Wat is het Eigentijds Festival?

Wil je snel een beeld hebben van het Eigentijds Festival? Bekijk dan de foto's van het festival van de voorgaande jaren. Ook zijn er video's van o.a. het openingsritueel.

 

Het festival van de toekomst

Het 23ste Eigentijds Festival biedt jou ruimschoots inspirerende voeding voor de geest en ziel, die aanzet tot verandering en het bewustzijn stimuleert. Het geeft je informatie en ervaringen die de blik verruimen en zet daar waar nodig de zaak eens flink op z'n kop. Ook geeft het je praktische handvaten om daadwerkelijk zelf aan de slag te gaan. In de vele workshops, lezingen en activiteiten van het festival wordt jouw vermogen om zelf te creëren aangesproken. De activiteiten zullen je dichter brengen bij jouw diepe verlangen om een zingevend, liefdevol en scheppend wezen te zijn.

Het wezenlijk vernieuwende aan dit festival is dat we werken met drie betekenislagen: die van de persoonlijke ontwikkeling, de duurzaamheid en de mystiek. Deze wijze van werken weerspiegelt het gegroeide bewustzijn van de samenhang der dingen: dichtbij en ver weg.

Lees verder »

Eigentijds Kinderfestival

Het Eigentijds Festival biedt helaas geen programma voor kinderen. Wel houden we van 14 t/m 17 augustus 2017 het 3e Eigentijds Kinderfestival.

Het 2e Kinderfestival dat plaatsvond in de afgelopen zomer was een groot succes; 120 kinderen hebben genoten van de vele kleurrijke activiteiten. Ook dit jaar is er weer een veelzijdig programma waar de kinderen onvergetelijke ervaringen opdoen, veel plezier beleven en waar ze ook nog iets leren. Denk aan koken op vuur, huttenbouw en werken met hout, ouder-kindyoga, theater, acrobatiek, muzikale activiteiten en voorstellingen, natuurlijke sieraden maken en vele andere creatieve activiteiten. Lees verder »

Betekenis eerste 20 jaren

Na 20 jaren van ontwikkeling is de inhoud van het festival vanaf de 2015 editie meer en meer afgestemd is op werkvormen en zienswijzen die ook aandacht vragen voor de wereld om ons heen. Noodgedwongen zal de mensheid haar gedrag dienen te wijzigen wil er een leefbare toekomst mogelijk zijn. Aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling alleen is niet voldoende meer om een menswaardig bestaan op te bouwen in al haar facetten.

Lees hier onder andere de vijf belangrijke redenen waardoor dit Eigentijds Festival de afgelopen 20 jaar van belang is geweest.

Lees verder »

Hologram Alba Matter

In 2009 hebben wij Wilka Zelders gevraagd een hologram ‘te maken’ voor de manifestatie Waddenlicht, dat in dat jaar gehouden werd op Schiermonnikoog. (zie www.oud-waddenlicht.nl) Zij ontving een prachtig hologram met de naam Alba Matter. Zij vertelde erbij dat dit hologram niet alleen voor Waddenlicht bedoeld was, maar van grotere betekenis zou zijn. Zij doelde o.a. op de landschapstempel (driehoek) Schiermonnikoog, Stonehenge-Avebury en Forge Neuve-Ecolonie. Nu wij het Eigentijds Festival gaan houden op de terreinen van Ecolonie, dus o.a. op Forge Neuve, leek het ons gepast dit hologram weer onder de aandacht te brengen. Hieronder tref je een samenvatting aan van de bijbehorende tekst die Wilka Zelders ook ontving. 

Alba Matter, The Vessel of Delight, staat symbool voor een plek van samenkomst en wedergeboorte, een verbinding tussen alle werelden, een moment waarop je je mag ontspannen en je mag vervullen met de pracht en de schoonheid van de nieuwe frequenties vanuit het Hart van de Schepping. Er is een nieuwe laag in ons allen bewustzijn aangeraakt, waardoor er een verbinding tot stand is gekomen met het grote Veld van Eenheid. De Eenheid die Allen en Alles omvat, ons allen doordringt en verbindt. Alba Matter is in ieders eigen hart, altijd voor jou bereikbaar. Tijdens het Eigentijds Festival neemt Alba Matter, de plek van samenkomst, eenheid en verbinding, een Aardse vorm aan, en openen we onze harten voor de vreugde die dit samenkomen zal brengen. 

Lees verder »