Vervoersmogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om de reis naar ECOlonie te maken. ECOlonie ligt op ongeveer 600 km van Utrecht in het dorpje Hennezel, 80 km ten zuiden van Nancy, in de buurt van het bekende stadje Vittel (jawel, van het bronwater). Onze intentie is om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden.

 

Carpoolen of liften

Het is ook mogelijk om met iemand mee te rijden naar ECOlonie als je gereserveerd hebt of als vrijwilliger komt. Of, als je met eigen vervoer naar ons toekomt, een plaats in je auto aan te bieden. Vanuit milieuoogpunt wel zo goed natuurlijk! Gezien de Covid-19 virus maatregelingen raden we echter af om met drie personen (of meer) in één auto te komen (behalve als je natuurlijk uit één huishouden komt). Wil je contact zoeken met een alleen rijdende chauffeur of één passagier dan kan dat via de facebook post die we hiervoor hebben aangemaakt. Aanbod en vraag kunnen op die wijze op elkaar worden afgestemd. 

Een goede optie is ook om via liftcentrales op internet een lift te vinden. De meest gebruikelijke websites waar regelmatig liften tussen Nederland en Frankrijk te vinden zijn, zijn www.blablacar.nlwww.eurostop.be en www.drive2day.de (Duits of Engels).

In principe worden de kosten voor dit meereizen bepaald door de auto eigenaar. Er zijn verschillende mogelijkheden:
a - de brandstofkosten worden gedeeld
b – een vast basisbedrag en de brandstofkosten worden gedeeld 
c – een vast basisbedrag
d – het is gratis.

Routebeschrijving met de auto

Met de auto rij je er heen, of via Eindhoven/Maastricht/Luik of als je in het zuidwesten van Nederland of België woont, via Antwerpen/Brussel. Richting Luxemburg, vervolgens naar Metz en Nancy.

In Nancy de grote 4 baansweg blijven volgen richting Dyon/Lyon. Na een stukje tolweg gehad te hebben ga je bij afslag 9 (sortie 9), Contrexéville de snelweg af.

Na de tol betaald te hebben ga je bij de rotonde richting Vittel. Bij de rotonde voor Vittel richting Epinal/Bains les Bains.

Na 10 km richting Bains les Bains/Darney volgen. In Darney richting Bains les Bains/Hennezel. In Hennezel borden ECOlonie volgen.

Het adres van ECOlonie is 1 Thietry - 88260 Hennezel - Frankrijk. 

 

Per fiets!

Ook met de fiets is het mogelijk om in ongeveer een week het Eigentijds Festival te bereiken! Je kunt fietsen van Nederland via België, Luxemburg naar Oost-Frankrijk en daarbij druk verkeer en grote steden vermijden. Deze weg is af te leggen zonder extreme hoogte verschillen. Er is een fietsroute, genaamd de Groene Weg route, die voor het grootste deel leidt over secundaire wegen van uitstekende kwaliteit: vrijwel geheel geasfalteerd. Lees meer

Trein

Van Nederland of België naar Ecolonie

Als je met de trein reist kun je kiezen of je goedkoper wilt reizen, maar vaker moet overstappen, of duurder en minder vaak overstappen. De goedkopere route is via Maastricht, Luxemburg en Nancy of via Brussel, Luxemburg, Nancy. Je kunt deze treinreis via de Treinreiswinkel plannen. Zij geven een goede service en verzorgen ook tickets. Zie www.treinreiswinkel.nl of bezoek de vestigingen in Leiden en Amsterdam. Een andere website die goede reisinformatie geeft, is www.db.de (in het Duits of Engels).

Via Brussel, Parijs en Nancy reis je met de TGV/hogesnelheidslijn. Deze reis is duurder en vooraf reserveren is noodzakelijk. Je kunt deze treinreis via www.nshispeed.nl plannen.

Vanaf Nancy neem je de bus naar Vittel (reistijd 1,5 u). Als je ons vooraf laat weten dat je met de trein komt, kun je gebruik maken van onze ophaal-/wegbrengservice vanaf station Vittel. Dat is nog een half uurtje rijden, kosten 10 euro per persoon.

Let op: we verzoeken je om voor 21.00 uur in Vittel te arriveren. Daarna is er geen mogelijkheid meer om opgehaald te worden. Op zondagen is er geen mogelijkheid om van het station opgehaald te worden of met de trein naar Ecolonie te reizen.

Bustijden Nancy - Vittel

 VertrekAankomst
Maandag t/m vrijdag 14:15uur 15:45 uur
16:15 uur 17:43 uur
17:15 uur 18:48 uur
18:15 uur 19:48 uur
Zaterdag 14:15 uur 15:45 uur
17.15 uur 18.48 uur

De vermelde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kom je op een andere tijd aan of wil je zelf de tijden checken, kijk dan hier.

Van Ecolonie naar België of Nederland

De terugreis naar België of Nederland gaat altijd in overleg met de receptie. Het uitgangspunt is daarbij vertrek vanuit Vittel met de bus van 10:15 uur (10:23 uur op zaterdag) richting België en Nederland en vertrek vanuit Bains-les-Bains om 10:20 uur richting Duitsland, Zwitserland of het zuiden van Frankrijk. Eerdere verbindingen zijn te vroeg om gebruik te kunnen maken van onze ophaal-/wegbrengservice.

Georganiseerde busreis

Vanwege de huidige ontwikkelingen door het COVID-19 virus is het niet mogelijk een busreis te organiseren dit jaar. We verwijzen je graag naar de carpool mogelijkheden.