Vervoersmogelijkheden

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Er zijn diverse mogelijkheden om de reis naar ECOlonie te maken. ECOlonie ligt op ongeveer 600 km van Utrecht in het dorpje Hennezel, 40 km ten zuiden van Nancy, in de buurt van het bekende stadje Vittel (jawel, van het bronwater). Onze intentie is om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden.

 

Auto en carpoolen

De auto is momenteel het meest gebruikelijke vervoermiddel. Wij willen heel graag stimuleren dat deelnemers gaan carpoolen. Dat is voor iedereen en het milieu voordeliger. Daarom vragen we de auto eigenaar die ruimte heeft om een of meerdere personen mee te nemen dit kenbaar te maken op ons carpoolsysteem. Aanbod en vraag kunnen op die wijze het meest eenvoudig op elkaar worden afgestemd. Ga naar de carpoolpagina>>

In principe worden de kosten voor dit meereizen bepaald door de auto eigenaar. Er zijn verschillende mogelijkheden:
a - de brandstofkosten worden gedeeld
b – een vast basisbedrag en de brandstofkosten worden gedeeld 
c – een vast basisbedrag
d – het is gratis.

Routebeschrijving met de auto

Met de auto rij je er heen, of via Eindhoven/Maastricht/Luik of als je in het zuidwesten van Nederland of België woont, via Antwerpen/Brussel. Richting Luxemburg, vervolgens naar Metz en Nancy.

In Nancy de grote 4 baansweg blijven volgen richting Dyon/Lyon. Na een stukje tolweg gehad te hebben ga je bij afslag 9 (sortie 9), Contrexéville de snelweg af.

Na de tol betaald te hebben ga je bij de rotonde richting Vittel. Bij de rotonde voor Vittel richting Epinal/Bains les Bains.

Na 10 km richting Bains les Bains/Darney volgen. In Darney richting Bains les Bains/Hennezel. In Hennezel borden ECOlonie volgen.

Het adres van ECOlonie is 1 Thietry - 88260 Hennezel - Frankrijk. 

 

Per fiets!

Ook met de fiets is het mogelijk om in ongeveer een week het Eigentijds Festival te bereiken! Je kunt fietsen van Nederland via België, Luxemburg naar Oost-Frankrijk en daarbij druk verkeer en grote steden vermijden. Deze weg is af te leggen zonder extreme hoogte verschillen. Er is een fietsroute, genaamd de Groene Weg route, die voor het grootste deel leidt over secundaire wegen van uitstekende kwaliteit: vrijwel geheel geasfalteerd. Lees meer

Georganiseerde Busreis

Het Eigentijds Festival organiseert busvervoer met diverse opstapplaatsen in Nederland naar ECOlonie. De heenreis is op zaterdag 24 juni 2017 en er zijn de volgende opstapplaatsen:

06.30 uur Drachten, voorzijde theater Lawei (Burgemeester Wuiteweg 24)
07.00 uur Heerenveen voorzijde NS station (bij restauratie adres Trambaan 15)
07.45 uur Zwolle achterzijde NS station (Hanzelaan)
09.00 uur aankomst in Amersfoort achterzijde NS station (Piet Mondriaanplein)
10.00 uur Den Bosch
11.15 uur Eindhoven NS station (Kennedylaan)
12.30 uur Maastricht achterzijde NS station, Meerssenerweg
14.00: 45 minuten pauze in de omgeving van Bastenaken (België)
18.45 uur Aankomst op Ecolonie/Festivalterrein

De busreis wordt verzorgd door Veenstra Reizen uit Buitenpost. De terugreis vertrekt zaterdag 1 juli.

De kosten voor een retour zijn maar: €95. Tijdens de inschrijving voor het festival kun je de busreis meeboeken. 
Update: Het is niet meer mogelijk de busreis bij te boeken = volgeboekt. 

Trein

Van Nederland of België naar ECOlonie

Als je met de trein reist kun je kiezen of je goedkoper wilt reizen, maar vaker moet overstappen, of duurder en minder vaak overstappen. De goedkopere route is via Maastricht, Luik, Luxemburg en Nancy of via Brussel, Luxemburg, Nancy. Vanaf Nancy neem je de bus naar Vittel (reistijd 1,5 u).

Je kunt deze treinreis naar Vittel via de Treinreiswinkel plannen. Zij geven een goede service en verzorgen ook tickets. Zie www.treinreiswinkel.nl of bezoek de vestigingen in Leiden en Amsterdam. Een andere website die goede reisinformatie geeft, is www.db.de (ook in het Nederlands).
De duurdere route gaat via Brussel, Parijs en Nancy en je reist je met de TGV/hogesnelheidslijn. Deze reis is duurder en vooraf reserveren is noodzakelijk. Je kunt deze treinreis via www.nshispeed.nl plannen.

Let op: we verzoeken je om voor 21.00 uur in Vittel te arriveren. Daarna is er geen mogelijkheid meer om opgehaald te worden. Op zondagen is er geen mogelijkheid om van het station opgehaald te worden of met de trein naar ECOlonie te reizen.

Treintijden Nancy-Vittel

Maandag t/m vrijdag:

vertrek 17.00u aankomst 18.50u
vertrek 17.30u aankomst 19.03u
vertrek 18.00u aankomst 19.51u
vertrek 19.00u aankomst 20.51u

Zaterdag:

vertrek 17.10 aankomst 18.57

De vermelde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

- Terug van ECOlonie naar België of Nederland

De terugreis naar België of Nederland gaat altijd in overleg met de receptie. Het uitgangspunt is daarbij vertrek vanuit Vittel met de bus van 10.15 uur (10.23 uur op zaterdag) richting België en Nederland en vertrek vanuit Bains-les-Bains om 10.19 uur richting Duitsland, Zwitserland of het zuiden van Frankrijk.