stuk in mijn ontwikkeling en groei niet had kunnen maken. In twee jaar geleden heb ik ook dankzij de regeling naar het festival kunnen komen en wat ik in die week geleerd heb bij en over mezelf, heeft in de twee jaar daarna steeds verder kunnen groeien. Ook dit jaar was weer een prachtige, noodzakelijke, leerzaam groeimoment voor mij waar ik het komend jaar weer ontzettend mee vooruit kan. Zonder de kortingsregeling was dat echt niet mogelijk geweest, dus daar ben ik enorm dankbaar voor. 

Volgend jaar weer!

Qua leerzaamheid hebben jullie niet zo veel aan mijn reactie, maar toch... ik heb werkelijk niets aan te merken ergens op! ik heb ongelooflijk genoten! de mensen waren aardig, de sfeer ook. duidelijke info. al het mailcontact dat ik heb gehad werd zeer prettig afgehandeld. de plek is zó ongelooflijk mooi....! mooie ruime campeerplek.. echt, ik heb het ongelooflijk goed gehad! gróóóóóte complimenten voor iedereen en alles!! zwaar op de zaken vooruitlopend, zeg ik: volgend jaar weer!

Opbouwend 

Ik vond het festival geweldig! Goed georganiseerd en kwalitatief prima. Een opbouwend gemoed bij de medewerkers.

Strawhenge en bloemetjes

Jammer dat er dit jaar, in mijn ogen, te weinig aandacht uitging naar Strawhenge, er te weinig activiteiten plaatsvonden. Jammer van de prachtige tempel en het vele werk dat eraan verricht is. - En ik miste de bloemetjes op de salades tijdens het eten!

Eenheid 

Hierbij wil ik jullie van harte bedanken voor de fantastische week van het Festival, die jullie zo perfect hebben voorbereid. Wat een prachtige locatie! Het liefst zou ik blijven wonen! Wat een eenheid met de natuur! Hoe goed en anders je je meteen kunt voelen in deze omgeving! Uiteraard ook door het welkom, de openheid, en de inzet van alle medewerkers! 
Het eten was geweldig, petje af, voor zoveel mensen!

Alles liep gesmeerd

In het algemeen heb ik de organisatie als zeer goed ervaren, alles liep gesmeerd, de inschrijving en de aanmelding van de workshops. Ook het binnenkomen op de zaterdag met alle informatie liep erg goed. Ik vond het fijn om zelf een plekje te mogen uitzoeken voor de tent. Het terrein zag er prachtig uit. We hebben een week bij de tuin gekampeerd. Prachtig.

Workshops

Het zou voor mij ideaal zijn als je voor de eerste dag digitaal je workshops kan aangeven, maar voor de rest van de week per inschrijving, ik weet nl pas op zondag waar ik eigenlijk behoefte aan heb. Welke workshops ik zou “moeten” volgen. Ik snap heel goed dat dit organisatorisch niet te doen is, maar mijn idee over welke workshops ik wil volgen verandert gedurende de week.

Een extraatje

De workshops die ik gedaan hebt voldeden aan mijn verwachtingen, wat ik erg verrassend vond was de lezing/beleving van de Pyramide met Harmen. Dit was zeer bijzonder, hier kon ik mij voor inschrijven, een extraatje voor mij.

Markt

Ik vond de markt erg klein, weinig aanbod, die kan wel verdubbelt worden. 

Aanbod

Ik was aan de late kant met inschrijven en had niet veel keuze, maar het aanbod was dan ook enorm uitgebreid. Ik kon helaas niet mee trance dansen. Toen ben ik de Gouden Driehoek alleen gaan lopen, heb mijn vragen gesteld aan de spirits van de plek. Heb mijn intuïtie gevolgd, in het meer gezwommen, antwoorden gekregen en de kracht van Forge Neuf gevoeld. Jij krijgt toch wat je vraagt en nodig hebt.

Variatie en ontmoetingen

Het vooraf inschrijven via de website vind ik heel erg prettig en voorkomt een hoop stress en getouwtrek op het festival zelf. Een hele prettige manier van werken dus! Het vrije aanbod aan ochtend activiteiten zoals de yoga en Chi Kung vond ik ook erg prettig en fijn om aan mee te kunnen doen. Het aantal deelnemers per workshop (maar ook totaal op het festival) is precies goed. Het kan hierdoor nog wel persoonlijk aanvoelen, maar er zijn ook genoeg mensen voor variatie en ontmoetingen met allerlei verschillende mensen.