Cacao Ceremony & Shamanic Ecstatic

Cacao Ceremony & Shamanic Ecstatic
Cacao Ceremony & Shamanic Ecstatic
Cacao Ceremony & Shamanic Ecstatic
Petro Van de Pas
Workshop, Mystiek


Rituele cacaoceremonie en sjamanistische extatische dansreis. Cacao is een deur naar transformatie. Cacao werd gebruikt door de oude Maya's en Azteken voor ceremoniële en spirituele doeleinden.

Er is een oude inheemse mythe die zegt:
"Als de verbinding tussen mens en natuur uit balans raakt,
De Spirit of Cacao komt uit het regenwoud om mensen terug naar hun hart te brengen. "

Als cacao in voldoende hoeveelheid en in de juiste setting wordt geconsumeerd, is het een krachtige katalysator voor alle soorten innerlijk werk. Tijdens een cacaoceremonie werken we met dit plantmedicijn om onze genezing en groei te ondersteunen. Wanneer cacao op deze manier wordt benaderd, biedt het kansen om meer zelf-liefde, bewustzijn en verruiming van ons bewustzijn te cultiveren. Cacao combineert prachtig met sjamanistische reizen.

Tijdens deze ceremonie maak je diepere, diepere reizen mee.

Cacao is chocolade in zijn meest pure vorm, heilig voedselmedicijn, en wanneer het in een ceremoniële context wordt gebruikt, heeft het het potentieel om je leven te veranderen!

10:00 Inloop
10:30 Welkom en Opening cirkel
11:00 Cacao Ceremony met Samenzang & Klankreis
12:30 Kleine break om thee te drinken of wat fruit te nemen
13:00 Integratie dmv een Sjamanistisch georiënteerde extatische dansreis
14:30 Sluitingscirkel en deelronde
15:30 Einde

(suggestieve tijden voor het schema)

Extra kosten: € 5 p.p. voor de cacao

♥ Inclusief cacao, dans, thee, wat vers fruit en water

Als er medische aspecten zoals hoge bloeddruk, hartritme stoornissen of zwangerschap zijn die door de cacao kunnen worden beïnvloed dienen we dit van tevoren te overleggen. U kunt per mail contact met ons opnemen: petrovandepas@gmail.com

Waar komen cacao ceremonies vandaan?

Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika, gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Pure cacao wordt gebruikt als een hartopenend medicijn voor mensen om veilig ontwaken, openbaring en innerlijke genezing te ervaren. Cacao wordt gebruikt in een heilig medicinaal ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, euforische toestanden worden ontgrendeld, negatieve emoties worden vrijgegeven en we in staat zijn om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam.

Is cacao hetzelfde als chocolade?

Niet helemaal. Chocolade is vaak samengesteld in een mix van suiker, melk en cacao. Cacao die wordt gebruikt tijdens een cacaoceremonie verschilt van gewone chocolade die we eten. Het smaakt niet zoals chocolade. Het zal je verrassen wanneer je het voor het eerst probeert. De cacao heeft een intensere en meer bitteresmaak. Rituele cacao wordt gemaakt van gemalen cacaopoeder, gemalen cacaobonen, cacaopasta, water, cacaoboter en soms een klein beetje suiker (liefst kokosbloesemsuiker danwel een natuurlijke suiker of zoetstof) allemaal gemengd tot een vloeistof, eigenlijk heel bitter maar van nature rijk aan ijzer-, magnesium- en B-complexvitaminen.

Wat gebeurt er tijdens een cacaoceremonie?

Cacao-ceremonies variëren afhankelijk van de ceremoniemeester (of sjamaan). Mensen zitten meestal in een cirkel en stellen intenties vast, bidden, zingen samen met oprechte muziek of klinken genezend en dansen dan extatisch of delen als een groep samen. Het is een leuke, opbeurende ervaring in een veilige en open gemeenschap.

Wat je kunt ervaren tijdens een cacaoceremonie:

 • Een sprituele reis van eenheid, liefde en extase
 • Geestelijke blokkades opheffen, je hart volgen
 • Een verbinding vinden met je hoogste zelf, je eigen kracht en waarheid
 • Een ruimte om in meditatie te gaan – de geest tot zwijgen te brengen, verbinding te maken met de wijsheid en geest in jou.
 • Een balans van mannelijke en vrouwelijke energieën in het lichaam
 • Verbeterde creativiteit

 

Wordt gehouden op:

 • Donderdagochtend: [098] Cacao Ceremony & Shamanic Ecstatic (deel 1 van 2)
  Deel 1 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 099. De workshop duurt van 10.00 – 16.00 uur. Eigen bijdrage cacao: €5
 • Donderdagmiddag: [099] Cacao Ceremony & Shamanic Ecstatic (deel 2 van 2)
  Deel 2 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 098.


Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Petro van der Pas
Organisatie: 
www.passar.nl
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Petro Van de Pas

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling