Meewerkmogelijkheden

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 

De opbouw (keuze A)

Voor de opbouwgroep zoeken we vrijwilligers die in de genoemde periode van woensdag t/m zaterdag willen werken. Je werkt 8 uur per dan; in totaal is dat 32 uur.

We maken onderscheid tussen twee soorten werkzaamheden:

1. Algemene opbouw.
Dit is vooral schoonmaak (van o.a. sanitair, tenten, kamers, etc.), meehelpen bij het opbouwen van de catering, meehelpen in de keuken en meehelpen bij de aankomst van de deelnemers.
Ook hier moet je, gezien de werkzaamheden, wel over een redelijke fysieke conditie beschikken.

2. Tentenbouwers.
LET OP: dit vindt al plaats in de week van 8 t/m 16 augustus. We moeten dan namelijk al tenten opbouwen omdat de week erna het Eigentijds Kinderfestival is.

Je helpt mee om alle workshoptenten op te bouwen, vloeren te leggen en de tafels en de stoelen in de tenten te zetten.
Het is zwaar werk. Daarom moet je over een goede fysieke conditie beschikken!
Als je je hiervoor opgeeft, ben je tijdens de opbouw bijna alleen hiermee bezig. Het zou mooi zijn, als je ook meehelpt bij de afbouw van de tenten, maar dat hoeft niet.
Je komt op zaterdag 8 augustus aan en we beginnen dan op zondagmiddag tot en met zaterdag 15 augustus. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werk je 8 uur. Op woensdag alleen de ochtend.

Wat staat daar tegenover?

Als je alleen voor A kiest betaal je als deelnemer voor het festival € 50,- en heb je tijdens het festival geen verblijfskosten als je met je eigen tentje, caravan of camper komt. Wel verzorg je tijdens het festival je eigen maaltijden.

Het festival (keuze B)

Als je alleen vrijwilliger wilt zijn op het festival zelf, kom je op vrijdag aan (of eerder) en krijg je op zaterdagochtend je introductie.
Je werkt in totaal tijdens het festival 34 uren die als volgt zijn verdeeld:

  • Op zaterdagmiddag en -avond werk je ongeveer 4 uren.
  • Van zondag t/m vrijdag werk je 5 dagen 6 uren per dag.
  • Je hebt 2 dagdelen geen werk.

Je krijgt een werkschema met de exacte werktijden uiterlijk drie weken vooraf per email.

Wat zijn ongeveer de taken:

  • Assisteren in de keuken
  • Helpen bij de catering (opdienen van het eten, buffet aanvullen tijdens maaltijden, opruimen na de maaltijden)
  • Afwassen
  • Schoonmaken sanitair

Mocht je EHBO ervaring hebben, en wil je daarin een taak vervullen, geef dat dan aan op het aanmeldformulier.

We zoeken ook vrijwilligers voor onze crêche. Mocht je daar interesse in hebben, geef dat dan aan op het aanmeldformulier.

Wat staat daar tegenover?

Je betaalt geen deelnameprijs. Tijdens het Festival heb je 2 dagdelen vrij. Je verblijf in je eigen tent, caravan of camper is deze week gratis, incl. alle maaltijden. Ook krijg je een reiskosten-vergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

De afbouw (keuze C)

De afbouw start op zaterdag en je werkt in totaal ongeveer 20 uren. Die zijn als volgt verdeeld:

  • Zaterdag ongeveer 6 uur
  • zondag en maandag 7 uren per dag.

Net als bij de opbouw, maken onderscheid tussen twee soorten werkzaamheden:

1. Afbouw van de tenten.
Je helpt mee om alle workshoptenten af te breken, vloeren op te ruimen en de tafels en de stoelen op te ruimen.
Het is zwaar werk. Daarom moet je over een goede fysieke conditie beschikken!

2. Algemene opbouw.
Dit is vooral schoonmaak (van o.a. sanitair, tenten, kamers, etc.), meehelpen bij het opruimen van de catering, meehelpen in de keuken en overige opruimwerkzaamheden. Gezien de werkzaamheden moet je dus wel over een redelijke fysieke conditie beschikken.

Wat staat daar tegenover?

Op het festival ben je alleen deelnemer en geen vrijwilliger. Omdat je in de afbouwgroep C meehelpt betaal je de deelnameprijs van € 85,-. Je hebt geen verblijfskosten tijdens het festival als je met je tent,camper of caravan komt, maar verzorgt wel tijdens het festival je eigen maaltijden.

Combinatie A + B

Je doet mee aan de opbouw en bent ook vrijwilliger tijdens het festival.

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 5 dagen extra gratis verblijf op de camping en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie ( auto, trein, bus, carpoolen).

Combinatie B + C

Op het festival zelf ben je vrijwilliger en je helpt ook bij de afbouw. Let op: we vragen je dan wel om fit aan de afbouw te beginnen.

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 2 dagen extra gratis verblijf en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

Combinatie A + C

Je doet mee aan de opbouw en afbouw. Let op: ook hier vragen we je om fit aan de afbouw te beginnen.

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 2 dagen extra gratis verblijf op de camping en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).