Sprookjesopstelling - Spelen met Magische Beelden

Sprookjesopstelling - Spelen met Magische Beelden
Sprookjesopstelling - Spelen met Magische Beelden
Lieke Deelstra, Werkplaats STAP
Workshop, Mystiek

Een sprookje of legende als metafoor voor je eigen leven. Spelen met beelden en beelden laten spreken. Sprookjes zitten vol beelden die symbolische werelden oproepen en de poort openen naar een diepere laag van ons bewustzijn omdat ze oude wijsheden in zich dragen.

In de workshop krijg je de kans om in een opstelling verschillende aspecten van jouw "sprookje' en jouw vraag te ervaren. Hiermee kom je wellicht (on)verwachte dingen te weten over jouw ontwikkeling en creëer je meer intuïtie voor het werken met sprookjesbeelden.

Hoe werkt een sprookjesopstelling?
Ieder figuur of symbool in het sprookje representeert een deel op zielslaag. Soms op persoonlijk vlak en soms op meta niveau. Afhankelijk van de vraagstelling of de situatie volgen we daarbij de structuur van een bestaand sprookje of verhaal, of laten we mythische en sprookjesfiguren zelf aan het woord. Dat hangt van de vraagstelling af.

Welke levenswijsheid heeft de gelaarsde kat voor jou, Doornroosje, klein duimpje?
Ben je al wel eens op speeddate geweest met jouw witte fee of zwarte heks?
Welke draak kom jij tegen op je pad?
Wat heeft de Wolf jou te vertellen?

Wordt gehouden op:

  • Maandagochtend: [060] Sprookjesopstelling - Spelen met Magische Beelden


Over de docent

Ik (Lieke Deelstra, 1967) ervaar het leven vanuit het 'pars pro toto' principe, in het kleine spiegelt het grote en andersom. Alles is ten diepste met elkaar verbonden. In de cyclus van de natuur en van het leven zijn het geestelijke en aardse onlosmakelijk verbonden. Voor mij is van jongs af aan de 'niet zichtbare wereld' een aanwezige zichtbare werkelijkheid. In mijn reis naar volwassenheid werd ik mij steeds bewuster dat veel mensen het contact met deze wereld zijn kwijtgeraakt.
Vanuit Werkplaats STAP breng ik mensen via biografieonderzoek, sprookjeswerk, bewustzijns ontwikkeling en intuïtie weer in contact met hun innerlijke bron, de gouden draad in hun leven. Als je deze oer-wijsheid, deze krachten en energie hervindt krijg je ook meer gevoeligheid in het waarnemen van (je eigen) zielenbeelden. Je wordt helderder in het “verstaan” en “zien” van de “niet zichtbare wereld” zoals natuurwezens. Mijn achtergrond als biografiekundige en theatermaker, maar ook het autobiografisch schrijven, sjamanisme en opstellingen werk zijn mijn instrumenten. Via verbondenheid en afstemming probeer ik verhalen zichtbaar te maken die aan het licht willen komen. Zowel in het heel kleine als in het heel grote.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Lieke Deelstra
Organisatie: 
Werkplaats STAP
Woonplaats: 
Zutphen
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Lieke Deelstra, Werkplaats STAP

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling