Meewerkmogelijkheden

De opbouw (keuze A)

Voor de opbouwgroep zoeken we vrijwilligers die in de genoemde periode van woensdag t/m zaterdag willen werken. Je werkt 8 uur per dag; in totaal is dat 32 uur.

We maken onderscheid tussen twee soorten werkzaamheden:

1. Tentenbouw.

Je helpt mee om alle workshoptenten op te bouwen, vloeren te leggen en de tafels en de stoelen in de tenten te zetten.

Het is zwaar werk. Daarom moet je over een goede fysieke conditie beschikken!
Als je je hiervoor opgeeft, ben je tijdens de opbouw bijna alleen hiermee bezig. Het zou mooi zijn, als je ook meehelpt bij de afbouw van de tenten, maar dat hoeft niet.

Je komt op woensdag 16 juni aan. We starten donderdagochtend 17 juni en werken door t/m zaterdag 26 juni. Je werkt 40 uur per week. Totaal ca 60 uren. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werk je 8 uur. Woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondag ben je vrij.

2. Algemene opbouw.

Dit is vooral schoonmaak van o.a. sanitair, tenten, keukeninventaris, meehelpen bij het opbouwen van de catering, meehelpen in de keuken, hotelkamers klaarmaken en meehelpen bij de aankomst van de deelnemers.
Ook hier moet je, gezien de werkzaamheden, wel over een redelijke fysieke conditie beschikken.

Je komt zaterdag 19 juni aan. Zondag ben je vrij of werk je deels mee. Je werkt t/m zaterdag 26 juni. Je werkt circa 8 uur per dag; in totaal 40 uur.

Wat staat daar tegenover?

Als je alleen voor A kiest betaal je als deelnemer voor het festival € 50,- en heb je tijdens het festival geen verblijfskosten als je met je eigen tentje, caravan of camper komt. Wel verzorg je tijdens het festival je eigen maaltijden. 

Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

Het festival (keuze B)

Als je alleen vrijwilliger wilt zijn op het festival zelf, kom je op vrijdag 25 juni aan (of eerder) en krijg je op vrijdagavond 25 juni en zaterdagochtend 26 juni je introductie.

Je werkt in totaal tijdens het festival 28 uren die als volgt zijn verdeeld:

 • Op zaterdagmiddag en -avond werk je ongeveer 4 uren.
 • Van zondag t/m donderdag werk je circa 4-8 uren in de ochtend, middag en/of avond.

 • Je hebt 2 dagdelen geen werk.

Je krijgt een werkschema met de exacte werktijden uiterlijk drie weken vooraf per email.

Wat zijn ongeveer de taken:

 • Assisteren in de keuken
 • Catering: opdienen van het eten, buffet aanvullen tijdens maaltijden, opruimen na de maaltijden
 • Afwassen
 • Schoonmaken sanitair
 • Kamers schoonmaken
 • Werken in eethuis de Orangerie of het Theehuis

Mocht je EHBO ervaring hebben, en wil je daarin een taak vervullen, geef dat dan aan op het aanmeldformulier.

We zoeken ook vrijwilligers voor onze crêche. Mocht je daar interesse in hebben, geef dat dan aan op het aanmeldformulier.

Wat staat daar tegenover?

Je betaalt geen deelnameprijs. Tijdens het Festival heb je 2 dagdelen vrij. Naast je geplande werkzaamheden heb je tijd om workshops te volgen. Je verblijf in je eigen tent, caravan of camper is deze week gratis, incl. alle maaltijden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

De afbouw (keuze C)

De afbouw start op vrijdagochtend 2 juli. Je werkt in totaal ongeveer 20 uren. Die zijn als volgt verdeeld: 

 • Vrijdag ca 6 uur
 • Zaterdag en zondag ca 7 uren per dag.
 • Zo nodig werken we maandag ook nog.

Vertrek: maandag 5 juli of dinsdag 6 juli.

Net als bij de opbouw, maken onderscheid tussen twee soorten werkzaamheden:

1. Afbouw van de tenten.
Je helpt mee om alle workshoptenten af te breken, vloeren op te ruimen en de tafels en de stoelen op te ruimen.
Het is zwaar werk. Daarom moet je over een goede fysieke conditie beschikken!

2. Algemene afbouw.

Dit is vooral schoonmaak (van o.a. sanitair, tenten, hotelkamers, etc.), meehelpen bij het opruimen van de catering, meehelpen in de keuken en overige opruimwerkzaamheden. Afhankelijk van de werkplanning en het weer kan het zijn dat je deels ingezet wordt in de tuin, keuken, sanitair of huishouden.

Gezien de werkzaamheden moet je dus wel over een redelijke fysieke conditie beschikken.

Wat staat daar tegenover?

Op het festival ben je alleen deelnemer en geen vrijwilliger. Omdat je in de afbouwgroep C meehelpt betaal je de deelnameprijs van € 85,-. Je hebt geen verblijfskosten tijdens het festival als je met je tent,camper of caravan komt, maar verzorgt wel tijdens het festival je eigen maaltijden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

Combinatie A + B

Je doet mee aan de opbouw en bent ook vrijwilliger tijdens het festival.

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 4 dagen extra gratis verblijf op de camping en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

Combinatie B + C

Op het festival zelf ben je vrijwilliger en je helpt ook bij de afbouw. Let op: we vragen je dan wel om fit aan de afbouw te beginnen.

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 2 dagen extra gratis verblijf en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).

Combinatie A + C

Je doet mee aan de opbouw en afbouw. Let op: ook hier vragen we je om fit aan de afbouw te beginnen.

Wat staat daar tegenover?

Daarvoor krijg je als vrijwilliger gratis deelname, gratis verblijf (in eigen tent of caravan/camper op camping) en gratis maaltijden tijdens de dagen dat je hier aanwezig bent, plus 2 dagen extra gratis verblijf op de camping en maaltijden, die je na het festival op Ecolonie (of later in overleg) kunt besteden. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. De hoogte is afhankelijk van jouw situatie (auto, trein, bus, carpoolen).