Praktische informatie

Wil je er bij zijn dit jaar? Lees dan, voordat je je inschrijft, zorgvuldig alle informatie op deze en andere pagina's.

Wanneer?

Het Eigentijds Festival wordt in 2019 gehouden in het Pinksterweekend van vrijdag 7 juni tot en met maandagmiddag 10 juni op de Paasheuvel in Vierhouten.

Op vrijdagmiddag ben je welkom op het festivalterrein vanaf 17.00 uur. Je kunt diezelfde avond aankomen tot 22.00 uur.
Het festival eindigt maandagmiddag om 17.00 uur.

Programma

Het programma van het Eigentijds Festival in Vierhoute is zeer divers. Er zijn honderden workshops, en lezingen in grote workshoptenten. Er is een markt en een healingveld. Er zijn een openings- en sluitingceremonie, theater en muziek. 

Alle informatie over de inhoud van de workshops en overige activiteiten, met vermelding van de naam en website van de docenten zijn hier op de website te vinden. Je hebt op die wijze ruimschoots de tijd om je voor te bereiden en je keuzes te maken. Voor de workshops van zaterdag, zondag en maandag, schrijf je je in op de zaterdagochtend. In totaal zijn er 12 workshopmomenten van ieder 1 uur en 45 miniuten.

De aanvangstijdstippen van de workshop, waarmee je een indeling kunt maken, komen 3 weken van te voren op de website. Je kunt daar op de website het programmaoverzicht, welke je tevens krijgt toegestuurd, downloaden. 

Deelnameprijs

Volwassenen (16 jr. en ouder)

€ 215 (excl. verblijfskosten)

Inclusief gratis deelname aan alle activiteiten, zoals workshops, lezingen, openings- en sluitingsrituelen. (excl. kosten voor materialen in sommige workshops)

Kinderen

  • t/m 3 jaar zijn gratis (er is ook een crèche)
  • van 4 t/m 7 jaar: € 50 (incl. camping verblijfskosten)
  • van 8 t/m 12 jaar: € 100 (incl. camping verblijfskosten)

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een apart kinderprogramma.

Jongeren

  • van 13 t/m 15 jaar: € 125 (incl. camping verblijfskosten)

Behalve dat zij mee kunnen doen aan bepaalde workshops die daarvoor geschikt zijn, is er ook een speciaal jongerenprogramma van de Eigentijdse Jongeren.

Geen dagbezoek

Het is niet mogelijk om het festival slechts één dag bij te wonen. We zijn van mening dat het voor de sfeer en de binding van groot belang is dat mensen met elkaar een aantal dagen aanwezig zijn.

Kinderen

Tijdens het Eigentijds Festival hebben de kinderen van 4 t/m 13 jaar hun eigen workshopprogramma. In de circustent is een afwisselend programma voor de kinderen. Bekijk hier het programma. Zoveel mogelijk proberen we een leeftijdsindeling te maken van 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 en 10 t/m 13 jaar. Met de tijdstippen hebben we rekening gehouden met de workshoptijden van de ouder(s), zodat deze ook de tijd hebben om het kind naar de circustent te brengen.

Crèche

Voor de kinderen t/m 3 jaar is er een crèche. We willen bij inschrijving graag weten hoeveel kinderen er gebruik gaan maken van de crèche. De opgave voor de crèche is vrijblijvend en helpt ons als organisatie een globale schatting te maken van het aantal kinderen. Je bepaalt ter plaatse of je er gebruik van wilt maken. Per uur is de bijdrage € 3.

Verblijfsmogelijkheden

Je kunt verblijven in je eigen tent, caravan of camper of bij iemand anders in de accommodatie. Ook is het mogelijk een bed te huren in een blokhut, safaritent of op een meerpersoons kamer.

Lees verder over de verschillende verblijfsmogelijkheden>>

Voorzieningen

Op het festivalterrein zijn diverse sanitairruimtes aanwezig. Ook zijn er twee invalidentoiletten en een invalidendouche aanwezig.

Stroomaansluitingen voor camper en caravan zijn niet mogelijk.

Parkeren

Kom je per auto dan betaal je totaal € 10 parkeergeld. Dit reken je ter plaatse, contant af bij de parkeerwachter.

Honden

Hoewel wij van honden houden zijn ze tijdens het festival niet welkom op het terrein.

Hoe meld je je aan?

Je kunt je voor het Eigentijds Festival aanmelden via het inschrijfformulier op deze website.

Personen die zich in de voorinschrijving hebben geregistreerd kregen in december een persoonlijke link waarmee ze hun inschrijving konden afronden (verblijf en maaltijden kiezen). Medio januari 2019 is de inschrijving open gegaan voor overige geïnteresseerden. 

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan>>

Wijze van betaling
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je per e-mail een bevestiging toegezonden met daarin je unieke inschrijfnummer, alsmede de informatie op welke wijze je kunt betalen. Je kunt via iDeal of per bankoverschrijving betalen.

Annuleringen
Bij verhindering cq annulering ben je het gehele bedrag van de reservering voor deelname en accommodatie verschuldigd. Er is een uitzondering voor de maaltijden die je reserveert bij de Eigentijds Keuken, hiervoor geldt dat je bij annulering tot 16 mei 2019 15% van het bedrag bent verschuldigd. Vanaf 17 mei 2019 ben je het volledige bedrag voor de maaltijden verschuldigd. We zijn dan nl. al zelf verplichtingen aangegaan bij de leveranciers.

Advies
Om teleurstelling te voorkomen raden we aan – een ieder maakt zelf die afweging – zelf een annuleringsverzekering af te sluiten i.v.m. onverhoopte ziekte of andere redenen van verhindering. De premie voor zo'n verzekering is niet hoog. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij. Ieder jaar krijgen wij nl. enkele verzoeken om terugbetaling van het inschrijfgeld. Helaas kunnen wij, hoe graag we ook zouden willen, daaraan niet voldoen, omdat we op basis van de inschrijvingen zelf verplichtingen zijn aangegaan.

Toegangsbewijs
Een aantal weken voor de start van het festival krijg je je toegangsbewijs (een bandje) met het programmaoverzicht toegezonden. Heb je maaltijden besteld, dan krijg je ook hiervoor een bandje. 
Op het programmaoverzicht (boekje) zit een sticker met de vermelding van de accommodatie. Deze laat je bij aankomst aan de wegwijzende personen zien, zij wijzen je vervolgens de weg er naartoe. In enkele mailberichten voorafgaand aan de start van het festival wordt dit en andere zaken met je gecommuniceerd. Zo weet je precies wanneer je bijvoorbeeld de envelop kunt verwachten. 

Niet deelnemen, wel mee?

Zijn er gezinsleden, partners of andere personen die wel meekomen en verblijven op de camping, maar niet deelnemen aan het festival? Je kunt ze via het inschrijfformulier aanmelden als niet-deelnemer. Zij betalen dan alleen de verblijfskosten. Let op! Het is niet mogelijk om voor gezinsleden, partners of andere personen die niet deelnemen een bed in meerpersoons accommodatie te reserveren.

Verblijfkosten voor niet-deelnemers

t/m 3 jaar gratis 
van 4 t/m 12 jaar: € 15 
van 12 t/m 15 jaar: € 30 
16 jaar en ouder: €75

Vrijwilliger worden?

Voor, tijdens en na het festival zijn er altijd veel vrijwilligers werkzaam. Ook nu zoeken wij weer medewerkers die diverse taken willen uitvoeren. Te denken valt aan behulpzaam zijn aan de catering, schoonmaken van toiletten en douches, en tijdens de opbouw en afbouw van het festival.

Wil je meewerken aan dit mooie festival, lees verder>>

Maaltijden

Gedurende het hele festival serveert de Eigentijdse Keuken ontbijt, lunch en diner. De maaltijden zullen vegetarisch en 100% biologisch zijn. Door van deze service gebruik te maken houd je zoveel mogelijk tijd voor jezelf over.

Als je je gelijktijdig met je inschrijving voor het festival ook inschrijft voor deze maaltijdservice dan ben je voordeliger uit dan wanneer je dat later apart doet.

Lees verder over de Eigentijdse Keuken>>

Eetgelegenheden

Behalve dat je gebruik kunt maken van de hierboven genoemde service van de Eigentijdse Keuken, zijn er op het festivalterrein ook mogelijkheden om (kleine) maaltijden zoals broodjes, patat, soep, thee en koffie te kopen.

Lees verder over de Eetgelegenheden tijdens het festival>>

Waar ligt Vierhouten?

Het dorp Vierhouten ligt in het centrum van het land op de Veluwe, tussen de heidevelden en de bossen, zeven kilometer vanaf Nunspeet. Nunspeet ligt aan de A28 Zwolle- Amersfoort. Ook met het openbaar vervoer is Nunspeet eenvoudig bereikbaar. De trein stopt er ieder half uur. Via de website www.9292.nl kun je uitzoeken hoe je kunt reizen met het openbaar vervoer.

Carpoolen

Wil je samen met iemand anders rijden naar Vierhouten? Plaats dan je carpool oproep op onze evenementenpagina op facebook. We onderzoeken nog opties om mensen (zonder facebook) met elkaar in contact te brengen.