Verslag 2016


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

We hebben een prachtig Eigentijds Festival gehad. We hebben ontzettend genoten van alle mooie ontmoetingen, de vele waardevolle workshops, de dans & muziek op de woensdag avond, het betoverende klankconcert bij nacht, de gezellige markt en de ontspannen sfeer. Bedankt deelnemers, vrijwilligers, workshopleiders & assistenten en individueel behandelaars voor jullie bijdrage en aanwezigheid! Jammer dat het alweer voorbij is; we kijken nu al uit naar volgend jaar!

Het Eigentijds Festival ging zondag van start met de openingsceremonie. De workshopleiders werden per chakra/kleur voorgesteld en tijdens het lied Sa-la-le-o, Sa-la-le’ hi-dra (wat betekent Wees gegroet reiziger), gezongen door Jan-Hendrik Veenkamp, ontmoetten we elkaar en maakten we kennis.

Van zondagavond tot vrijdagmiddag stond het programma van het Eigentijds Festival bol van de activiteiten en workshops. Op 12 momenten konden deelnemers kiezen uit meer dan 195 workshops zoals krijgskunst, Tiffany, verschillende soorten yoga & meditatie, Indiaanse muziek, oriëntaalse dans, clownerie, aura leren lezen, orakel kaarten leggen, massage, schilderen, sjamanendrum maken, klankconcerten, zingen, kleding ontwerpen, tantra, sieraden maken, kruiden medicijn maken, wandelen, etc. etc. Te veel om op te noemen.

Zondagmiddag, woensdag en donderdagavond ging de aandacht uit naar theater, dans, muziek en de Eigentijdse markt. Zo kon je zondagmiddag dansen met Biodanza, meedoen aan de Medicijnwiel ceremonie, inzicht krijgen in je ZIEL, een dansperformance van Anneke Wittermans aanschouwen of Come Together songs zingen met Jan-Hendrik. Woensdag presenteerde Mathea haar collectie van biologische kleding, verraste Toss ons met een prachtig samengesteld optreden, en was er theater samengesteld door Rob Heiligers en deelnemers. S'avonds kon je als deelnemer je energie kwijt en laten stromen tijdens de Ecstatic Dance door Petro van der Pas, of luisteren naar verhalende muziek van de beste kampvuurzanger van NL, Wouter van der Wal. Donderdagavond werden we betoverd door het magische klankconcert bij nacht door Peter Wilms, Jose van der Wouw, Nicolaas de Jong en Eve Oevering.

Vrijdag sloten we het Eigentijds Festival af met een open podium waar de stamgroepen iets deelden. Fantastisch om te zien!