Praktische informatie

Wil je er bij zijn dit jaar? Lees dan, voordat je je inschrijft, zorgvuldig alle informatie op deze en andere pagina's.

Wanneer?

De datum van het Eigentijds Festival 2021 is van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli 2021. 

Op zaterdagmiddag ben je welkom op het festivalterrein vanaf 14.00 uur. Je kunt diezelfde avond aankomen tot 21.00 uur. 
Het festival eindigt vrijdagmorgen om 11.00 uur.

Programma

Het programma van het Eigentijds Festival op Ecolonie is zeer divers. Er zijn honderden workshops en lezingen in grote workshoptenten. Er is een markt en een healingveld. Er zijn een openings- en sluitingceremonie, theater en muziek. 

Alle informatie over de inhoud van de workshops en overige activiteiten, met vermelding van de naam en website van de docenten zijn hier op de website te vinden. Je hebt op die wijze ruimschoots de tijd om je voor te bereiden en je keuzes te maken. In totaal zijn er 10 workshopmomenten van ieder 2 uren.

Indeling
Het festivalprogramma is zo ingedeeld dat de workshops plaatsvinden op zondagavond, maandag & dinsdag morgen/middag/avond, woensdag ochtend, donderdag morgen/middag. Op woensdag middag/avond zijn er lezingen, markt en een staan er andere activiteiten op het programma zoals kampvuur, dans & theater voorstellingen en muziek in de avond. Ook op andere dagen in de week is er naast het volgen van de workshops van alles te doen. Je kunt deelnemen aan een ritueel, een dansperformance bekijken, wandelen, zingen of een kijkje nemen op de geitenboerderij. In de ochtend (voordat de eerste workshops beginnen) kun je deelnemen aan een ochtend activiteit. 

Zondagmiddag openen we het festival en donderdagavond is de sluitingsceremonie.

Naast het programma is natuurlijk ook genoeg ruimte gelaten om even lekker tot jezelf te komen.

Voorlopig programma
Op deze website vind je vanaf 1 februari een groot deel van het uitgebreide voorlopige workshopprogramma. Het heet voorlopig omdat er zich nog steeds workshopleiders aanmelden én omdat het definitieve programma wordt samengesteld nav de voorkeuren van jou als deelnemer. Tevens zijn er, gezien de recente wijziging van datum, wijzigingen. 

Voorkeuren doorgeven
Jij, als deelnemer aan het festival, hebt invloed op de definitieve samenstelling van het workshopprogramma! Nadat je je hebt ingeschreven voor het festival kun je namelijk je voorkeur kenbaar maken. Op de website geef je dan jouw top 8 van workshops aan die je op het festival zou willen volgen. Daarvoor krijg je een persoonlijke link toegezonden nadat we je betaling hebben ontvangen. Daarna kun je je voorkeuren tot 1 mei nog wijzigen. 

Op basis van alle voorkeuren die de deelnemers hebben doorgegeven stellen wij het definitieve workshopprogramma samen. Het kan zijn dat er een aantal workshops afvallen. Aan de andere kant zullen we ook workshops vaker inplannen wanneer er meer interesse voor is. 

Inschrijven voor workshops
Een aantal weken voorafgaand aan het festival sturen we je een nieuwe persoonlijke link toe. Daarmee kun je je daadwerkelijk inschrijven voor workshops. Bij veel workshops is het aantal plaatsen beperkt. Zorg er dus voor dat je de workshopinschrijving tijdig doet. Met die inschrijving heb je dan een plek gereserveerd bij de workshops die je hebt gekozen. 

Vrijwilliger worden?

Voor, tijdens en na het festival zijn er altijd veel vrijwilligers werkzaam. Ook nu zoeken wij weer medewerkers die diverse taken willen uitvoeren. Te denken valt aan behulpzaam zijn bij de catering, schoonmaken van toiletten en douches, en tijdens de opbouw en afbouw van het festival.

Wil je meewerken aan dit mooie festival, lees verder>>

Niet deelnemen, wel mee?

Zijn er gezinsleden, partners of andere personen die wel meekomen en verblijven op de camping, maar niet deelnemen aan het festival? Je kunt ze via het inschrijfformulier aanmelden als niet-deelnemer. Zij betalen dan alleen verblijfskosten. Let op! Het is niet mogelijk om voor gezinsleden, partners of andere personen die niet deelnemen een bed in meerpersoons tent of kamer te reserveren.

Kinderen

Het Eigentijds Festival biedt helaas geen programma voor kinderen. Aan het eind van de zomervakantie, 15 t/m 19 augustus, wordt op Ecolonie wel het Eigentijds Kinderfestival gehouden voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Crèche

Voor de kinderen t/m 3 jaar hebben wij een crèche op het terrein. We willen bij inschrijving graag weten hoeveel kinderen er gebruik gaan maken van de crèche. De opgave voor de crèche is vrijblijvend en helpt ons als organisatie een globale schatting te maken van het aantal kinderen. Je bepaalt ter plaatse of je er gebruik van wilt maken. Per uur is de bijdrage € 3,-

Lees meer over de crèche

Vervoer naar Ecolonie

Er zijn diverse mogelijkheden om de reis naar ECOlonie te maken. ECOlonie ligt op ongeveer 600 km van Utrecht in het dorpje Hennezel, 80 km ten zuiden van Nancy, in de buurt van het bekende stadje Vittel (jawel, van het bronwater). Onze intentie is om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden.

Carpoolen 

De auto is momenteel het meest gebruikelijke vervoermiddel. Normaal gesproken willen wij heel graag stimuleren dat deelnemers gaan carpoolen. Dat is voor iedereen en het milieu voordeliger. Gezien de Covid-19 virus maatregelen raden we, op dit moment, af om met drie personen (of meer) in één auto te komen (behalve als je natuurlijk uit één huishouden komt). Wil je contact zoeken met een alleen rijdende chauffeur of één passagier dan kan dat via de facebook post die we hiervoor hebben aangemaakt.  

Busvervoer

Vanwege de huidige ontwikkelingen door het COVID-19 virus is het niet mogelijk een busreis te organiseren dit jaar. 

Deelnemersprijs

De deelnemersprijs voor een volwassene is: € 225 
(excl.verblijfskosten)

Als deelnemer heb je dan vrije toegang tot alle workshops en andere activiteiten gedurende de 5 dagen en 6 nachten van het festival. 

Jongeren van 13 t/m 16 jaar betalen € 100 excl. verblijfskosten.

Volwassenen kortingsregeling

We willen het festival graag betaalbaar houden voor iedereen. Daarom bieden we een kortingsregeling aan voor volwassenen met een minimum (gezins)inkomen of bijstandsuitkering. Graag horen we van jou:

  1. wat de achtergrond van je aanvraag is en
  2. wat je (aan korting) nodig hebt om je deelname aan het festival mogelijk te maken.

In overleg met jou werken we dan naar een persoonlijke tegemoetkoming. We gaan er overigens wel van uit dat je overnacht in je eigen tent of caravan, je eigen vervoer regelt of betaalt, en de maaltijden zelf kookt of ter plaatse koopt. Wil je van deze regeling gebruikmaken? Neem dan vóórdat je je inschrijft contact met ons op.

Deelname voor halve week

Er zijn misschien situaties dat je niet een hele week kunt komen. In dat geval bieden we je de mogelijkheid om te komen op zaterdag 26 juni en te vertrekken op dinsdagmiddag 29 juni. Je neemt dan nog 3 dagen deel. Daarvoor betaal je € 160 deelnamekosten en als je met een tent komt € 25 verblijfskosten en € 50 als je gebruik maakt van een camper of caravan. Het is niet mogelijk voor een halve week een bed in meerpersoons tent of kamer, of tent te huren. Mocht je die dagen overnachen bij een vriend(in), kennis of familielid, dan betaal je geen verblijfskosten. Wil je van dit aanbod gebruik maken? Neem dan contact met ons op. Wij laten je dan weten op welke wijze je je reservering kunt doen.

Hoe meld je je aan?

Je kunt je voor het Eigentijds Festival aanmelden via het inschrijfformulier op deze website.

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan>>

Wijze van betaling
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je per e-mail een bevestiging toegezonden met daarin je unieke inschrijfnummer, alsmede de informatie op welke wijze je kunt betalen. Je kunt via iDeal of per bankoverschrijving betalen.

Indien het onzeker is of je verblijf door kan gaan in verband met overheidsmaatregelen vanwege corona, dan mag er gewacht worden met betalen tot het zeker is dat je mag komen. 

Annuleringen
Bij verhindering cq annulering ben je het gehele bedrag van de reservering voor deelname en accommodatie verschuldigd. Er is een uitzondering voor de maaltijden die je reserveert bij de Eigentijds Keuken, hiervoor geldt dat je bij annulering tot 12 juni 2021 15% van het bedrag bent verschuldigd. Vanaf 13 juni 2021 ben je het volledige bedrag voor de maaltijden verschuldigd. We zijn dan nl. al zelf verplichtingen aangegaan bij de leveranciers.

Vanwege corona hebben we onze annuleringsvoorwaarden aangepast. Mocht het Eigentijds Festival niet door kunnen gaan vanwege dwingende overheidsmaatregelen, dan wordt je reservering kosteloos geannuleerd, zonder aftrek van administratiekosten. Indien je al betaald had, wordt het volledige bedrag terugbetaald, of je laat het staan voor betere tijden in de vorm van een tegoed. 

Advies
Om teleurstelling te voorkomen raden we aan – een ieder maakt zelf die afweging – zelf een annuleringsverzekering af te sluiten i.v.m. onverhoopte ziekte of andere redenen van verhindering. De premie voor zo'n verzekering is niet hoog. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij. Ieder jaar krijgen wij nl. enkele verzoeken om terugbetaling van het inschrijfgeld. Helaas kunnen wij, hoe graag we ook zouden willen, daaraan niet voldoen, omdat we op basis van de inschrijvingen zelf verplichtingen zijn aangegaan.

Toegangsbewijs
Bij aankomst ontvang je het programmaoverzicht. Heb je maaltijden besteld, dan krijg je hiervoor een bandje. 
Op het programmaoverzicht (boekje) zit een sticker met de vermelding van de accommodatie. Deze laat je bij aankomst aan de wegwijzende personen zien, zij wijzen je vervolgens de weg er naartoe. In enkele mailberichten voorafgaand aan de start van het festival wordt dit en andere zaken met je gecommuniceerd. 

Ons beleid inzake het coronavirus

We doen er alles aan om te zorgen dat het veilig is voor iedereen om op onze terreinen te verblijven. Lees meer

Verblijfsmogelijkheden

Tijdens het festival kun je met eigen tent, camper, caravan of (ingerichte) huurtent kamperen. Daarnaast zijn er bedden op kamers en in tenten beschikbaar. De camping van Ecolonie heeft uitstekende voorzieningen zoals douches, toiletten en een campingwinkel.

Lees meer

100% Biologische Maaltijden

Gedurende het hele festival serveert de Eigentijdse Keuken ontbijt, lunch en warme maaltijden bereid met 100% biologische ingrediënten, zoveel mogelijk van eigen erf (groenten, zuivel, kaas, kruiden). Door van deze service gebruik te maken houd je zoveel mogelijk tijd voor jezelf over.

Op het terrein zijn ook een eetcafé en een biologische winkel aanwezig.

Lees verder 

Honden

Honden cq huisdieren zijn tijdens het festival niet welkom bij workshops en activiteiten, wel op de camping als je in je eigen tent, caravan of camper verblijft. Honden cq. huisdieren worden alleen in overleg met de festivalorganisatie toegelaten in de kamers of huurtenten.

Honden mogen geen overlast veroorzaken, dienen aangelijnd te zijn en uitgelaten te worden buiten het festival- en campingterrein (er is bosgebied vlakbij).