Steencirkel op de Zilverweide

Steencirkel op de Zilverweide
Ecolonie
Ceremonie, Mystiek

Op de Zilverweide ligt een steencirkel of 'Levenswiel', geplaatst op een krachtplek met sterke 'Vortex' energie. Een krachtige, mystieke energie waar kosmische lijnen elkaar kruisen. Deze steencirkel is een plaats voor meditatie, heling en rituelen.

Ze is hier in 2015, tijdens het eerste Eigentijds Festival op ECOlonie, neergelegd als een 'Medicijnwiel' in de Lakota traditie van de indiaan Sun Bear door Roelien de Lange.

In de loop der jaren is deze steencirkel van vorm veranderd, meegaand in de grote transformatie die gaande is op aarde. Tijdens het Eigentijds Festival in 2018 zijn een aantal gekleurde, magische dolken met runentekens in het centrum geplaatst en de 'Lichtvanger/gever', die Arthur Ros heeft gemaakt.

Een steencirkel of 'levenswiel' is een gewijde ruimte die we in vele tradities en culturen tegenkomen. Ze symboliseert onder andere de doorgaande beweging van het leven, de cycli van de seizoenen, de spiegel van je ziel, etcetc. Iedere traditie geeft daarbij eigen betekenis aan de richtingen, de plaats van de stenen, bepaalde kleuren en vormen. Hier op ECOlonie voegen wij daar de onze weer aan toe.

De buitenring van de steencirkel bestaat uit vier kwadranten, met toegangspoorten vanuit het Oosten, Zuiden, Westen en Noorden. In het centrum bevind zich een 'heilige/helende' ruimte, welke je met de nodige intentie mag betreden. De bijbehorende kleuren voor de windrichtingen vinden we terug op de magische dolken, respectievelijk geel, rood, blauw en groen en wit voor de kosmos, het centrum, de grote moeder of het 'Al'.

Dit wiel is dan ook een plek voor rituelen, groot en klein. Je kunt er mediteren of om heling vragen. Je mag zelf iets offeren of toevoegen op of direct naast de stenen. Met iedere gepaste handeling, in afstemming en respectvol uitgevoerd, voegen we energie toe aan deze magische cirkel. En daarmee bevestigen wij onze verbondenheid met het Al, de Bron, de Grote Moeder of de Grote Leegte, de baarmoeder.

Wees welkom, begroet de steenvrienden en vind je plaats.

Voel je vrij om zelf te ervaren wat de energie van deze cirkel met je doet. Of vraag om kennis en begeleiding voor het uitvoeren van een ritueel(tje).

En vergeet niet daarbij ook Moeder Aarde te bedanken voor al wat zij ons schenkt.

Alle activiteiten van Ecolonie

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling