Bodypercussion: Rhythmic Roots

Bodypercussion: Rhythmic Roots
Bodypercussion: Rhythmic Roots
Niek van Uden, Windwijs
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Bij body percussion gaan we met het meest directe instrument wat ons ter beschikking staat aan de slag: ons eigen lichaam. Dat wil zeggen dat we gaan voelen, verkennen en uiteindelijk samen een stuk ritmische muziek gaan maken, waarbij we ons als een levend orkest in verschillende instrumentgroepen onderverdelen.

Afhankelijk van de groep gaan we beginnen bij het begin: “ik heb een lichaam... met twee benen” of gaan we verder bouwen op onze ritmische wortels en een stuk Afrikaanse muziek samen opbouwen. Verwacht een beetje zweet, lichaamscoördinatie, samen lachen als het niet meteen lukt en samen leren.

Wordt gehouden op:Over de docenten

Niek van Uden-Luteijn (1984) volgde als tiener zijn liefde voor muziek naar het conservatorium. Het katholieke nest waarin hij opgroeide inspireerde hem om ook de stilte op te zoeken, wat hem bracht bij de organisatie zen.nl. In de weg van zen vindt hij voor zichzelf een manier tot persoonlijke ontwikkeling die hij als zeer bekrachtend ervaart en tegelijkertijd het leven lichter maakt is. Hij geeft les in balfolk, muziek en zenmeditatie, geïnspireerd op de schoonheid en eenvoud van deze kunsten. Op Ecolonie vond hij als vrijwilliger een plek waar er in deze zaken gedeeld en samen mee-gemaakt kan worden.

Annelies van Uden-Luteijn (1982): Lekker in je lijf zitten, speels samenzijn, muziek maken, ontspannen bewegen, elkaar aanvoelen ... daarbij voel ik me thuis. Ik heb geproefd van acrobatiek, yoga, surfen, klassieke muziek, etcetera, maar al deze passies komen nu samen in de internationale wereld van balfolk. Het 'samen maken' is voor mij het mooiste - samen maken van de muziek en (groeps)dans, het leggen en samen letterlijk vormgeven van telkens nieuw contact. Daarom speel ik hobo en zing in verschillende folkbandjes en neem ik anderen graag mee door de basis van de dansen uit te leggen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Niek van Uden-Luteijn
Organisatie: 
Windwijs
Woonplaats: 
Rijen
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Niek van Uden, Windwijs

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling