Meewerkmogelijkheden


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

De opbouw (keuze A)

Voor de opbouwgroep zoeken we vrijwilligers die de genoemde periode van maandag t/m zaterdag willen werken. In totaal is dat 40 uren die als volgt zijn verdeeld: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8 uur per dag. Op woensdag en zaterdag 4 uur per dag.

Wat zijn ongeveer de taken:

 • Schoonmaken van o.a. sanitair, tenten, kamers, etc.
 • Opbouw catering, helpen in de keuken
 • Helpen bij aankomst deelnemers

Gezien deze werkzaamheden moet je dus wel over een redelijke fysieke conditie beschikken.

Wat staat daar tegenover?

Als je alleen voor A kiest betaal je als deelnemer voor het festival €40,- en heb je tijdens het festival geen verblijfskosten als je met je eigen tentje, caravan of camper komt. Wel verzorg je tijdens het festival je eigen maaltijden.

Het festival (keuze B)

Als je alleen vrijwilliger wilt zijn op het festival zelf, kom je op vrijdag aan (of eerder) en krijg je op zaterdagochtend je introductie.

Je werkt in totaal tijdens het festival 34 uren die als volgt zijn verdeeld:

 • Op zaterdagmiddag en -avond werk je ongeveer 4 uren.
 • Van zondag t/m vrijdag werk je 5 dagen 6 uren per dag.
 • Je hebt 2 dagdelen geen werk.

Je krijgt een werkschema met de exacte werktijden uiterlijk drie weken vooraf per e-mail.

Wat zijn ongeveer de taken:

 • Assisteren in de keuken
 • Helpen bij de catering (opdienen van het eten, buffet aanvullen tijdens maaltijd, opruimen na de maaltijden)
 • Afwassen
 • Schoonmaken sanitair

Wat staat daar tegenover?

Je betaalt geen deelnameprijs. Tijdens het Festival heb je 2 dagdelen vrij. Je verblijf in je eigen tent, caravan of camper is deze week gratis, incl. alle maaltijden. Ook krijg je een reiskosten-vergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

De afbouw (keuze C)

De afbouw start op zaterdagmiddag 14.00 uur en je werkt in totaal 20 uren. Die zijn als volgt verdeeld:

 • zaterdagmiddag 4 uur
 • zondag en maandag 6 uren per dag.

Wat zijn ongeveer de taken:

 • Afbreken van de tenten en vloeren
 • Schoonmaken
 • Opruimen van o.a. tafels en stoelen en banken.

Gezien deze werkzaamheden moet je dus wel over een redelijke fysieke conditie beschikken.

Wat staat daar tegenover?

Op het festival ben je alleen deelnemer en geen vrijwilliger. Omdat je in de afbouwgroep C meehelpt betaal je de deelnameprijs van €75,-. Je hebt geen verblijfskosten tijdens het festival als je met je tent,camper of caravan komt, maar verzorgt wel tijdens het festival je eigen maaltijden.

Combinatie A + B

Je doet mee aan de opbouw en bent ook vrijwilliger tijdens het festival

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 5 dagen extra gratis verblijf op de camping en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie ( auto, trein, bus, carpoolen).

Combinatie B + C

Op het festival zelf ben je vrijwilliger en je helpt ook bij de afbouw.

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 2 dagen extra gratis verblijf en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

Combinatie A + C

Je doet mee aan de opbouw en afbouw

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 2 dagen extra gratis verblijf op de camping en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

Combinatie A + B + C

Natuurlijk mag je ook inschrijven voor alle drie mogelijkheden. Daar staat het zelfde tegenover als bij de voorgaande A + B combinatie. Plus dat we een verzoek indienen om je tot de adelstand te verheffen.