Therapeutische Qi-Gong

Therapeutische Qi-Gong
Ingeborg van Berkel, Begin-nu
Individuele behandeling, Persoonlijke ontwikkeling

Qi-Gong betekent: oefeningen doen om je vitale levenskracht/energie te versterken. In China noemen ze dit "Qi". Het zijn oefeningen gebaseerd op ontspanning, concentratie, meditatie, harmonie, ademhaling, lichaamsgerichte kracht en geestelijke kracht.

Qi-Gong bestaat uit rustige oefeningen die vloeiend, op het ritme van de ademhaling en met volledige aandacht, worden uitgevoerd. Soms ook afgewisseld met (energetische) massages om de energie beter te laten stromen in de drie belangrijkste krachten van het lichaam: hoofd( hemelse krachten), borst/ hart( energiecirculatie) en aardse kracht( onderlichaam)

Door wie

Wie ben ik eigenlijk... eigenlijk zijn we in essentie allemaal hetzelfde. Ik ben jou en jij bent mij, wij zijn één. De groet Namasté zegt het.

Om een beeld te vormen van iemand, willen we graag informatie weten over die persoon, werk, getrouwd, kinderen, opleidingen, enz. Eigenlijk zegt dat niets over mij of een andere persoon, het zijn rollen die we spelen.

Tijdens mijn vakantie in Nepal kwam ik in aanraking met het Boeddhisme en is de wens ontstaan om vrij te mogen zijn van pijn en lijden van mijzelf en alle andere levende wezens. Een moeilijke wens, maar wel een heel belangrijke wens om een vervuld leven te creëren voor mezelf en anderen. Het lijden ontstaat door ons Ego (afgescheiden voelen van de Eénheid), de Ziel wil graag de Verbinding aangaan met alles om ons heen.

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat lichaam, geest en ziel in balans komen, de Eénheid vormen waar we gezond van worden en zo een vervuld leven leiden.

NAMASTÉ

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Ingeborg van Berkel
Organisatie: 
Begin-nu
Woonplaats: 
Gorinchem
Telefoonnummer: 
0640434321
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Ingeborg van Berkel, Begin-nu

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling