Verblijfsmogelijkheden


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Tijdens het festival kun je met eigen tent, camper, caravan of (ingerichte) huurtent kamperen. Daarnaast zijn er bedden op kamers en in tenten beschikbaar. Voor opgave maak je gebruik van het inschrijfformulier.

Eigen tent, camper of caravan

Tijdens het festival kun je met eigen tent, camper of caravan kamperen op de verschillende ruime velden, ieder met zijn eigen sfeer. Stroomaansluitingen voor camper en caravan is alleen mogelijk voor personen met medische indicatie (in overleg met de organisatie). 

2-persoons huurtent

Geen eigen tent? Dan kun je via ons een kant-en-klare opgezette 2-persoons tent huren, inclusief 2 opblaasbare matjes en kussens. Slaapzak neem je zelf mee. 


Afmeting: 120 x 200 x 330 cm
Binnentent: 210 x 180 cm
Stahoogte: 110 cm
Slaapplaatsen: 2

Compleet ingerichte huurtent

Huur een compleet ingerichte huurtent met minimaal 3 en maximaal 5 personen. De standaard ingerichte tent is een De Waard tent van het type "Vergrote Zilvermeeuw", geschikt voor maximaal 5 personen. De tent is ingericht met 4 echte matrassen op een lattenbodem (een slaapzak en kussensloop zelf meenemen). Voor een 5e persoon is er een opblaasbare slaapmat. Linnengoed kan eventueel gehuurd worden. Verder is er een kookhoek met alle benodigde keukengerei en een tafel met stoelen. Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van de inventaris. Als je belangstelling hebt kun je dit kenbaar maken via het inschrijfformulier. Via de bevestiging laten we je dan weten of dit mogelijk is.

Sanitaire Voorzieningen

Er zijn verschillende, goed verzorgde sanitaire ruimtes met in totaal 21 douches en 11 toiletten. Naast de normale toiletten zijn er ook compost toiletten aanwezig. De ruimtes zijn gecentreerd rond de hoofdgebouwen op het terrein. Verder is er ook een mindervalidendouche en -toilet, en een baby-verzorgruimte.  

Er zijn twee afwaskeukens met ruime (af)wasbakken. Deze ruimtes zijn niet geschikt om te koken. Er is een vriezer om koelelementen in te vriezen en wasmachines en een droger voor de was.

Milieu

We hebben een natuurlijk waterzuiveringssysteem (zandfilters); er mag daarom alleen gebruik gemaakt worden van biologisch afbreekbare (af)wasmiddelen, douchecreme, shampoo en zeep. Deze zijn eventueel bij ons te koop maar ook in iedere andere biologische winkel.

Roken

Roken is op het festivalterrein niet toegestaan, wel op de camping bij je eigen tent, caravan of camper. 

Bed in meerpersoons tent

Reserveer een bed in een compleet ingerichte tent, die je deelt samen met 3 andere personen. De standaard ingerichte tent is een De Waard tent van het type "Vergrote Zilvermeeuw". Je slaapt in een bed met een echt matras met lattenbodem (een slaapzak en kussensloop zelf meenemen). Linnengoed kan eventueel gehuurd worden. Verder is er een kookhoek met alle benodigde keukengerei en een tafel met stoelen. Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van de inventaris. 

Bed op meerpersoons kamer

Geniet van de luxe van een comfortabel bed. Op het terrein beschikken we over een accommodatie met twee, drie en vier-persoons kamers. Toilet en douche zijn op de gang. Op de kamers is het beddengoed aanwezig; de handdoeken neem je zelf mee. Als je belangstelling hebt kun je dit kenbaar maken via het inschrijfformulier. Via de bevestiging laten we je dan weten of dit mogelijk is.

 

Voorzieningen op het terrein

Op het terrein is een zeer ruime biologische winkel aanwezig. Hier verkopen we diverse biologische levensmiddelen (kruidenierswaren), groente en fruit uit eigen tuin, zuivelproducten zoals melk, yoghurt, panir en kaas van onze geitenboerderij én iedere ochtend vers brood. Je kunt er ook terecht voor onze Oikos-verzorgingsproducten, boeken, cadeau's, kaarten, etc.

De bibliotheek vormt samen met een zitkamer een prachtige plek om bijvoorbeeld rustig te lezen. De bibliotheek heeft een ruime collectie boeken (meer dan 1500). De collectie is onderverdeeld in verschillende categorieën o.a. in de thema's natuur, creativiteit en spiritualiteit. Maar ook vindt je er een groot aantal romans.

In de informatieruimte kun je terecht voor meer informatie over ECOlonie en de omgeving (wandelkaarten, folders en brochures van bezienswaardigheden in de omgeving). In de informatieruimte is ook de mogelijkheid om te internetten. De camping en het festivalterrein is Wifi-vrij en je telefoon dient uitgeschakeld te zijn; we streven naar een stralingsvrije omgeving en vinden het bovendien sociaal gezien een stuk prettiger.

Eetcafé De Orangerie is een gezellige plek waar je heerlijk kunt zitten. Er is een gedeeltelijk overdekt terras vlakbij de kinderspeeltuin, middenin het groen. We serveren er lekkere snacks, salades, gebak, koffie en thee waarvan vele ingrediënten uit eigen groenten- en kruidentuin of kaasmakerij komen. Daarnaast verkopen we ambachtelijk huisgemaakt roomijs, verse soep, frisdranken, friet, pizza en nog veel meer. 

Op de camping is een speeltuin met een zandbak, een draaimolen en wipwap. Ook is er een groot buitenschaakspel, een pingpongtafel en een jeu de boules baan. De grote bomen om de speeltuin heen geven een fijne schaduw.

Op een van de terrein van ECOlonie, genaamd Forge Neuve ligt één van onze meertjes waarin gezwommen kan worden. Ideaal om met mooi weer in te zwemmen; maar ook om met zelfgebouwde vlotten te varen. Bij de zwemplas is een trap, zodat je makkelijk het water in kunt. Er mag alleen gezwommen worden als je een zwemdiploma hebt. Op de camping staat met warm weer een klein zwembadje voor de allerkleinsten. In de omgeving zijn enkele andere meertjes waar gezwommen kan worden.

Op de receptie van ECOlonie kun je geld pinnen