De Zonnelogos bij de Druïden

De Zonnelogos bij de Druïden
Rob ter Steege, Beeld en Geluidskunst
Lezing, Mystiek

In het algemeen wordt met de Druïden een priesterkaste aangeduidt binnen de Keltische cultuur. Deze priesterkaste was met een mathematische preciesie op de hoogte van de bewegingen van zon, maan, aarde, de planeten en de sterren. Heeft het Druïdisme nog betekenis voor ons moderne mensen en onze toekomstige ontwikkeling?
Plekken als Stonehenge zijn gericht op de bewegingen van de zon. Ook in de latere ontwikkeling van het Druïdisme speelt de zonnekultus een belangrijke rol. Iets vergelijkbaars vinden we ook terug in de Druïdenvallei, niet ver van Ecolonie. Het lijkt er op alsof de Druïden de kosmos beleefden als een groot uurwerk waarin de mens op de aarde een klein radertje is. In het Druïdisme waren vuurrituelen onlosmakelijk verbonden met de wisselingen van de seizoenen.

In het moderne stadse leven is de beleving van de kosmos, de grote wereld om ons heen, naar de achtergrond gedrongen. Iedere dag lijkt in die zin op de andere, van de standen van zon en maan en de invloed op ons leven zijn we ons nauwelijks meer bewust. We hebben kunstlicht, internet, een 24/7 cultuur. De melkweg is in Nederland nauwelijks meer zichtbaar.

Het licht schijnt in de duisternis, maar de duisternis heeft het niet begrepen, is een gevleugeld woord. Zonnelogos, dat is het ongrijpbare innerlijke kompas waar we ons steeds op kunnen richten.

Door wie

Rob ter Steege doceert kunstgeschiedenis, kunst en muziek. Al 30 jaar geeft hij als verteller, kunstenaar en musicus workshops die de spirituele intuïtie versterken. Daarbij maakt hij vaak gebruik van oude en gnostieke mystieke teksten die hij combineert met de beleving van muziek en stilte. Hij werkt al 15 jaar op Ecolonie en op het Eigentijds festival.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Rob ter Steege
Woonplaats: 
Eindhoven
Telefoonnummer: 
06-38180332
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Rob ter Steege, Beeld en Geluidskunst

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling