Bodypercussion: I've got Rhythm

Bodypercussion: I've got Rhythm
Bodypercussion: I've got Rhythm
Bodypercussion: I've got Rhythm
Niek van Uden, Windwijs
Workshop

Bij bodypercussion gaan we met het meest directe instrument wat ons ter beschikking staat aan de slag: ons eigen lichaam, inclusief de stem. Dat wil zeggen dat we gaan voelen, verkennen en uiteindelijk samen een stuk ritmische muziek gaan maken, waarbij we ons als een levend orkest in verschillende instrumentgroepen onderverdelen.

We beginnen deze workshop bij het allereerste begin: ik heb een lichaam... en hoe maakt dat geluid? Met verschillende spelletjes warmen we op en gaan we verkennen, imiteren, ontdekken wat we eigenlijk al lang weten: hoe we ons lichaam kunnen bewegen op het ritme van het leven. “I've got rhythm!” Elke voet, elke hand, elke vinger kan bijdragen aan het ritme wat we samen maken.

We gaan naar aanleiding van onze ontdekkingstocht wat eenvoudige basisbeats uitproberen. We gaan onze eigen coördinatie en bewegingssnelheid testen; hier en daar mag er een zweetdruppeltje vloeien als we lekker aan het bewegen zijn. Ook kijken we naar mogelijkheden voor improvisatie en elkaar begeleiden. Hebben we een bepaalde basis onder de knie, dan kunnen we kijken of we als een orkest ook verschillende stemmen samen kunnen voegen. We studeren samen verschillende lagen in en boetseren hier uiteindelijk een ritmisch kunstwerk uit.

Wordt gehouden op:Over de docenten

Niek van Uden-Luteijn (1984) volgde als tiener zijn liefde voor muziek naar het conservatorium. Het katholieke nest waarin hij opgroeide inspireerde hem om ook de stilte op te zoeken, wat hem bracht bij de organisatie zen.nl. In de weg van zen vindt hij voor zichzelf een manier tot persoonlijke ontwikkeling die hij als zeer bekrachtend ervaart en tegelijkertijd het leven lichter maakt is. Hij geeft les in balfolk, muziek en zenmeditatie, geïnspireerd op de schoonheid en eenvoud van deze kunsten. Op Ecolonie vond hij als vrijwilliger een plek waar er in deze zaken gedeeld en samen mee-gemaakt kan worden.

Annelies van Uden-Luteijn (1982): Lekker in je lijf zitten, speels samenzijn, muziek maken, ontspannen bewegen, elkaar aanvoelen ... daarbij voel ik me thuis. Ik heb geproefd van acrobatiek, yoga, surfen, klassieke muziek, etcetera, maar al deze passies komen nu samen in de internationale wereld van balfolk. Het 'samen maken' is voor mij het mooiste - samen maken van de muziek en (groeps)dans, het leggen en samen letterlijk vormgeven van telkens nieuw contact. Daarom speel ik hobo en zing in verschillende folkbandjes en neem ik anderen graag mee door de basis van de dansen uit te leggen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Niek van Uden
Organisatie: 
Windwijs
Woonplaats: 
Rijen
Telefoonnummer: 
0610753994
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Niek van Uden, Windwijs

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling