Anmo-Tuîna (Chinese Massage)

Anmo-Tuîna (Chinese Massage)
Ingeborg van Berkel, Begin-nu
Individuele behandeling, Persoonlijke ontwikkeling

ANMO(=druk/wrijf) - TUINA(=kloppen/schuiven), is een massagetechniek die therapeutisch toegepast wordt ten behoeve van het gehele lichaam. De behandeling begint met een kort intake gesprek; aansluitend wordt de Chinese massage gegeven die afgestemd is op de klacht. Er wordt energetisch gemasseerd, via de energiebanen (meridianen).

De daarin liggende openingen (acupunten) worden meegenomen in de behandeling (acupressuur volgens de TCM). De spieren, lymfebanen en het bindweefsel worden bij deze massage mee behandeld.


Tijdens de massage kan het nodig zijn dat er moxa gebruikt wordt op acupunten/meridiaanbanen. Deze massage kan in delen gegeven worden bv. alleen de rug, de benen, gezichtsmassage, grote kringloopmassage, buikmassage enz.

Een volledige behandeling duurt maximaal 90 minuten.

De Qi(= energie/levenskracht) kun je vergelijken met het elektriciteitsnet in huis. De stopcontacten en schakelaars kun je vergelijken met de acupunten. Bij een gezonde persoon stroomt de Qi goed door en een goede gezondheid (lichamelijk en geestelijk) is dan het gevolg.

Neem eigen handoek mee, ik werk met olie.

Door wie

Wie ben ik eigenlijk... eigenlijk zijn we in essentie allemaal hetzelfde. Ik ben jou en jij bent mij, wij zijn één. De groet Namasté zegt het.

Om een beeld te vormen van iemand, willen we graag informatie weten over die persoon, werk, getrouwd, kinderen, opleidingen, enz. Eigenlijk zegt dat niets over mij of een andere persoon, het zijn rollen die we spelen.

Tijdens mijn vakantie in Nepal kwam ik in aanraking met het Boeddhisme en is de wens ontstaan om vrij te mogen zijn van pijn en lijden van mijzelf en alle andere levende wezens. Een moeilijke wens, maar wel een heel belangrijke wens om een vervuld leven te creëren voor mezelf en anderen. Het lijden ontstaat door ons Ego (afgescheiden voelen van de Eénheid), de Ziel wil graag de Verbinding aangaan met alles om ons heen.

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat lichaam, geest en ziel in balans komen, de Eénheid vormen waar we gezond van worden en zo een vervuld leven leiden.

NAMASTÉ

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Ingeborg van Berkel
Organisatie: 
Begin-nu
Woonplaats: 
Gorinchem
Telefoonnummer: 
0640434321
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Ingeborg van Berkel, Begin-nu

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling