Yoga, Dans en Klankschaalmeditatie

Yoga, Dans en Klankschaalmeditatie
Yoga, Dans en Klankschaalmeditatie
Maaike Pfann, Mevrouw Onkruid
Overige activiteit, Persoonlijke ontwikkeling

Van dynamische inspanning tot totale ontspanning met behulp van een heel persoonlijke mix van yoga, healing tao, nataraj en (klankschaal)meditatie. Wil je in een paar uur alle stress en spanning van de week loslaten en heerlijk ontspannen je eigentijdse tijd ingaan? Schud, dans en rust!

We doen yoga oefeningen om bewust te worden van het hele lichaam en de ademhaling. (30 minuten) Dan bewegen we door middel van schudden het hele lichaam, schudden letterlijk ruimte tussen de cellen, je voelt je energie in beweging komen. (15 minuten) Die energie laat je stromen in vrije, meditatieve dans. (30 minuten). Daarna volgt 15 minuten in zittende meditatie, en observeer je je gedachten, je ademhaling en hoe je lichaam voelt. Wat zich aandient. Tot slot is er een (liggende) klankschaal meditatie waarin je door het voorafgaande, he-le-maal weg kunt zinken. Op het diepste nivo, het water in de cellen, word je geraakt en bewogen door klank.

De beweging helpt je om dat wat speelt vrij te maken, zodat je dat wat je niet meer nodig hebt in rust en meditatie kunt loslaten. Een fijne manier om opgebouwde spanning en stress los te laten en volledig tot rust te komen.

Zondag van 16.30 – 17.30 uur in Tent 11.
Inschrijven via informatiebord.

Over de docenten

Als kind al stopte ik madeliefjes in mijn mond, zoog de honing uit dovenetelbloemen en knabbelde op zuring-stokken. Het stadse leven op vier hoog achter en een loopbaan als grafisch ontwerper / fotograaf zorgden tijdelijk voor een andere focus.
Sinds ik in Waterland in een huis met tuin woon, is mijn groene bloed weer gaan stromen, een opleiding kruidengeneeskunde en biologische landbouw wakkerden het vuur verder aan. Opmerkelijk vond ik het dat juist de onkruiden die ik in de groentetuin wegschoffel, in de kruidengeneeskunde gebruikt worden als medicijn.
Na mijn eerste wildplukwandeling met Michiel Bussink kwam ik erachter dat veel onkruid behalve gezond ook heel lekker kan zijn. Sinds 2011 organiseer ik als 'Mevrouw Onkruid' culinaire wildplukwandelingen en geef ik cursussen en workshops over natuurlijk leven met planten: wildplukken, kruidengeneeskunde, het zelf maken van allerlei kruidenproducten, plantaardig eten en koken met onkruid.
Naast wildplukker ben ik yogadocent, kruidenvrouw en (moes)tuinder. In een koude kas in Waterland heb ik in 2013 en 2014 vijftig verschillende soorten heirloom tomaten geteeld. Het programma Binnenstebuiten heeft een filmpje gemaakt over deze mooie tijd: "Heel veel tomaten in Ilpendam". Ik oogst wilde planten uit de natuur en uit mijn (op permacultuur gebaseerde) kruiden/moestuin. Ik droog en/of verwerk de kruiden tot bijvoorbeeld kruidenthee, pesto, smoothie, likeur, jam, taart, tinctuur, zalf, huidolie of vitaliserende elixer.

Al jong gapte ik de gitaar van mijn oude zus, die op les zat, maar nooit oefende. Ik leerde mezelf spelen, ook op piano, zat in een bandje en schreef zelf liedjes. Van een conservatorium kwam het niet, wel HTS en een carriere in de software design. Ik werk graag met open source software en het is mijn droom om ooit een stuk open source software te schrijven. Op mijn veertigste, na een wereldreis op de fiets van 2 jaar en een relatiebreuk heb ik mij op het drummen gestort. Ik werk drie dagen in de week, waardoor er heel veel tijd overblijft om te oefenen. Ik drum in een band die eigen werk schrijft en speelt. Binnenkort gaan we een lp opnemen en voor dit jaar staat een tour in Berlijn gepland.
Al ruim 15 jaar volg ik Maaike op de voet als het gaat om het eten van onkruid. Ik assisteer bij praktische zaken tijdens de kruidenworkshops en begeleid de yoga en klankschaalmeditatie met diverse instrumenten waaronder gitaar en handdrum.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Maaike Pfann
Organisatie: 
Mevrouw Onkruid
Woonplaats: 
Ipendam
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Maaike Pfann, Mevrouw Onkruid

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling