Grondhoudingen tov de Natuur en het Toekennen van Grondrechten aan de Natuur

Grondhoudingen tov de Natuur en het Toekennen van Grondrechten aan de Natuur
Ruud Pleune
Lezing, Duurzaamheid

Tijdens de Great Gathering op Forge Neuve in 2020 hebben we de grondrechten voor natuurwezens geïntroduceerd. Mooie zet, maar hoe nu verder?

In mijn lezing laat ik zien hoe natuur- en milieuorganisaties en de overheid in Nederland zich in het verleden verhielden tot de natuur. Welke grondhoudingen ten opzichte van de natuur kom je tegen? Zijn grondrechten voor de natuur dan nog nodig? En zo niet, wie gaat die rechten introduceren? Wie neemt de zetels voor de natuur in?

Een lezing die wat mij betreft overgaat in een gesprek over dit belangrijke thema.

Door wie

Mijn naam is Ruud Pleune (1961). Natuur en verbindingen leggen zijn belangrijke thema’s voor mij. Ik doe dat onder andere via energetisch waarnemen en energetisch beheer. Ik breng huizen, tuinen en organisaties in balans en begeleid workshops en opstellingen. Maar ik probeer ook via mijn werk in de milieubeweging en de politiek de stem van de natuur te laten klinken. Ik kom graag bij ECOlonie: ik vind het een bijzondere gemeenschap en het is een plek waar ik makkelijk contact leg met de natuur. Dat doe ik later deze zomer ook als begeleider bij de Great Gathering. Bij het begeleiden van mensen probeer ik uit te gaan van hun eigen-wijsheid.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Ruud Pleune
Organisatie: 
Welleco
Woonplaats: 
Zutphen
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Ruud Pleune

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling