Wandeling In de Vallei van de Druïden

Wandeling In de Vallei van de Druïden
Wandeling In de Vallei van de Druïden
Rob ter Steege, Beeld en Geluidskunst
Workshop, Mystiek

Hoewel de meest mensen bij de Kelten vooral aan Ierland en Schotland denken, is juist hier, in Frankrijk en Midden-Europa, 1000 jaar lang het kerngebied van de Kelten geweest. Voor de Kelten was de natuur, en daarin vooral de voedende (vrouwelijke) energie, belangrijk.

Zo heeft ook de Vallée St. Martin (de Druïdenvallei), niet ver van Ecolonie, zichtbaar en voelbaar een spirituele oerkracht die nog steeds spreekt.

Vanwege zijn ligging op het snijvlak van twee waterstromen, door zijn ruigheid en door wat er nog steeds te zien is: de 2 bronnen, de grot, de Cuveau des Fées (een grote uit steen gehouwen feeënschaal), en de gebeeldhouwde stenen uit de overgangstijd die van het spirituele verleden getuigen. Ook staat er nog een kapel.

Bronnen waren voor de Kelten heilige plekken. En bij de Cuveau des Fées brengen we de sfeer dicht bij onszelf door het uitvoeren van een ritueel met live Keltische muziek en een Keltische tekst.

Ze lieten geen stenen monumenten achter, en geen geschreven teksten. Maar dat zijn niet de enige redenen dat we er weinig van horen. De materialistische krachten van de later tijden hadden liever dat de herinnering aan de Kelten voorgoed van de aardbodem verdween.

Maar de verhalen, en de tekenen van de aarde, zijn onuitwisbaar.

We poulen om exact 10 uur (zorg dat je ruim op tijd bent!) bij elkaar in en rijden met onze eigen auto's naar de vallei. Neem ook wandelschoenen mee, we lopen daar ongeveer 1 ½ km door bebost terrein.

Op de Schildermiddag 'de Druïde in jou' kun je eventueel je ervaringen uitschilderen.

Wordt gehouden op:

  • Maandagmiddag: [105] Wandeling In de Vallei van de Druïden
    Een kwartier voor aanvang verzamelen, we gaan met eigen auto & carpoolen. Wandelschoenen/wandelkleding meenemen.
  • Dinsdagavond: [106] Wandeling In de Vallei van de Druïden
    Een kwartier voor aanvang verzamelen, we gaan met eigen auto & carpoolen. Wandelschoenen/wandelkleding meenemen.


Over de docent

Rob ter Steege doceert kunstgeschiedenis, kunst en muziek.  Al 30 jaar geeft hij als verteller, kunstenaar en musicus workshops die de spirituele intuïtie versterken.  Daarbij maakt hij vaak gebruik van oude en gnostieke mystieke teksten die hij combineert met de beleving van muziek en stilte. Hij werkt al 15 jaar op Ecolonie en op het Eigentijds festival.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Rob ter Steege
Organisatie: 
Beeld en Geluidskunst
Woonplaats: 
Eindhoven
Telefoonnummer: 
06-38180332
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Rob ter Steege, Beeld en Geluidskunst

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling