Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans

Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans
Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans
Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans
Djenna van der Vliet
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Meeslepende ritmes en melodieën "set the mood" voor deze mystieke en sensuele dansvorm. Enkele simpele basisbewegingen helpen je om helemaal in de sfeer te komen. Het bewegings-vocabulaire van de oriëntaalse dans wordt stap voor stap verkend aan de hand van 'isolaties': de onafhankelijke bewegingen van verschillende lichaamsdelen, typerend voor deze dans.

Hiermee kun je zelf naar je eigen mogelijkheden variëren en combineren. Zodoende groeit je zelfvertrouwen met deze dans, wordt het meer en meer eigen en komt er ruimte om je sensualiteit te uiten. Daarom werken wij niet met een choreografie, maar gaan we liever meteen improviseren, puur vanuit gevoel: jouw eigen gevoel.

Onderdeel van deze workshop is de kennismaking met de onmisbare voile: vederlicht en windgevoelig, teder, speels en expressief. Ook speelt de voile een grote rol door haar uiteenlopende toepassingen.

Na een uitgebreide opwarming met de isolaties, komt meer aandacht voor bewegings-combinaties en pasjes.

De zeggingskracht van een stuk muziek leren we vertalen in bewegings-combinaties. Wederom, is hier alle ruimte voor jouw persoonlijke expressie en sensualiteit.

Als afsluiting van deze workshop gaan we improviseren met de geleerde bewegingen op diverse stukken muziek. We dansen met en voor elkaar.
Wil je meerdere keren de workshop volgen, je bent welkom! Per moment en per individu kijken we wat goed voelt.

Kom met soepele kleding, misschien een mooie lange rok, en iets soepels aan je voeten, tegen eventuele splinters van de houten vloer. Heup-sjaaltjes en voiles liggen klaar voor gebruik.
De aankleding is een verrukkelijk deel van het spel!!

De workshop wordt af en toe live begeleid op de Indiase tabla en Spaanse cajon, naast cd's.

 

 

Over de docent

Djenna van der Vliet (1954), werd op jonge leeftijd gepassioneerd en gefascineerd door de muziek, kunstvormen, kleuren, smaken en geuren van het Midden Oosten. Uiteindelijk via de Kunstakademie, internationale volksdans, jazzdans, flamenco, yoga en de vijf ritmes, kwam Djenna rond haar 45e uit bij de orientaalse dans. Het was een onweerstaanbare en onvermijdelijke weg die naar haar innerlijke essentie leidde. De sensuele danseres werd wakker en een krachtige vrouwelijke bevrijding werd geboren! In het Voortgezet Onderwijs heeft zij vele jaren ervaring met diverse kunstvakken en CKV. Naast optredens als solo-danseres heeft Djenna ook dansworkshops gegeven aan kinderen, tieners en volwassenen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Djenna van der Vliet
Organisatie: 
Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse dans
Woonplaats: 
Roosendaal
Telefoonnummer: 
0647363710

Alle activiteiten van Djenna van der Vliet

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling