Kleding Ontwerpen en Upcyclen

Kleding Ontwerpen en Upcyclen
Kleding Ontwerpen en Upcyclen
Mathea de Koning
Workshop, Duurzaamheid

Als je in je klerenkast kijkt zul je kleding zien die je draagt, maar misschien ook kleding die je niet meer kunt of wilt dragen. Te groot of te klein geworden, het past niet meer bij je, je hebt er herinneringen aan, enzovoort. Al deze kleding kan een nieuw leven krijgen door het te veranderen of te vermaken. In deze workshop gaan we een prachtig kledingstuk maken, door het te veranderen en te versieren. Een kledingstuk maken die jou laat zien zoals je bent. 

Voel je goed als je in de spiegel kijkt, 
niet omdat je eruit ziet zoals andere vinden dat het hoort, 
maar omdat jij het bent. 
Het vereist moed om je eigen stijl uit te dragen. 
Jezelf het beste tot je recht te laten komen. 
Je wil met kleding uitdrukken wie je bent. 
Het mooiste wat je kunt worden is JEZELF. 

Mathea neemt je mee naar de reis die een niet-biologisch t-shirt doorgaat en laat je inzien wat de meerwaarde van biologisch katoen is. Daarnaast deelt ze ontwerpen met je van veranderde en vermaakte kleding om de inspiratie op gang te brengen. Heb je zin om de uitdaging met je kleding aan te gaan? 

Voor deze workshop kun je een eigen kledingstuk(ken) meebrengen die je graag je eigen stijl geeft. Anders is er de mogelijkheid een tweedehands of nieuw item te kopen en hiermee aan de slag te gaan. Voor de materiaalkosten vragen we een bijdrage van €3.  

Over de docent

Voor mij is kleding een vorm van communicatie. Elkaar herkennen door uiterlijke kenmerken en innerlijke houding. Innerlijk betekent voor mij leven met respect voor alles wat leeft, mens, dier en aarde. En heel belangrijk met respect voor jezelf. Niet alleen omdat ik denk dat je op deze manier een betere wereld krijgt, maar ik word er ook gelukkig van. Ik heb me verdiept in de werkelijkheid achter kleding. Dit is lang niet zo natuurlijk als het lijkt. Uit dankbaarheid en respect voor de aarde ontwerp en maak ik kleding van biologische stoffen als hennep, katoen, linnen en zijde.  Praktisch draagbare, milieu en sociaal verantwoorde weefsels van karakter. Ook verander en vermaak ik tweedehands kleding. Mijn uitdaging hierin is mijn eigen verantwoordelijkheid nemen voor de afvalberg (en voor een deel van die van de ander). Ook ontwerp ik sieraden van natuurproducten als zaden, pitten, veren en schelpen. Ik draag deze sieraden met liefde uit dankbaarheid voor de natuur. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Mathea de Koning
Woonplaats: 
Someren-heide
Telefoonnummer: 
0628442045

Alle activiteiten van Mathea de Koning

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling