Tantrische en Taoïstische Innerlijke alchemie: Zelfliefde, vitaliteit en gelukzaligheid cultiveren

Tantrische en Taoïstische Innerlijke alchemie: Zelfliefde, vitaliteit en gelukzaligheid cultiveren
Lara Craenmehr en Arie Schockaert
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

We hebben allemaal het vermogen om onszelf van de ene staat van zijn naar de andere te transformeren. Onze negatieve emoties omzetten in positieve emoties, onze stress omzetten in vitaliteit, onze lust omzetten in liefde... Mensen hebben systemen van interne alchemie ontwikkeld zoals tantra of taoïsme die helpen om deze transformaties in zichzelf mogelijk te maken. Deze oefeningen zijn toegankelijk gemaakt, kunnen regelmatig thuis worden beoefend en zijn een geweldig hulpmiddel voor het cultiveren van zelfliefde, vitaliteit en gelukzaligheid.

 

In deze workshop zullen we ontdekken hoe we beweging, ademhaling, meditatie en lichaamsbewustzijn oefeningen uit oude tradities zoals tantra en taoïsme kunnen gebruiken om deze interne alchemie in onszelf te ervaren. We zullen o.a. de volgende oefeningen doen:

* De innerlijke glimlach-meditatie om onze negatieve emoties van verdriet, angst, woede, haat en angst om te zetten in moed, zachtaardigheid, vriendelijkheid, liefde en vertrouwen. 

* De hemelse kringloop voor het circuleren van levenskracht en seksuele energie door de twee belangrijkste energiekanalen van het lichaam. 

Op deze manier kunnen we onze levenskracht cultiveren en circuleren en gebruiken in het dagelijks leven voor onze eigen persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en om in ons kracht te blijven.

 

Wordt gehouden op:

  • Maandagmiddag: [136] Tantrische en Taoïstische Innerlijke alchemie: Zelfliefde, vitaliteit en gelukzaligheid cultiveren


Over de docenten

Arie is een interdisciplinaire kunstenaar, lichaamsgerichte therapeut en leraar van psycho-spirituele oefeningen. Hij heeft een actieve dansmeditatie gemaakt, Reconnective Dance, en ontwikkelt deze voortdurend. Deze creatie is het resultaat van zijn onderzoek en ervaring met veel verschillende psycho-spirituele oefeningen. Hij is Healing Tao-leraar en Biodynamic Breathwork facilitator. Zijn passie is om deze oefeningen op zijn eigen unieke manier toegankelijk te maken voor de wereld. In zijn praktijk en workshops gebruikt hij eigen muziek om deze psycho-spirituele oefeningen effectiever en toegankelijker te maken.

Lara geeft trainingen en lezingen over hoe we ons tot de ander verhouden met invloeden uit de filosofie, clownerie en het sjamanisme. Ze heeft een tijd in Frankrijk gewoond, in de Katharen regio en geleerd over de Heilige Relatie tussen Jezus en Maria Magdalena. Ook heeft ze daar kennis gemaakt met de sjamanistische traditie van de Qero’s en de Munay Ki. Ze is een rondtrekkende mysticus, altijd op zoek naar heilige plekken en avontuur. Tot slot is zij seksueel voorlichter, gespecialiseerd in de vrouwencyclus.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Arie Schockaert
Woonplaats: 
Lent
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Lara Craenmehr en Arie Schockaert

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling