Vrijwilligers

Voor, tijdens en na het festival zijn er altijd veel medewerkers werkzaam. Naast het meewerken aan dit mooie festival, is het ook een gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. Tijdens het werk ontstaan vaak de mooiste gesprekken. En wat is er nou mooier dan samen te werken aan het Festival zodat veel mensen een onvergetelijk week mogen hebben.

Meewerken in een langjarige traditie van dienstbaarheid

We vinden het heel belangrijk dat jouw verwachtingen en de onze goed op elkaar zijn afgestemd. Niemand is er bij gebaat om achteraf ergens over teleurgesteld te zijn. Vandaar dat wij de mogelijkheden om mee te werken gedetailleerd hebben beschreven. 

Minstens zo belangrijk is het te weten dat wij hier sinds het ontstaan van ECOlonie in 1989, als vaste bewoners en participanten geen salarissen krijgen, maar zak- en kleedgeld. ECOlonie is, inclusief het festival, een project dat alleen op die wijze zich heeft kunnen ontwikkelen. Geld dat we over hadden werd steeds opnieuw geïnvesteerd. Ecolonie is een vereniging, dus niemand is persoonlijk eigenaar. Je werkt dus in een traditie van een 30-jarige geschiedenis waarin door passie, betrokkenheid en vrijwilligheid een uniek project tot stand is gekomen dat zijn weerga niet kent in Europa. We waarderen het dan ook enorm als jij ook vanuit die uitgangspunten komt meehelpen.

 

Meewerkmogelijkheden

Hieronder lees je wat je voor ons kunt betekenen. We onderscheiden 5 mogelijkheden om mee te werken:

A - Tentenopbouw: aankomstdag is woensdag 16 juni. Je werkt t/m zaterdag 26 juni.
A - Opbouw algemeen: aankomstdag is zaterdag 19 juni. Zondag ben je vrij of werk je deels mee. Je werkt t/m zaterdag 26 juni.
B - Meewerken tijdens het festival: aankomstdag vrijdag 25 juni, vertrek vrijdag 2 juli.
C - Afbouw algemeen: van vrijdag 2 juli t/m ongeveer maandag 5 juli. Vertrek dinsdag 6 juli.
C - Tentenafbouw: van vrijdag 2 juli t/m ongeveer maandag 5 juli. Vertrek dinsdag 6 juli.

Jij kunt je opgeven voor alleen A , alleen B, alleen C of voor de volgende combinaties: A + B, A +C of B + C.

Lees hier de toelichting op deze mogelijkheden.

Praktisch

Om het verblijf voor eenieder zo aangenaam mogelijk te maken zijn er een paar praktische punten:

  • Roken is op het festivalterrein niet toegestaan. Mocht je als vrijwilliger willen roken, dan kan dat dus alleen buiten onze terreinen.
  • We streven op Ecolonie naar een stralingsvrije omgeving. Daarom vragen we iedereen om de mobiele telefoon uit te schakelen. Dat vinden we bovendien sociaal gezien een stuk prettiger! Verder is de camping en het festivalterrein Wifi-vrij. In onze informatieruimte is er een mogelijkheid om gratis te bellen en zijn er internetaansluitingen voor laptops en kun je gratis gebruik maken van onze internet-PC's.

Opgave

Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier. Afhankelijk van je opgave krijg je bericht van ons over de eventuele betaling van je deelnemersprijs en op welke wijze je die kunt overmaken.

Is een en ander in het bovenstaande je nog niet duidelijk schroom dan niet en overleg met ons. Stuur ons een bericht via het contactformulier (selecteer categorie "Vrijwilligers"). Eventueel bellen we je om mondeling te overleggen als je dat gemakkelijker vindt. Zet je telefoonnummer er dan even bij.

Overigens, mocht je in de loop der tijd toch een andere keuze willen maken dan kan dat vanzelfsprekend. Laat het ons dan tijdig weten.

We hopen van harte dat je mee gaat doen als vrijwilliger en dat we in die periode op je kunnen rekenen.

Van 15 t/m 19 augustus organiseert Ecolonie het Eigentijds Kinderfestival, ook daar ben je van harte welkom om mee te werken, bijvoorbeeld als groepsleiders of crechemedewerker.